turkuaz 43
turkuaz 43 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Golf Oyunu

Anadolunun gariban TÜRK evlatlari güneydoguda her türlü saldiriya acik barakami ne oldugu belli olmayan adi karakol olan yerde tereröstlerle catisip sehit oluyor;

Komutan nerede ?

http://img519.imageshack.us/my.php?image=145020081007034311171im7.jpg

Tarih: 8 Ekim 2008, 18:59 - İp: 88.***.**9.41
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, dün yaptığı açıklamada Taraf gazetesini ağır sözlerle suçladı. Kanal 1 ve Star Haber ise, bu görüntülerdeki koordinatların Aktütün'ü değil, Kandil ve İran sınırını gösterdiğini iddia etti dün akşamki haber bültenlerinde.

KOORDİNATLAR DOĞRU

Taraf gazetesi bugün de iddialarının arkasında durarak, 37-02-23 Kuzey paraleli ve 44-12-44 Doğu meridyenleri arasında kalan o bölgenin Aktütün'e 1 kilometreden biraz daha uzak bir noktayı işaret ettiğini savundu. Taraf'ın yayınladığı uydu görüntülerinde yer alan bu koordinatları Google Earth programında kontrol edildiği zaman, bu koordinatların gerçekten de Aktütün Karakolu'na yaklaşık 1.5 kilometre mesafede olduğu görülüyor.

Taraf gazetesinin yayınladığı görüntülerde yer alan koordinatlar Google Earth programında kontrol edildiğinde, görüntülerin Aktütün'e 500 metre ile 1.5 km arasındaki mesafelerde alındığı ortaya çıkıyor.

Peki, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un dün yalanlamadığı bu uydu görüntülerini akşam bültenlerinde Star ve Kanal 1 neden yayınlandığını bilmek zor?

Kaynak: Ensonhaber

Tarih: 16 Ekim 2008, 20:13 - İp: 84.***.**6.52
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Yalana bak yalana.Dün başbuğ yalanlamadı diyor bir de. 500mt demek zaten aktütün karargahının içi demek nerdeyse.

Varsa bir hata eleştirirsin de yalan dolan haberlerle linç etmek niye?

Tarih: 16 Ekim 2008, 20:41 - İp: 85.***.**5.194
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Bakın bu fotoğrafta el işaretinin olduğu yer 37-02-23 kuzey paraleli ile 44-12-44 doğu meridyeninin arasında kalan yeri gösteriyor.Sınırı belirleyen sarı çizginin güneyi de kuzey ırak oluyor.Yani buradan taraf gazetesinin nasıl bir aymazlık içinde yalan haberler ile orduya karşı linç girişiminde bulunduğunu görüyoruz..Bu haberlere ısrarla rağbet gösterenlerinde amaçları zaten belli.

Tarih: 16 Ekim 2008, 21:43 - İp: 85.***.**5.194
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla genel kurmay bunu hep yapıyor. Yalanlamıyor fakat sızdıranları için hemen gerkeni yapıyor. Kİm ne derse desin bu bir ihmal. Hatta kasıttır. Yazık günah değilmi o yavrucuklara.
YEter artık herkes haddini bilsin.Kim bu adamlar ki millete nerede olması gerektiğnii hatırlatma cesaretini gösterebiliyor. Halk kimin yanında sanıyorlar. Bu adamlar bir an önce yerlerini seçmeliler. Baskın konusunda zaafiyet olduğu gün gibi açık. Nİye bunu kabul etmiyorlar. Baskın görüntüleri de meseleyi açıklıyor zaten.
Askeriye niye eliştirilmiyecekmiş. Eliştirilmediği için bu hale gelmedi mi zaten.
Birde cbaşkanı ve başbakana sözüm var. Bu ne acizlik bu ne iktidarsızlık . Ayıp utanın yaptığınızdan. Hesap soracaklarına yandaş oluyorlar. Bu halk size nasıl %47 verdi ise almasınıda bilir. Bu gün Kütahya gençlik kolları başkanını fırçaladım bu sebeple. Gık bile diyemedi.
Mgirgin bırakın bunları artık yok koordinatlar tutmuyormuş falanmış filanmış. Her kurum her kişi eliştirilebilir.onları eliştirmek Pkk yandaşı olmak demek değildir.

Tarih: 16 Ekim 2008, 23:03 - İp: 88.***.**6.16
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Eleştirmek başka, yalan haberlerle linç etmek başka.

