pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar Lastiği Kullanımı

Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

DErmiyim hiç.Bilmediğim yerde. Bastım gaza bastım gaza.

Tarih: 13 Aralık 2008, 01:04 - İp: 78.***.**5.65
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Trafik teröründe yine çok kişiyi kaybettik.
Bugün 13.30'da Akhisar taraflarında olan kazada 8 kişi öldü.Kazadan 10 dakika sonra ordan geçtim,inanılmaz korkunç bir manzaraydı.
Evden 10 dakika erken çıksaydım belki de yoktum.
Çok ağır cezalar vermek lazım,hız sınırını aşanın alacaksın elinden ehliyeti 2 yıl.
Yalandan radar kontrolü de olmayacak.
Radar işareti koyuyorlar bir de,delirmemek elde değil bu memlekette.
Ulan madem kontrol yapacaksın ne diye 'Dikkat radar' yazarsın,adam radarı geçince basıyor gaza.
Bir de karşıdan gelene selektör yapılır ülkemde,radar var dikkat et diye.Bırak yesin cezayı

Tarih: 13 Aralık 2008, 01:15 - İp: 78.***.**5.64
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

akhisarda odun köftesi yemediysen odunu kafaya yemek mekruhtur.

esas meseleye dönüp far ayarı meselesine gelecek olursak. karşıdan far ayarı bozuk biri gelirse direk yakarım uzunları. bir gün birinizde benim karşıdan gelin. benim far ayarı bozukmu merak ederim. karşıdan gelene sormak isterim hep. içimde kalmıştır bu ukte.

Tarih: 13 Aralık 2008, 01:51 - İp: 195.***.**3.24
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

aynen okyanus, çekiyorum uzunu yanımdan gidene kadar kapamıyorum
anlamak için baktırmaya gerek yok, öndeki arabayı aydınlatmıyorsa sorun yok. asfaltta bitmeli son noktası.
ayar da çok basit bişey zaten 2 dakka sürmüyor...

Tarih: 13 Aralık 2008, 02:29 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)

ee tamam anladık da. odun köftesi konusunda niye birşey yazmıyorsun. mesajların sadece işine gelen kısımlarınamı cevap yazıyorsun sen erayc.lı

Tarih: 13 Aralık 2008, 02:39 - İp: 195.***.**3.24
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

gece gece böyle odunlu köfteli şeylere girmeyim, çıkıp açık köfteci aratmayın bana, zor vazgeçtim gece yemek huyumdan zaten!
bu arada akhisar nire?

Tarih: 13 Aralık 2008, 02:41 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)

akhisar şura. nasıl tarif etsem bilemiyorum.

neyse hazır akhisara gelmişken boş gitme. taze bir fıkra anlatıyım sana. ama fazla da gülme. sohbetimiz seviyesini korusun. iki saat önce dinledim. taze sayılır.

neyse gelelim mevzuya.

adamın birinin kalbi çok atıyormuş. adam doktora gitmiş.
doktora demiş doktor beğ kalbim çok atıyor.
doktorda demiş atmaması lazım.
adam da atıyor demiş.
doktorda atmaması lazım demiş sen bir hafta sonra yine gel.
neyse adam da gitmiş at maması bulmuş bir hafta yemiş tekrar gitmiş doktora.

doktor demiş bittimi kalbinin fazla atışı.
adam da demiş evet bitti.
doktor da demiş bitmemesi lazım.
burdan devam ediyor fıkra.

fıkrayı anlatan kişi çevresinde itibarlı biri olarak tanındığı için normalde güleceğimden iki kat fazla güldüm.

Tarih: 13 Aralık 2008, 02:46 - İp: 195.***.**3.24
okyanus.
okyanus. (üye)

biz toplum olarak kapıcıların anlattığı fıkralara normal gülerken aynı fıkrayı müteahhit bir dostumuz anlatırsa neden daha fazla güleriz sorunsalı da ara sıra aklıma takılıyor.

Tarih: 13 Aralık 2008, 02:50 - İp: 195.***.**3.24
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

bu fıkrayı taa ortaokulda dinlemiştim ilk. anlatandan olsa gerek, çok gülmüştüm.
kolay kolay da unutmam - anlatandan olsa gerek.

Tarih: 13 Aralık 2008, 02:56 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Harmancı yoldaş verilmiş şeyin varmış eee neyin desem bizde sadaka deniyo ama sizde aidat falan gibi bişey mi acaba.
Hakkat ben böyle şeylerde verilen ufacık bir sadakanın veya iyiliğin engel olduğunu düşünürüm.
Maalesef bizim Yüce yargıtayımız radarın gizlenerek kontrol yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Bu sebeple açıkça yazılıyor. Gerçekten aptalca.
Bunlar genellikle birisini cezadan kurtarmak için hatır amacı ile yapılır. Ancak bunun neye sebep olacağını düşünemezler.
Geçenlerde alkol muayenesininde hastanede yapılmasını aksi halde geçerli olmayacağını icat ettiler.Allah akıl fikir versin. Bundan sonra kolay kolay alkol muayeneside yapılamaz. Birisi alkollü çıkınca al hastaneye götür. Oh ne ala. Kontrol bitti o an.
Bir başka icatlarıda hakim ve savcılara ceza kesilemeyeceği yönünde. Okyanus atlar şimdi efenim hakim savcılar yüksek kuruluna bildirilecek. Oh ne ala. Karara bak. BUda danıştay icadı.
Allah tamamına akıl fikir versin.
Okyanus fıkrandan bişe annamadım.

Tarih: 13 Aralık 2008, 09:19 - İp: 88.***.**0.36