pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar Lastiği Kullanımı

Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.74
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hurdacıdan 150 kg demir alıp istepnenin yerine monte ettirsek benim araba baya güvenli olur. Tanıdık hurdacı var sefaköyde bizim hemşeri.

Peki şöyle düşünelim biraz beyin fırtınası yapalım. 150 kilo demir yerine 150 kilo saman monte ettirsek de aynı güvenliği sağlayabilirmiyiz ? Hem arabamız daha organik olmaz mı ?

Tarih: 14 Aralık 2008, 17:24 - İp: 85.***.**7.246
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

150 kg pamuk diyorum, kabinin içine diyorum, başka da bişey demiyorum ayirbeg de neymiş!

Tarih: 14 Aralık 2008, 17:47 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanus mu rokometmi anlamadım valla. Okyanus rokometleşti. Okumuşun cahili hiçbişeye benzemiyo valla.
İmdi eski o 1 yıldız alan bmw yi getirin şu anda 5 yıldız alan clio ile çarpıştırın bakalım ne oluyo. Clio kağıt gibi katlanacaktır. Zira okyanusun nasıl temas etti ise anlamadığım sözünde buyurduğu gibi arabanın kendi ağırlığından kaynaklanan bir enerjiside var. clio gibi 1100 kg lik bir araba ile 1500 kg lik arabanınki bir olmayacaktır elbet.
3 yıldız almış 1500 kg lik arabayı 5 yıldız almış 1100 kg lik arabaya tercih ederim.
Ayrıca bunun yapılan hataları telafi etme boyutuda var.Audi a6, bmw 5 serisi mercedes e serisi gibi büyük ağır ve geniş araçlar yapılan hataları çok kolay telafi ederler. Veya zaten kolay kolay hata yapmazsınız bunlarda. Yapsanızda kolaylıkla telafi edersiniz. Mesela ani bir şerit değişikliğini dacya ile yapsanız takla atarsınız.Ama audi ile yaparsanız hiçbir şey olmaz.
Benim bir audi 100 arabam vardı. Amortisörü çıktı gene takla atmadı. Ama Allah muhafaza matrikste aynı şey olsa 10 takla atardım herhalde.

Tarih: 14 Aralık 2008, 17:53 - İp: 88.***.**7.94
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben kütayaya gidip gelcem. Acayip sis var. Hakkınızı helal edin. Dua edin sağ salim gelem.
Aman beddua etmeyin dua yerine geçer.

Tarih: 14 Aralık 2008, 17:54 - İp: 88.***.**7.94
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

doğru diyosun pazarabi, yıldız bir yere kadar, gerçek hayatta kazalar o kadar düzenli olmuyor, bariyere dümdüz çarpılmıyor ya da yandan bi direk gelip çok nizami şekilde göbekten girmiyor arabaya

neymiş bu dacya düşmanlığı sendeki, ne güzel araba işte ralli şasisi üzerine inşa edilmiş, romanya'da ralli de kullanılıyo süper araba ayrıca romanya'da 2.5 litre V6 motorlusu varmış bunun, duyunca o kasaya 2.5 motor koyan mühendisi iyi bi selamladım uno'nun turbo versiyonunu duyunca şaşırmıştım ama buna daha çok şaşırdım
pazaremmi gel senle 0-100 km konuşalım, benim rekorum 10.5 saniye, matrix 30 saniyede çıkıyodur heralde

Tarih: 14 Aralık 2008, 18:10 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Matriks değilde opel meriva cdti alsam 30 olurdu.
Testinde aynen şöyle yazıyo:
-Testimizde 0-100 km ye hızlanmak pist yetmediği için nasip olmadı.
adamlar 70 bg motur gomuşlar arabaya. Oda 1330 kg falan. Taşımıyo tabi.
Ama benimki tahminim 12 sn de falan çıkar. Test verisine göre 13.9 sn.
Amma 4. vitesteki performansını bi görsen 2000 motur araba gibi valla. Hart diye solluyo. Hele rampa ise deyme keyfime. Dacyanın 65 bg dizelimi bu.

Tarih: 14 Aralık 2008, 21:58 - İp: 88.***.**1.190
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanus bak

Tarih: 14 Aralık 2008, 22:19 - İp: 78.***.**8.167
okyanus.
okyanus. (üye)

en ucuz votkayımı layık gördün kediye. 15 liraydı onun 70 liği.

Tarih: 14 Aralık 2008, 22:52 - İp: 85.***.**7.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yani ucuzmu . Altı üstü 70 cc. Kolayla kıyaslıyom pahalı geldi bana. 3 litre kola 2 lira. kafan karışmasın 200 cc. Anadınmı.

Tarih: 14 Aralık 2008, 22:54 - İp: 78.***.**8.167
okyanus.
okyanus. (üye)

ucuz tabi su niyetine içiyorduk biz onu ucuz diye. sonra smirnoff ve apsoluttan emekli oldum. 50 kağıttı onlar ama içmiyorum artık votka. viskiye başladım sayende

Tarih: 14 Aralık 2008, 23:03 - İp: 85.***.**7.246