mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Turkuaz Oyunu

E-posta adresime gelen bir mail;

Dun gece eve dönerken su almak üzere markete uğradım,görevliye şöyle sordum: '1,5 lt. Su var mı? Ama Turkuaz dışında lütfen' Turkuaz çıktığından beri bu şekilde su alıyordum artık. Para verip kötü su içmeye hiç niyetim yok! Marketteki adamın dediklerini aynen aktarıyorum:'Ağabey, ben o sudan satmıyorum. İnan ki gelen müşterilerden onda dokuzu senin söylediğin şeyi söylüyor' 'Peki, neden halen satıyorlar?' diye sordum. 'Ağabey, Turkuaz suyu, marketlere bedava veriliyor, satarsan kara geçiyorsun, satmazsan öylece duruyor. Ama ben satmıyorum, çünkü alan yok. Ayrıca Coca Cola satanın Turkuaz da satma zorunluluğu var, hatta başka su sattırmamaya çalışıyorlar.' Uzun söze gerek yok; hiç kimse almazsa, hiç kimseye satamazlar.. .Lütfen okuyun, okutun! Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Türkiye'de bazı şişeli içme suları doğal kaynak suyu değil. Doğal kaynak sularında devlete para ödemeniz gerekiyor, artı bu tesislerin yatırım maliyeti çok yüksek. Dolayısıyla CocaCola ne yaptı, kaynak suyu araştırmalarının maliyetlerini çok yüksek bulduğu için Bursa/Ketsel ovasındaki CocaCola fabrikasında derin kuyu pompalarıyla ovanın suyunu çekerek bunu da termostan geçirip filtre ederek hem CocaCola meşrubatını hem de Turkuaz'ı şişelemeye başladı. Turkuaz'ın etiketinin üst ve altındaki Kahverengi şeritlere dikkat edin:'Sofra İçeceği' yazar. Devlet, CocaCola' nin uyanıklığını kanuna uydurmak ve uyanıklığa yapılacak itirazları bertaraf etmek için böyle bir kural çıkardı! Binlerce dönümlük tarım arazisinin bulunduğu ve CocaCola hariç hiçbir isletmeye 'derin kuyu pompası' çakma izni verilmeyen Kestel ovasında, yeraltından çekilen su, filtre edilip daha sonra içine bazı mineraller &nb sp;katıldıktan sonra Türkiye'nin en ücra kasabalarına bile satılıyor ve lıkır lıkır içiliyor. Bazı yazlık kasaba ve köylerde neredeyse Turkuaz harici içme suyu bulamazsınız çünkü dağıtım ağı çok güçlü. Bayilere baskı bile olduğu yolunda duyumlar aldım. Turkuaz içmeye devam edecekseniz, unutmayın, yapay bir su içiyorsunuz. Duyarlı bir vatandaş olarak konuya dikkatinizi çekerim. Her tarafı doğal kaynak
sularıyla dolu memlekette, millete kuyu suyunu zorla ve de üstüne para alarak içiriyorlar. İçmeyin arkadaşlar! Gönderenin Notu: Kola'nın ülkesi'nin 1960 lı yıllarda, özellikle ilkokul öğrencilerine ücretsiz süt tozu, balık yağı ve peynir yardımı yaptığını, bu tarihlerden sonra Anadolu tarihinde ilk kez çocuk felci vakalarının görüldüğünü ve de sonraları
çocuk felci aşısının 'rutin aşılar' arasına sokulduğunu, bu aşıların
bizlere büyük paralarla satıldığını HATIRLAYIN VE UNUTMAYIN.
AB/ABD/İsrail' in yapay hastalıklarla hazinemizi ve sağlığımızı
emdiklerini BİLİN VE UNUTMAYIN.. 'Ücretsiz' adını bile söylemeyen bu malum firmalar, 'ücretsiz su veriyorlarsa' bunun nedenini DÜŞÜNÜN VE BULUN!!
Y.Doc . Dr. Cemalettin CAMCI Fırat Üniversitesi Genel CerrahiElazığ-Türkiye

Tarih: 29 Mayıs 2008, 23:48 - İp: 78.***.**5.156
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Sadece turkuaz'ı değil, Coca Cola denen o zararlı maddeyi hiç ağzıma koymam.

Bir dönem çok fazla kola içerdim.Günde 1-1.5 litre civarı bile içtiğim olurdu ve resmen kafa yapardı.Hissederdim uyarıldığımı.Midem de bozulurdu.

