Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
full hd yayın diye bişey yok, çünkü full hd diye bişey yok pazarbey full hd 720p'den sonra 1080i'yi 'bakın bu daha full' diye itekleme terimi. yoksa 720p de 1080i de sadece HD. full mull yok.
pazarbey ben bi tavsiye yapayım, tv alacağın zaman internetten özelliklerine bakıp karar verme, gidebildiğin kadar dükkana gidip elinden geldiğince tv karşılaştır. görüntüdeki insanların ten renklerine, renk canlılığına, siyahların ne kadar siyah olduğuna bak öyle karar ver. mümkünse crt ile karşılaştır, ne kadar yakınsa o kadar iyidir (crt kadar iyi lcd/plazma görmedim daha)
sadece tv yayını izleyeceksen lcd plazma felan hiç alma. dvd hd-dvd blu-ray izleyeceksen al! bir tane hd-dvd oynatıcı felan al. ha bir de Bose ses sistemi al, ondan sonra tadından izleyeme filmleri
valla tatarbeyin dizel torku kadar cahilim bu alanda yada senin geçenki şeyin. Neydi hatırlamadım valla.
ne alırsam alem 1080 alırım gali.
Filim falanda seyrediyom ben. Bos ssitem zor. Gene samsung lg veya sony felan alırım. Ayaklı olanları varya onlarddan.
Yada isimsiz ama kalite olan kolanlar falan var. Onlarda olur. Amfili mamfili.
ŞU anda Jazz ın bi ssitemi var bende fekat pek iyi değil.
BEnim crt tv sony. BU sebeple ne alırsam elam sony nin tadını vermez.Lakin geçen bi plazma seyrettim. Full hd ( ) bi filimdi ne kadar süper görüntüsü vardı. HAtta full hd de değildi sanırım. Hd idi.
pazarbeyamca. kağıdı küreği kitabı defteri boşver. git kendin bak.
1/50 000 kontrast olanların 1/30 000 sony pilipis kadar kontrastlı görüntü vermediğini defalarca kıyasladım gözümle yan yana gördüm.
3 ms tepki süresi falan zaten hepten yalanmış. sony ler hep 6 ms. bu işin en iyisi ve kendi panelini üreten sharp bile 6 ms den daha düşük tepkime süreli lcd üretmemişti. belki şimdi üretmiştir sonradan.
tepkime süresi dynamic kontrast falan bence biraz yalansal şeyler bunlar. insan gözünün farkedip ayırdedebileceği şeyler değil. 100 hz olayını gözümle ayırdedebilmek için defalarca sony shoplarda yan yana 60 hz ve 100 hz tv leri izledim. vallahi hiçbir fark göremedim. insan gözü zaten 60 hz den fazlasını algılayamiyor dedi en son birisi.
bende iki tane vestel var üç dört sene önce almıştık. valla ben onlardan bile memnunum. full hd değil galiba. kontrastını falan da hiç bilmiyorum ama fazla birşey değildir.
teknosa da defalarca bütün marka lcd leri yan yana izledim. benim gözüme en güzel görüntüyü veren philips 7433 ve sony w serisi oldu. ben philips ambilight almayı düşündüğüm için şimdilik erteledim biraz ama alacak olsam bu ikisinden birini alırdım kesin. Samsung falan çamur zaten, detay yok lcd lerinde. hem detay yok hem de abartı renkleri var. fotoğraf makinesinin vivid modu gibi. lg de öyle çok detaysız geldi bana.
yinede bilmem arkadaş para senin. keyif de senin. iyi birşey al da başımıza bela olma.
evet crt tvde sony bir numara (idi çünkü artk üretmiyor, profesyoneller halen eski crt sony'leri kullanıyorlar film ya da stüdyo işinde) onu kullanmış olduğun için anlarsın görünce kaliteyi. fotoğrafla ilgili olmanın da avantajı var tv seçerken. 'renk' deyince herhangi bir kullanıcının aklına böyle vivid ayarı sona basılmış pasparlak bir tv görüntüsü gelebilir, ama fotoğrafçı gerçek rengin ne olduğunu bilir seçerken bunları göz önünde bulundurursun zaten. gölge alanlarda renk geçişleri vs. nasıl onlara bakmak önemli (aynı rengin tonları arası geçiş yani)
sony'nin 120hz (bazı modellerde de 100hz) 60hz olan görüntüyü daha akıcı yapmak için her kareye çiftliyo ve sony'nin dediğine göre iki kare arasındaki görüntüyü 'tahmin ederek' hareketi daha canlı veriyor. hareketli görüntülerde çok fazla olmasa da fark ediyor. yanyana izlediğinde eğer bizim akıllı mağazacıların renk renk fotoğrafların slayt şeklinde yavaş yavaş geçtiği görüntüler varsa hiçbir fark görülmez. hareketli görüntülerde kıyaslamak lazım.
Okyanus dayı sen köyden geldiğin ve beklentilerin fazla olmadığı için vesteli bile beğenebilirsin. Emme benim beklentilem pek yüksek gali. Şİmdi lcd tv alanlar futbol maçlanda falan görüntünün karelenmesinden şikayetçiler. Bunun sebebi tepki süresi. PLazmad yok bu sorun.
Fakat fgenede hala baklama yanlısı bir tutumum var. 3000 lirada veremem bir tv ye.