Tarih: 16 Ekim 2008, 23:10 - İp: 85.***.**5.194
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

akan kandan sorumlusunuz mgirgin. neyi yalan. bu adamlar göz göre göre gelmedimi. velevki görüntülerd yalan. budamı yalan güpe gündüz baskın yapmadımı bu adamlar. koskoca uçaksavar görünmedin nasıl gelir. sen hayatında uçaksavar gördünmü. bırak Allah aşkına.
tamam yıpranmasın ama birileride hesap versin.

Tarih: 16 Ekim 2008, 23:16 - İp: 88.***.**6.16
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

PEKİ GENELKURMAY NEDEN YALANLAMADI?
1 - İşin en ilginç yanlarından biri ise Genelkurmay'ın Taraf Gazetesi'nde yayınlanan haberi yalanlamamasına karşın Uğur Dündar ve Fatih Altaylı'nın bu role soyunması oldu. Görüntüler yalansa Genelkurmay neden yalanlamadı?

2 - Taraf Gazetesi'ndeki görüntüler yalan ve yanlışsa neden Genelkurmay yayın yasağı koydurtma ihtiyacı hissetti?

3 - Görüntülere yayın yasağı koydurtulma kararının açıklanmasının Kanal 1 ve Star'daki sözkonusu karalayıcı haberler yayınlandıktan hemen sonraya denk gelmesi sadece bir tesadüf mu?

Tarih: 16 Ekim 2008, 23:40 - İp: 84.***.**6.52
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

''bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlarını aşan eleştirilerdir''

"Bugün burada astsubay Meslek Yüksekokulu'nda bulunmak ve öğrenci adayıne sancak devretmekten mutluluk duyuyorum. Bugün sabahleyin bu sancak törenini hepo birlikte izledik. Bu izlemiş olduğumuz tören ve törende öğrenci adayının bütün personelinden görmüş olduğum duygulardan çok mutlu oldum. Umarım ki bu güzel tören basınımızda medyada da yeterli seviyede yer alır. Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim için subay ve astsubaylar ordumuzun iki temel direğidir. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan gerçekten onların komutanı olarak gurur duyuyorum. Sizlere bu vesileyle değineceğim diğer bir konu ise Aktütün karakolunuyla ilgili. Bu olay Bayrak Tepede meydana gelen olay bölücü terör örgütü açısından bir intihar saldırısıdır. Bayraktepe'de çarpışan askerlerimiz açısından ise bu bir kahramanlık destanıdır. Olayın akabinde her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından 12. Ordu Komutanına verilmiştir. Kendine güveni olan tüm kurumlar gibi TSK'nın kendine güveni tamdır. Kendine güveni tam olşan klurumlar gibi bu incelemnenin tamamlanmasına müteakip kamuyouna paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna verilecektir.

Gizli bilgileri sızdıranlar ve kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır. Bu noktaya dikkatinizi çekiyorum. Tüm bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altıonı çiziyorum, başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. TSK bugün her zamankinden daha güçlü daha kararlı daha azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar emin olunuz ki TSK'nın gücünü kararlılığını azmini artırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında ki ''bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlarını aşan eleştirilerdir'' Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. Bu açıdan son sözüm şudur dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Bugün size söyleyeceğim bunlardır. Hepinize teşekkür ediyorum."

Tarih: 17 Ekim 2008, 00:22 - İp: 85.***.**5.194
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Yiğitlik mertliktir..

Tarih: 17 Ekim 2008, 00:28 - İp: 85.***.**5.194
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Paşasının başbakanı.
Erdoğan bittin sen. Verdiğim oylar haram olsun. Yazıklar olsun.
HAni kasımpaşalılık. Noldu askere karşı ürkek kedimi oluverdin. Yazıklar olsun. HEsap soracağına yaptığı işe bakın.
Bu akp için sonun başlangıcı olacaktır.
Diyarbakırda Belediyeyi alacaklar mış. Al sana belediye.
ŞEmdinli bombalamasında kaybettiği şansı bu destekle tamamen bitirdi.
HA birde noldu bazı gazetelerimizin basın özgürlüğü yaygaralarına. Nerde kaldı bu ülke insanının haber alma özgürlüğüne. Yalansa bu haberler niye yasak kararı aldınız.
Yazıklar olsun.
Altını çiziyorum, tekrar ediyorum.

Paşasının başbakanı.

Tarih: 17 Ekim 2008, 08:31 - İp: 88.***.**6.16