pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar Lastiği Kullanımı

Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Harmancı nerde okudun astranın hız yaptığını ve karşı şeride geçtiğni. Eminmisin. Bana kalırsa brodwey hız yapıp karşı şeride geçmiş gibi. Tecrübelirmee dayanarak söylüyorum.
Ayrıca muhtemelen astra yandan çarpmış brodveye. Yoksa astra o şikilde hasar görmez brovey çarpışmasında.
Bu keresinde pejo partner ile kartalın çarpışmış halini gördüm. Pejonun tampon ve kaput ezilmiş. Kartal arka koltuğa kadar gömülmüş.
Astrada brodveyle kafa kafaya veya astra burundan brodvey yandan çarpsa astarada ölü çıkmazdı.
Ayarcanlı.170 ile hangi araba ile neye çarparsan çarp ölürsün. Çarpışma testleri 65 km ile yapılıyor ve arabalar ön cama kadar dümdüz oluyor.170 le değil golf mersedesle çarpsan ölürsün.
Harmancı benzer bir kaza afyondada olduydu. Mucurlu yolda alamancının birisi torosu audi ile biçtiydi. Audidede ölen oldu. Bu aşarı hızın sebebiyet verdiği ölüm. Ayrıca Alamancılarımız aldıkları daha doğrusu almadıkları kültür sebebiyle Türkiyede kemer falan takmıyor.Muhtemelen ölümde kemersizlikten kaynaklandı.
KEndime ait kurallarım vardır.
1-BEn kendimin hanımın ve çocukların kemerini taktırmadan asla yola çıkmam. Asla ve asla hız yapmam.
2-Farlarımı yakarım.
3-Sinyal vermeden hiçbir hareket yapmam
4-Asla öne çocuk oturtmam.
5-Arka koltuktakilere kemer taktırırım.
6-Birisi hatalı sollama ile karşımdan geliyor ise hemen hızımı azaltır bankete kaçarım(Şöförlerimizin pekçoğu bunu yapmaz yol benim diyerek hızla devam eder.Ancak bu çarpışma anında kısır sayılıyor ve sende ölüyorsun)
7-Blutut kulaklıkla konuşurum
8-Uyku sensörümü uzun yolda takarım.(Kulağa takılan çok ucuz bir aparat)
9-Yollarda 1-2 saat aralarla dinlenirim.

Tarih: 14 Aralık 2008, 00:26 - İp: 88.***.**1.17
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yapılabilecek ufak bir hatanın nelere sebebiyet verebileceğine dair bir video. Bu kaza korkunç sayalmayacak neviinden. Çok daha fecileri olabiliyor. İlçemizin ana yol kavşağında meydana gelen kazada 9 kişinin cesedi paramparça halde yoldan toplanmıştı. Allah korusun.
http://www.serfinaz.com/play/Korku_Gerilim/Vietnamda_Tüyler_Ürpertici_Kaza

Tarih: 14 Aralık 2008, 00:32 - İp: 88.***.**1.17
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Milliyet ve Hürriyet'ten okudum.

Kurallarına 'Asla alkollü araba kullanmam'ı eklemeyi unutmuşsun.

Elindeki fincana çaktırmadan likör koyduğunu biliriz biz,içen adamın yanakları al al olur

Tarih: 14 Aralık 2008, 00:43 - İp: 78.***.**3.4
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Harmancı o zaten Allahın emri.Alkol hiç kullanmadım zati şimdiye kadar. Kullanmış vaziyette insanlar nasıl trafiğe çıkar anlamam.Hiçmi düşünmezler karşı tarafın hakkını hukukunu. Birine çarpsa öldürse. Dahada kötüsü hayatı boyunca sakat bıraksa onu. Bu vicdan azabı ile yaşanırmı.
Sİzin beğenmediğiniz birisinden duyduğum bir fetvayı söyleyeyim. 90 km yi aşarka veya izin verilen sınırı aşarak kaza yapan ve ölen kendi katili olduğu gibi ölümüne sebebiyet verdiklerininde katili olur.
BEn hep bunu inanır buna göre hareket ederim.

Tarih: 14 Aralık 2008, 00:48 - İp: 88.***.**1.17
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Valla o cümle mantıksız olmuş gibi.
Ne yani izin verilen hızda çarpıp öldürürsen adamı,katil olmuyor musun?

96'dan beri ne hız yaparım ne de alkollü araba kullaırım,kırılma noktasıdır.
Bir musibet biin nasihat olayı

Tarih: 14 Aralık 2008, 01:05 - İp: 78.***.**3.4
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla mantık terslemesi açısından okyanusu aratmıyon. NE alakası var yav. Ancak kural ihlali halinde bir nevi kasıt gibi oluyo.

Tarih: 14 Aralık 2008, 01:08 - İp: 88.***.**1.17
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Ben de onu diyorum.
Katil olmak için illa ki kural ihlali olması gerekmez.
Demem o ki fetva yavan kalmış,daha yaratıcı olabilirmiş.

okyanusu aratmıyorum da arıyorum.
Gerçi o da artık bir NF dostu olmuş diyorlar

Tarih: 14 Aralık 2008, 01:21 - İp: 78.***.**3.4
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sorma okaynus eskisi gibi değil. Eskiden bi görseydin sen onu. Neyse uslandı gali.

Tarih: 14 Aralık 2008, 01:22 - İp: 88.***.**1.17
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey 170 kalmış aklımda 160 km imiş

http://www.samanyoluhaber.com/haber-80391.html

esnek cisme çarptığı için ölmeme ihtimali var, çarpışma testinde çarptıkları cisim daha inelastiktir tahminim. ondan arabalar pert oluyor.

Tarih: 14 Aralık 2008, 01:37 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aksine ayarcanlı. Daha gerçekçi olması için metalden arabaya benzer yapılara çarptırılıyor. Esnek metal bir kütle o.
http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2008/331.aspx

Tarih: 14 Aralık 2008, 01:47 - İp: 88.***.**1.17