Ayarcanlı sen hesapladınmı 500 vat yakanla 250 vat yakan arasında ne kadar fark var.
100 hertz hatta 200 hertz çıkmışken okyanus dayının 60 hert bile çok demesini alektronikten ne kadar çok anladığına bağlıyorum.
Ayarcanlının dediği gibi durağan şiylerde farketmesede harekitli görüntülerde farkeder.
Okyanus dayı devamlı stv haberleri seyrettiğinden farketmiyo tabi. Bİz genciz hareket isteriz.
şimdi hacıabi o karelenmeler iki husustan oluşuyor.
1.husus : standart tv yayını 2 mp değil. yani 1920x1080 piksel çözünürlükte değil. dolayısıyla ne yapıyor hd veya full hd tv ler. gelen görüntüyü interpolasyona tabi tutuyor. ne oluyor o zaman. kare kare oluyor herşey. birinci sebep bu. yani 320x240 ölçüsündeki bir video clibi ( normal klipten bahsediyorum müstehcen değil ) media playerde izlerken full ekran yapınca ne oluyorsa o zaman da lcd tv de aynı şey oluyor. tepkime süresiyle ilgili değil.
2.husus : şöyle ki : bu lcd lerde falan aslında görüntü kalitesini en öncelikli belirleyen unsurlardan birisi görüntü işleme işlemcisi ve yazılımı. standart yayından gelen görüntüyü önce upscale yapacak, sonra da o 2 mp görüntüyü saniyede 50-100 kere işleyecek falan filan. bunlar hep palavradan işler kanka. o işleri yapacak bir işlemci ve yazılım yok daha. ama en iyileri sony nin bravia engine pro, daha az iyisi brava engine 2 (BE2). toshibanınki ve philipsin görüntü işlemcisi de iyi diyorlar. esas o karelenmeleri falan bertaraf edecek olay bu, ama düşük çözünürlükte upscale yaparak 2 mp ye görüntü çıkınca az çok olacak bunlar.
o yüzden standart tv yayını izleyceksen, daha düşük hd çözünürlüklü tv almak bence daha iyi.
sony nin bir avantajı da şu. ilerde sony sinema sistemi ses sistemi falan alırsan hepsini lcd tv nin kumandasıyla idare edebiliyorsun. ayrıca sony nin kablosuz sinema ses sistemleri var.
benim niyetim bir tane de sony nin şu oyun şeysinden almak. playstation3 diyorlar ona.
neyse bunlar karışık mevzular boşver daha daha nasılsın.
HAcı emmi hac yolculuğu ne zaman. Artık bırak bu işleri falan.At cübbeyi kendini dine ver gali. Bak klip deyince ilk aklına gelen müstehceh klipler. Bizim bi arkadaşta vardı aynı senin gibi o gitti kurtuldu. SEnde git.Ömrünün yarısı Ukrayna , belarus, tayvan singapura hacze gitmekle geçiyordu. İşkiyi ve kumarıda bıraktı.
Hamdolsun.
Hacemmi şimdi dediklerinin bir kısmında haklısın.Akcak karelenmenin tek sebebi o dediğin diğil. Tepki süreside önemli. Ancak buyurduğun gibii şu anda yayınlar hep 640x480 çözünürlükte. BU sebeple 1980x1080 çözünürlüğü sahip bir 16-9 almak cazip değil halen. Herkeş yamyassı olup batır. Hİç sevmiyom. Gerçi moral oluyo. Herkeş benim gibi geniş geniş. KEndimi bu tvlrde seyretmeyi düşünemiyorum bile.
Görüntü moturu konusunda katılıyorum sana. Kaesinilkle sony nin üzerine yoktur herhalde. Sony nin ayaklı olan ses sitmeniden ucuzlardan alcem bi tane bende. Bakalım şu icra şeylerini bi şettireyim.
Hanımda plazma ünitesi istiyor.Napcez bilmiyom bu dünya para. Gerçi sen bilmezsin ne olduğunu onun.Allah bilir tahta masaya felan koymuşundur vestel lcd yi.
NEyse efenim. Bu arada o vedeoları lcd de seyretmek için naptın merak içindeyim.
maçlarda karelenme olmasının sebebi yayın kalitesinin dşük olması. özellikle maç gibi canlı yayınlarda mpeg compression (kameradan tv'ye gelene kadar aradaki her geçişte tasarruf için görüntünün sıkıştırılması) çok fazla yaptıklarından ani hareketlerde karelenme oluyor. gayet normal şu andaki yayında karelenme ya da çizgilenme olması. hd yayına geçince bizim tv'ler (eğer geçerlerse ) azalır karelenme ama yine olacak çünkü yine sıkıştırma yapılıyor görüntüde. 1-1.5mb/s yayın yapıyorlar. hd televizyonun hakkını vermek için 10mb/s hatta daha yüksek kaynak olması gerekiyor. dvd, blu-ray bunu karşılıyor ancak. zaten dediğim gibi sadece tv izlemek için hd tv alanlara zerre kadar aklım ermiyor. parayla gösteriş sadece
bi de kadınların salonda yer tasarruf dırdırı satışları arttırıyor diye düşünüyorum
pazarbey 250 vat ile 500 vat arasında 2 kat fark var. yeterince açık oldu mu?
al hesap makinesi hesapla kardeşim! ben ne biliyim kaç saat tv izliyon günde
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184314 Şub. 2009, 00:26
cinascinas