Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
stac plastic.
italyanno.
80 km den itibare n etkili oluyor. senin gibi 140-150 falan yapınca su bile gelmez cama. tertemiz. valla dediğim gibi sağanak yağışta kullandım bugün. herkes sileceklerini cayır cayır 2 kademede çalıştırırken ben hiç kullanmadım.
http://forum.donanimhaber.com/m_10541033/printable.htm
http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=21332151016http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=21332151016
LG 50PG4000 FULL HD
şuna bi bakın
lcd yerine plazma alma kararı aldım. her bakımdan üstün.
o ne ki?
cam kaydırgaçı mı?
570w/h de enerji harcıyomuş. maşallah ütü gibi
hee ayar. çok iyi gerçektende.
valla plazmalarda 1/1000000 kontras varmış.
hemde her açıdan aynı seyredilebiliyormuş.
tepki süreside yok.
niye lcd alemkine.
lcd ler yaklaşık yarısı kadar yakıyo. bi yılda ne kadar farkeder hesapla bakalım.
1 kw yaklaşık 250 krş tu sanırım
aynı kararı bende almıştım ama sonra değiştirdim o kararı.
plazmalar parlak camlı olduğu için aslında bence lcd ler kadar kontrastlı görüntü vermiyor. teknik ölçümleri değil gözümün gördüğünü söylüyorum ben. özellikle çok inceledim.
birde parlak cam hakkaten çok sıkıntı. yansıma fazla oluyor.
insan gözü en fazla 1/ kaç kontrastı algılar ki. Ayrıca ben lcd lerdeki verilen kontrast değerleri ve tepkime sürelerine inanmıyorum. herkes kendine göre farklı kriterle ölçüyor galiba.
bana en kontrastlı ve en siyah görüntü 1/33.000 kontrasta sahip sony lerde ve philipslerde gibi gelmişti. 1/50 000 den aşağı olmayan samsungların lg lerin yanında seyrettim kaç kez.
valla okyanus efendi izleme açısı meseleside var. lcd ler en fazla 170 erecedeen izlenebiliyo. plazmalarda yokmuş öyle şey.
ayrıca tepki süresi meselesi yok plazmalarda. lcd lerde hala sorun bu.
lcd lerdede 2000000/1 kontras var artık. ledli olanlada ama.
fakat 42 ledli lcd ye 3000 lira vermektense 50 plazmaya 3000 veririm daha iyi.
42 ile 50 arasında tam tamına 30 cm fark var. az değil. plazmaların parlak olmayanıda vardır sanırım.
zaten bizimkisi laf. full hd yayın yok. filim yok oynatıcı yok. iyi bi sineme sistemi yok. en en önemlisi ise para yok. ha lcd ha plazma.
bugün arkadaşın birisi kaza yapmış kendisine mazda 3 serisi full almış 35 bine. güzel araba. matrikks kadar olmasada.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184314 Şub. 2009, 00:26
cinascinas