pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kumköy abi sende okyanusun yanında nelmerden bahsediyon. Ne bilsin altın ucu o. Bilse gidip vestel lcd almazdı. Piksilins. Ay hiç güliciim yoktu. Bide çok iyi diyo.

Tarih: 15 Şubat 2009, 22:26 - İp: 85.***.**8.42
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

hacıbey o zaman sadece vestel vardı heralde ne biliyim araştırmadım. zaten full hd falan yoktu o ne diyorduk o zamanlar.

bu arada bu yaz aldığım dört tane marshall süper kalite lastikten bir adeti yarıldı öbür adedi de balon yapmış. sol öne stepneyi taktım yamalı continentali, sağdaki de balonlu balonlu gidiyorum. melih gökçeke denk gelmem inşallah balon lastikle.

iki tane çıkma lastikmi alsam yoksa iki tane continental premium contact mı alsam. parada yok ki ne alsam.

Tarih: 15 Şubat 2009, 22:36 - İp: 85.***.**9.5
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bide bana ucuzcu derler. Al sana marşal. Marşalın bi boyasını alcen. Bak ben hankok aldım süper memnunum. Böyle lastik grömedim . Dağ bayğır kar yağmur banamısın demiyo.
Melih Emmi görürse dürter bak balonuna iğnesini.

Tarih: 15 Şubat 2009, 22:57 - İp: 85.***.**8.42
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Beytullah kardeşim, geçmişte yaşanan olan hatalar geride kalır, ilerisi için bir ders olur zati..

Bazen dünyanın en iyi bir ürünü de arıza - aksilik çıkarabiliyor seyrek te olsa,o da insanın fazla titizliğinden denk gelebiliyor yaşantı mertebesinde..

Mala gelsin cana gelmesin gali..Dikkat edin gene de..
[ evde topraklama var değil mi?]

Tarih: 16 Şubat 2009, 00:15 - İp: 85.***.**8.158
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allaha şükür Yangın rolesi aşırı akım rölesi hepsi var. Topraklama zaten özel olarak yapıldı. HEr odada en az 3 piriz var. Salında 7-8 tani mutfakta tam 11 tane. biraz abarttık sanırım. 2.5 km kablo kullanmışız.

Tarih: 16 Şubat 2009, 00:21 - İp: 85.***.**8.42
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

konuyu tekrar arabalara getirirsek , sizce hangisi :

pejo 307, 1.6 hdi, 90 bg, 2006 model
reno clio III hb, 1.5 dci , 80 bg , 2007 model
opel corsa , 1.3 tdi , 75 bg, 2007 model

bizim emektarın üzerine koyacağımız parayla bunlardan birini alabiliyoruz.. 3 de çok ekonomik yakıtlı, donanımlı araçlar, özellik 307 çok spor görünüyor... 4 litre 100 km götürüyor bu araçlar... kriz dolayısı ile oldukça düştü fiyatlar, biz de biraz daha düşmesini bekleyip, yaz gelmeden, krizi fırsata çevireceğiz.. ne dersiniz?

Tarih: 16 Şubat 2009, 00:37 - İp: 78.***.**3.175
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İkinci el de direksiyon kutusuna dikkat edin. Masrafı ikimilyardan başlıyor,işçiliği hariç..

Tarih: 16 Şubat 2009, 01:04 - İp: 88.***.**2.28
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bak fucisever sen daha gençsin. önünde uzun yıllar ve uzun km ler var.

2005 ve öncesi corsa ctdi alırsan %99 ihtimalle direksiyon kutusu bozuk olacaktır. 2006 dan itibaren düzellttiler diyorlar ama gözümle görmedim. direksiyon kutusu bozuk demiyelim de tıkırtı gelir çukur ve tümseklerde. bozuk sanırsın ama servis bunların hepsi böyle der. biz iki tane corsanın garantiden direksiyon kutusunu değiştirttik, değişen birşey olmayınca öbür ikisine tıkırtılı biniyoruz.

bagaj hacmi küçüktür söylemedi deme. ama aynı minvaldeki 307 den daha seridir. 307 geniş hacimlidir biraz. pejolara kimi çok sorunlu diyor kimi yok öyle birşey diyor. ben arabayı alırken 307 lerede çok bindim denedim alıcı oldum. en son arabayı aldığım bayide hem corsa hem 307 vardı. bayinin satıcısı değilde çalışanına sordum abi 307 durduğu yerde bozuluyor dedi.

reno hem yedek parça hem servis açısından daha mantıklı. cilo III dediğin hangi kasa anlamadım ama son kasaysa iyi, öncekiler biraz kurbağamsı. iç mekan kalitesi çok kötü. artı motorunu da pek beğenmedim şişiyor gibi geldi bana. 140 gibi süratlerde tıkanıyor sanki. bağırıyor ama hızlanmıyor ondan sonra.

neyse para senin arkadaş. biz fazla karışmayalım. güle güle bin.

** 307 den daha seridir ifadesini düzeltiyorum. Kastettiğim 1,4 307 idi. sen 1,6 yı sormuşsun. 1,6 tabiki daha seri. bence o arabaların içinde temizse en mantıklısı 307.

#okyanus' tarafından 16.02.2009 02:35:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Şubat 2009, 01:25 - İp: 88.***.**8.248
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bahsi geçen üç tipte iyi değil..
Eski kasa A Vectra alın veya eski kasa Toyota [geniş olanı] memnun kalırsınız..

Tarih: 16 Şubat 2009, 01:44 - İp: 88.***.**2.28
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İkinci el mazotlu araba alınmaz. HEle hele bir öğretmen hiç almamalı. İnsanın ocağına incir ağacı diker şartolsun. Benim matriksin pompası 4500 Tl imiş. Bozuldumu hapı yuttun valla. En iyisi bnzinli.
Fujisever sana tofaş öneririm. Hatta torosta olur. Eşşek gibi bin. Bozulursa bakkaldan al parçasını.
Şaka şaka kızma. Amma gerçekten 2. el mazotlu alma.
Corolla alabilirsin. Corollalar yüzbinlerce km sorunsuz çalışır. mazda 3 lerde öyle. Sakın dizel alma.

Tarih: 16 Şubat 2009, 10:19 - İp: 88.***.**3.1