Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
kime sorsam dizel almayın diyor... kullanan akrabalarıma soruyorum, dizel almayan ahmaktır diyor, ne fazladan para verecen benzine diyor... lpg li araç da kullanılmaz, şişersin diyor, dizel de ki tork hiçbirinde olmaz diyor...
şimdi reno clio III heçbek olanlar, 2006 da yeni kasa çıkardı, ödül aldı avrupada, solladı rakipleri.. o kasa ve renonun yeni nesil 1.5 dizel motorları çok övülüyor... 80 beygir ve 180 nm torku var.. corsa ya yokuşta tur bindirir diyorlar... ayrıca içi daha ferah mış... servisi de çok ucuz... doğru kullanırsan , dizel motorların ömrü çok uzun olur, ama yanlış kullanırsan iki günde havlu attırırsın motora dediler.. at sahibine göre kişner misali...dayımın oğlu taksici, multi jet albea var... inanılmaz az yakıyor, ve şehir içi üstelik.. tüm kullanma tüyolarını verecek, servise gittiğinde bana dua edeceksin diyor...
pejo lar işte tam bu felsefede arabalar... her ayrıntıya dikkat edip, doğru sürüş ile hiç sorun çıkarmaz diyorlar... ama Türk insanı takur tukur araba sürmeyi, kırmızılarda yarışmayı, depo sıfırlanmadan yeni mazot koymamayı vs vs.. çok sevdiği için, güzelim pejo lar telef oluyorlar servislerde, öyle diyor benim kuzen, kendisinde 307 var... araştırdım, yeni nesil pejo 1.6 dizeller, 110 beygir, ve uzun yolda 4 litre ile 100 kilometre yapıyorlar ve inanılmaz bir torku var : 260 nm ... içi en geniş olanı sınıfının... ve çok ucuza alabiliyorsun... ama kullanımdan kullanıma değişen sağlamlığı yüzünden, kimileri al iyidir diyor, kimileri sakın yaklaşma diyor... babam artık yaşlandı, arabayı ben süreceğim, o makamda oturacağı için, iyi de şöför olduğum için dizel den korkum yok, sanırım tercihim de 2006 daki yeni kasa olan 307 olacak.. 23 bin tl ye buldum mesala o kasadan , ama km fazla, km si düşük olanı arıyoruz...
sorun da sizin dediğiniz gibi, çok az kullnılmış bir dizel bulmak... çünkü biz dizele binmeyi bilmiyoruz, o yüzden bu güzel yakıt teknolojisini ikinci plana itmişiz... mesala depo yu yarılayınca geri fulleyin diyor uzmanlar, ki yakıt taze kalsın, su toplamasın, soğumasın... motorun ömrünü çok uzatırsınız bu teknikle diyor.. basit bir ayrıntı, ama kim biliyor mesala bunu?
reno toroslara gelince... bir tane reno 12 imiz var, 84 model.. babam 87 den beri biniyor... bana da 2002 yılında bir 93 model brodvey aldı... iki arabamız var, toplasan bir araba parası etmez.. ama ikisi de canavar gibi dir, iyi bilirim pazarbey... bakkaldan parça alır takarsın örneği müthiş... çünkü tc de reno en yakın rakibinin iki katı sattı 2008 yılında ...
çok uzun yazdım, ama daha yazacak çok şey var, iyice araştırdım dün gece, ayrıca sıfır alımda önümüzdeki günlerde 4 milyara varan indirimler olacak, piyasa dar boğazdaymış... belkim sıfır alırız.. nasıl olsa brodveye takasta iyi para veriyorlar...
araba temiz olduktan sonra ikinci el dizelden korkmaya gerek yok. yeterki sürekli eurodizel kullanmış olsun.
taksicilerden albea dizel olanlara çok sordum. 500 bin km de olup da hiç sorun yaşamamış, motoru açtırmamış olanları gördüm. aslında dizel motorlar bence benzinlilerden daha uzun ömürlü.
Mazotlu genede riskli bence. 2. el kesinlikle almazdım ben. Arızası çökertir insanın belini. Ben 5 sene sonra satarım matriksi alırım sonatomu. İnşallah tabi.
