turkuaz 43
turkuaz 43 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Golf Oyunu

Anadolunun gariban TÜRK evlatlari güneydoguda her türlü saldiriya acik barakami ne oldugu belli olmayan adi karakol olan yerde tereröstlerle catisip sehit oluyor;

Komutan nerede ?

http://img519.imageshack.us/my.php?image=145020081007034311171im7.jpg

Tarih: 8 Ekim 2008, 18:59 - İp: 88.***.**9.41
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Anayasanın sivilleşmesi ne demek ? Hangi maddelerin ne şekilde değişmesi lazım ocanic. Bu kadar yıllık hukukçuyum, sivil anayasa denen bir terimi yeni yeni duyuyorum.

Sivil ne demek onu da merak ediyorum. Sivil polis gibi birşey mi ?

#okyanus' tarafından 15.10.2008 13:57:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2008, 13:28 - İp: 88.***.**0.218
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Okyanus abi senin daha iyi bilimen gerekir. 1961 ve 1982 anayasaları askeri yönetimler sırasında ve onlar tarafından hazırlanıp kabul edildiği için Türkiye'ye has "askeri anayasa" terimi oluşmuştur (Hukukta elbette böyle bir terim yok)

Benim sivil anayasadan anladığım ise halkın hür iradesi ile uzlaşmacı bir tutumla hazırlanması gereken özgürlükçü anayasadır.Burada hükümetin gerçekleştirmeye çabaladığı sivil anayasa ile benim anladığım özgürlükçü anayasa aynıdır değildir o ayrı bir tartışma konusudur ....

Sivil :

Latince kentli, yerleşik düzene geçmiş anlamına gelen 'civis' kelimesinden gelir.Yurttaş manasında kullanılabilir

Türk Dil Kurumu'da diyor ki :

1 . Askerî olmayan:

2 . Asker sınıfından olmayan (kimse).

#ocanic' tarafından 15.10.2008 14:21:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2008, 14:01 - İp: 78.***.**6.243
okyanus.
okyanus. (üye)

1961 Anayasası evet askerler tarafından hazırlatılmıştır. Ancak Türkiye nin gördüğü ve görebileceği en demokratik ve özgürlükçü anayasadır. Bir anayasanın başında sivil sıfatı bulunması onu otomatikman iyi anayasa haline getirmez.

Sivil anayasayı kim hazırlayacak. Anayasanın sivil - askeri olmasından ziyade o anayasanın içeriğinde ne olacak önemli olan odur. Yoksa sivil anayasa adını taşıyan hazır bir anayasa yoktur. Siz adına sivil anayasa dersiniz ama içine en diktatörce hükümleri de koyabilirsiniz. Bunu asker olmayan kişilerin hazıratmış olması da o anayasayı sivil yapmaz.

Şimdi halkımız önce devletçiliğe düşman edildi. Abd ve Ab şimdi devletçiliğin en görülmemişini yapıyor. Sanki biz devletçiliği kapı dışarı edip herşeyi özelleştirirsek bütün ekonomik sorunlarımız çözülecek sandırıldı. Ne oldu ne çözüldü ?

Sonra devletine düşman edildi. Devletin yeniden yapılandırılması yerel yönetimler vs. gibi zırvalar pazarlandı yıllarca.

Sonra anayasasına düşman edildi. Sanki anayasa bir değişse halkın bütün sorunları çözülüp sona erecekmiş sandırılıyor. Bu arada bütün vatandaşlarımız da anayasa uzmanı kesildi. Avrupalılar şaşmış bu işe zaten sizde ne kadar çok anayasa uzmanı var diye.

Şu anda da orduya düşman edilme safhasındayız.

Yani devletimizden ordumuzdan anayasamızdan bir kurtuluversek herşey güllük gülistanlık olacak sanıyoruz. Bunu kim sandırıyor bize. Ülkemizde kurduğu medya yayın ağı ve satın aldığı devşirdiği sözde aydın ve yazarlarla durmaksızın propaganda yapan ve adeta bir beyin yıkama faaliyetini aralıksız sürdüren abd ve ab kaynaklı "ngo" lar ve içerideki uzantıları. Nedense bu abd ve ab li "Ngo" yani sivil toplum kuruluşu denen ajan kuruluşlarının yönetimlerinde de genellikle cia emeklisi pentagon emeklisi dışişleri görevlileri bulunuyor.

