pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar Lastiği Kullanımı

Eski arabamda mişlen marka kar lastikleri kullandım. İlk sene çok iyiydi. Ancak 2. sene çekişleri düştü. Araba kar lastiği gereklimi. Kullanan başkaları varmı. NE olursa olsun bu kış genede almayı düşünüyorum. Hangi marka almalı acaba.
Matriksin ebatları 195/55/15. Nadir bulunduğu için pahalı. Ucuz nerde bulurum.
Tabi öncelikle almalımı yoksa almamalı mı.
Okyanus abi bu gidişle kesin Altıntaşta büro açar. Adam para harcayacak yer arıyor diye. Ama bir araçta güvenlik herşeyin önünde gelir bence. Haksızmıyım. 2 çocuğumda çocuk koltuğun kullanıyor. KEsinlikle bağlamadan seyahat ettirmem. BElki hiç lazım olmayacak (inşallah) ama olursada -TÜH- demektense 250 ytl vermiş olmayı yeğlerim.
Kar lastıklarıda aynı şekilde. Tüh taktırsaydım demektense 700-800 vermek en iyisi gibi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:05 - İp: 88.***.**6.74
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

yorma kafanı eray. yaparız bir güzellik rahat ol o konuda. çankırı caddesi bilmez ama beyoğlu ortamları bilir beni. ankaralı turgutun dili olsada anlatsa.

Tarih: 15 Aralık 2008, 14:35 - İp: 85.***.**7.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ayar sen dizelin torkunu bi bilsen bidaha benzinliye binmezsin. Audinin lömans arabası dizelmiş. Boşuna dizal yapmaz adamlar.
Ben di daha araba alırsam gine dizel alcem.
C5 1.6 hdi 110 bg gerçekten çok iyi duruyo.

Tarih: 15 Aralık 2008, 17:12 - İp: 78.***.**4.102
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

dizel çok kullandım, tabi ki çok daha güzel kullanımı. sıfır araba almak (ve şahsi ekonomik özgürlük ) nasip olursa ben de dizel almak isterim...

Tarih: 15 Aralık 2008, 23:32 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar bir bmw nin bile kamyonla çarpışması halinde ne hale geldiğini görün.
http://gazete.netgazete.com/ShowPaper.aspx?news=tercuman

Tarih: 15 Aralık 2008, 23:32 - İp: 78.***.**6.14
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

o araba bmw miymiş yau
domuz atlamış yola ondan olmuş kaza. ayrıca otoban galiba orası. sorumsuzluk dizboyu...

Tarih: 15 Aralık 2008, 23:39 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ayarcığım nasıl tedbir alırsın yaban hayvanına. Kedi köpek tavşan olsa aynen pestil. Ama domut nerede ise eşşek kadar oluyor. Çarpınca araba haşat. Keşke domuza çarpsa idi sadece.Sanırım domuzdan sonra kamyonun altına girmiş. Başka bir teori ise çarpmamak için kamyonun altına girdi diyor.
BEn böyle durumlarda kaçmıyorum. Freni köklüyorum. Eğer hızım manevra için yeterli bir seviyeye geldi ise manevra yapıyorum. Yok değilse kafadan gümm. En azından ölüm olmaz.
Sanırım bugün kullandığımız tüm arabalar böyle bir domuza çarpsa pert olur.

Tarih: 15 Aralık 2008, 23:43 - İp: 78.***.**6.14
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ben tedbir konusunu şöför için demedim zaten, o koca hayvanın yola atlaması fecaat. otoban dediğin yerde yüksek hız yapılıyor sonuçta. hayvanın girmemesi için tedbir alınmalı. tel örgü vs. olmalı en azından.
geçen ay burda eskişehir yolunda en sol şeritte 2 tane köpek vardı, erken farkettim de sağa geçtim, birisi yatmış yola diğeri de ayakta (cepa'nın önünde tam) yol biraz yoğun olsa onlar da kazaya sebebiyet verebilirdi, çok tehlikeli...

Tarih: 16 Aralık 2008, 00:08 - İp: 81.***.**7.8
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

kaza deyince aklıma geldi , çok gülmüştüm bu yazıya...

İNEK

Tren uçtu...

Makinistin yüzünden.
Uçak düştü...

Pilotun yüzünden.

Bebeler öldü, klimadan.

İskele battı, lodostan.

Su bastı, yağmurdan.

Fabrika patladı, kazandan.

Kuran kursu çöktü, tüpten.

Çocukları bağlamışlar...

York Düşesi'nin terbiyesizliğinden.

*

İneklere tapılan Hindistan'da terör oldu... İçişleri Bakanı istifa etti.

*

Dinleyin bakın...

Hadise Sakarya'da geçiyor.

Akyazı'da trafik kazası oldu.

Bir otomobil, bir başka otomobili sollayayım derken, önce yola çıkan bir ineğe çarptı, sonra sollamaya çalıştığı otomobile patlattı. Arkadan gelen bir kamyonet de, otomobillerden kaçayım derken, şarampole yuvarlandı. Bir kişi öldü, üç kişi yaralandı, inek telef oldu, otomobiller haşat... Dava üstüne dava açıldı. Kimi "adam öldürmek"ten mahkemeye verildi, kimi "yaralama"dan, kimi "maddi hasara yol açmak"tan... İki tane kasko şirketi devreye girdi, taraflardan 21 milyar lira tazminat talep edildi. Bilirkişi üstüne bilirkişi... İşin içinden çıkılamadı... Neticede Adli Tıp'a başvuruldu. Adli Tıp uzuuun uzuuun inceledi ve bir yıl sonra raporunu verdi:

"İnek kusurlu."

*

Herkes beraat etti.

*

Hindistan'da İçişleri Bakanı'ndan sonra, Ulusal Güvenlik Danışmanı da istifa etti bu arada... Boşuna dememişler yani, "inek olacaksan Hindistan'da olacaksın!"

Tarih: 16 Aralık 2008, 00:15 - İp: 78.***.**3.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

vay be neler oluyor yav.

Tarih: 16 Aralık 2008, 18:09 - İp: 78.***.**1.197
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kar lastiği kullanımının faidelerini dün eskişehire giderken gördüm. HErkeş 60 la giderken ben 90 la gidebildim. Hemde hiç bir sıkıntı yaşamadan. Ne kayma ne kayma tehlikesi. HErkes kımıl kımıl gidiyordu. Antalyalının birisi altında son model civic yaz olsa uçar gider baktım 60 la gidiyo. Bastım gittim yanından.
Aman arkadaşlar olan 500 liraya olsun. Herkeş alsın kış lastiği. Çok rahat. Kendini güvende hissetmek bile büyük bir nimet.

Tarih: 25 Aralık 2008, 10:11 - İp: 85.***.**8.125