Böyle büyük konuşuk bis e binmekte var. Gerçi ben bis e sığgamam ama.
Matriksin sıfırını al . 25 bine dizeli var. 110 bg. 240 tork var. Araba zıplıyo gaza basınca. Okyanus 1.3 cdt ikullanınca kenini idizel kullandım sanıyo. Yaşlılık tabi onun içinönemli mi bi saat sonra varmış önce varmış.
Sen genede git toyata al.
Pejolar sorunlu diyolar. Gerçi kimin ne dediği belle değil. Toyatada sorun yaşamazsın.
bilader boşver dizeli güzeli..
televizyon ne alacaz onu söyle...
benim televizyon cumartesi günü pert oldu..
Lcd mi alacaz pilazmamı alacaz.. kaç inç olcak full hd mi olcak yoksa half hd adam olana çok bile mi..
yeni topik açtırma bize.. sorunsalı yaşadın gördün.. deyiver en özünden ve ucuzundan ne alalım..
Hay ağzınla bin yaşa emi . Benim lcd tv konusunu nerelere çekti bunnar.
Sen şimdi fakirsindir. Sana ben filipis 42 inç full hd 5 ms tepki süreli lcd tavsiye ediyom. istanbul bilişimde 1600 lira peşit fiyat. Gerçi sen annamazsın full hd ile düz hd arısnadaki farkı emmi çoluk çocuk annar.
ooo çokmuş..
8000 yeteleye half hd sini verirlermi bunun..
zaten günde kaç dakka televizyona bakabiliyoruz ki..
senin gibi az çalışarak çok para kazandığım gün fullünü alırım..
bide internette araştırdım
kendin yap projeksiyon olayı var..
biraz daha araştırsam
kendin yap pilazma bulabilirim belki..
hediyelik paketlerinde yada defter kablarından bi pilazma yada en kötü lcd yapsam yeter bana.. üstüne bide saç spreyi.. tamamdır..
ama bu pilipsi yazdım bi kenara.. istanbul bize uzak.. medyamarket var o yakın.. bi gidip bakiyim.
elini çenene koyup düşünsiyden sende az çalışıp çok para kazanırdır. SEn o kafayla (eğiri büğrü9 çok bile kazanıyorsun. Duruyomu steşin kartal.
Neyse senin gibi alk gelir ve eğitim gurubuna vestel beko hatta sunny hitap ediyor. Özellikleri düşük ama fiyat filipisle aynı. Onlardan al. Sunny reklamını gördünmü. Top çıkıyo tv nin içinden. NE adamlar yav. Filipis fiyatına satıyorlar
DEdiğin doğru. Kaç saat seyrediyozki tv. Sen yarımını al hakkat. NE gerek var.
Böyle senin gibi parayı seven ve kaliteden anlayayan okyanusua sor.O vestel almış ,. Sende aynısından al.
vestel alt gelir grubuna hitap etmez. pixellence diye bir teknoloji geliştirdiler dünyada sadece vestelde var. yazması bile ne kadar zor pixellence diye. icat etmesi kimbilir ne kadar daha da zordur.
steyşın kartala binenler için sunny markası uygundur. veya daha dandik markalar var aslında sanada uygun. Neyse ben vestelleri kullanmıyorum zaten.Dükkanla beraber sattık onları. Arçelik lpg li televizyona bakıyorum bu aralar. Evlenirken topkapıdan almıştım. O zamanlar seat toledo arabam vardı söylemesi ayıp.
Bu ara işler kesat. Kimsede para kalmamış.
sıteyşın kartalı geçen sene okuttum.. şimdi sana scénic yazacam anlamayacan..
anlayacağın dilde yazayım reno sikenik..
neyse ben malımla hava atmayı sevmiyorum.. dandik bi araba.. özellik bakımından biraz fakir.. mesela 4 çeker değil.. bide dikine kalkış yapamıyo..
ayrıca ben marka bağımlısı değilim.. sunide olur vestelde.. netcede çoğunlukla bebeye oyuncak olacak.. o yüzden on bin liradan fazla veremem..
geçen hitachi lcd gördüm. pes oynadım hatta ps3'te. güzel gibi fiyatları nasıl ki?
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1186314 Şub. 2009, 00:26
cinascinas