Bizim sivil anayasa da niye Türk halkından gizlenip önce Abd de görücüye çıkarılıyor o da bazıları için merak konusu. En basit kanunları bile arap saçına çevirip içinden çıkılmaz hale getiren şu hükümetin şu meclisin hazırlayacağı anayasa da bir kenarda dursun zaten. Ilımlı islamcı abd görevlisi adamların anayasası da lazım değil bize.

Osmanlıda Kanuni Esasi den bu yana bu ülkede Anayasa demokrasi ve hürriyet askerin silah zoruyla gelmiştir. Bizim pek sivil halkımız da ilk anayasaya karşı şeriat isterük diye isyan başlatmıştır. Askerin her yaptığını kötü sanıp sivil tapınıcılığı yapmadan önce askerimizi de sivilimizi de iyi tanıyıp tarihteki rolünü bilmek lazım.

Biz ekonomik askeri ve toplumsal alanda milli bağımsızlığımızı kazanıp sahip çıkmadan isterseniz elli türlü sivil anayasa yaptırılsın sömürge olmaktan kurtulmamız mümkün değildir.

Tarih: 15 Ekim 2008, 17:28 - İp: 88.***.**0.218
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Sırf uzayıp gitmesin diye saf ayağına yatıp ona göre cevap verdim şimdi gene aynısını yapıyorum ..

"peki sen haklısın ağabey"

"Utanıyorum" isimli topicin nerdeyse son 5 sayfası 2 kişinin arasında geçiyor...Biri soruyor diğer cevaplıyor , cevaplayan soruyor , soran cevaplıyor yerel seçimler yaklaşıyor ondan mı acaba

#ocanic' tarafından 15.10.2008 18:06:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2008, 17:43 - İp: 88.***.**0.37
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanus abi 61 anayasası da başımıza bela olmadımı bizim.
Aslında sorun anayasa değil. Sorun uygulayıcılar.
Neyse boşverin bakın tarafın haberine yasak gelmiş asker tarafından.
Sanırım tarafın sonu nokta gibi olcek.

Tarih: 15 Ekim 2008, 22:17 - İp: 88.***.**6.16
okyanus.
okyanus. (üye)

eskiden ibda-c nin dergisi vardı taraf. belki hala vardır son sayıları okuyamadım da. taraf olmayan bertaraf olur yazardı. Hatta anayasa mahkemesi başkanı haşim kılıç ta derginin yöneticisiymiş vakti zamanında. nereden nereye

Tarih: 15 Ekim 2008, 23:01 - İp: 88.***.**0.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SÖzlerini tehdit olarak mı algılamam gerekiyor.
BEn bunları yazıyorum ama birgün anayasa mahkemesi başkanı falan olursam bunları önüme getirirmisiniz acaba

Tarih: 15 Ekim 2008, 23:03 - İp: 88.***.**6.16
okyanus.
okyanus. (üye)

yok canım önüne getirmeyiz. ben bi tepsi baklava getiririm önüne. anayasa mahkemesinde davamızda yokki aslında boşa gidiyor o baklava.

Tarih: 15 Ekim 2008, 23:06 - İp: 88.***.**0.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sende o zamanakadar anamuhaflet lideri olur önüne gelen şeye dava açarsın. HEm o zamana kadar belki sağcıda olursun.

Tarih: 15 Ekim 2008, 23:07 - İp: 88.***.**6.16
okyanus.
okyanus. (üye)

ben solcu değilimki zaten. ama sağcı da hiç olmam. solculuk neyse de sağcılık deveyede kuşa da benzemeyen bir kavram bizde. genelde hortumcular odası gibi birşey.

Tarih: 15 Ekim 2008, 23:13 - İp: 88.***.**0.218