Bu sebeple ne içerim ne de birinin içmesine sebep olurum..

Tarih: 31 Mayıs 2008, 13:36 - İp: 85.***.**4.52
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

gazlı içecekler yasaklansın

Tarih: 31 Mayıs 2008, 17:02 - İp: 88.***.**0.114
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

bende yaklaşık 3-4 yıldır koka kola içmiyorum elimde bulunan koka kola üretim aşaması dosyasını bir görseniz değil kolayı içme adını bile zikretmezsiniz.

#mechul75' tarafından 03.06.2008 23:08:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Haziran 2008, 01:17 - İp: 78.***.**9.5
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sİtemizin en milliyetçisi meçhul75 bırak bu sudan işleri. Bak Türkçe olimpiyatları var. SEni göremedik. Üzüldük valla.

Tarih: 1 Haziran 2008, 11:18 - İp: 88.***.**4.67
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

üretim aşaması dosyasını merak ettim, yüklesene siteye

Tarih: 1 Haziran 2008, 12:31 - İp: 81.***.**7.8
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Bazar ağam malesefki bu yıl Türkçe olimpiyatlarına gitmek nasip olmadı. Lakin beni temsilen senin orda olduğunu bilmekte ayrı bir mutluluk Teşekkürler.

eraycanlı dosyayı en kısa sürede sizlerle paylaşacağım.

#mechul75' tarafından 03.06.2008 23:05:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2008, 23:02 - İp: 85.***.**5.198
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

bekliyorum mechul75

Tarih: 3 Haziran 2008, 23:38 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

colanın üretim aşamaları henüz paylaşılmamış..
ama biliyorumki çok acayip şeyler yazıyordur içinde..
hiç alışık olmadığımız görmediğimiz olaylardır.

ama bilinki büyük miktarlarda üretilen her üründe böyle şaşırtıcı olaylar vardır.

Birkaç sene önce Sular idaresinin şehir şebekesine verdiği suyu işlemden geçirdiği tesisi gezmiştim.. birkaç ay çeşmeden akan suya elimi bile değmek istemedim.. ama göz görmeyince gönül katlanıyor. Şimdilerde çeşmeden akan suyu içmesemde içirmesemde elimi yüzümü yıkıyorum hiç düşünmeden..

hele kola zararlı diye aldığımız meyve sularının üretildiği yerler..

mahalle sütçüsünün üstüne basılarak satılan Kutulanmış sütlerin santrafüj cihazındaki hali ?

o caaanım patates cipslerinin dramatik pişirilme süreci..

bunlar gıda maddesi olduğu için üretim sürecindeki alışık olmadığımız durumlar dikkat çekici oluyor..

daha önce burada mı yazışmıştık..
Şu an marketlerden aldığımız paketlenmiş piliçlerin büyüdüğünde yumurta vermediğini biliyormusunuz.
bu piliçlerin anaçları dünyada sadece ingiliz ve irsail firmalarınca üretiliyormuş,, tabi genleriyle oynanarak..
yani kısacası, şu an yediğimiz piliçlerin anaçlarını üretemiyoruz.. dışa bağımlıyız..
Keza domates tohumu.. ingiliz menşeili bu tohumdan domates üretmek ingilterede yassaahhh

bak şimdi ne geldi aklma nerden nereye..
birkaç ay önce çin oyuncakları üzerindeki zehirli boyadan kıyamet koptu.. Hemen hemen pek çok plastik aksam boyasında aynı durum var ama bunların içinden telefonu ayrı bir yere koymak lazım.
Radyasyon olayını hepimiz biliyoruzda peki üzerlerindeki kaplama maddesini biliyormuyuz. Hemen hemen hergün elimize yüzümüze ve hatta öpüşürcesine dudaklarımıza sürdüğünüz o plastik ve kaplama maddesindeki kansorejeni biliyormuyuz...
Gerçi sigaranın yanında solda sıfır kalır ama işte olay gıda maddesi olunca durum daha bir dramatikleşiyor nedense ?

Tarih: 4 Haziran 2008, 10:53 - İp: 88.***.**6.191
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

et ürünleri üreten tesisleri gezmeniz lazım bir de tavsiye ederim
bu arada coca cola sen-sun marka gazozları da kolanın yanında bedava veriyormuş marketlere. çok ucuz satardı onlar da o gazozu zaten. hala var mı bilmiyorum gerçi.
kola araba tekerini çok güzel karartıyor, tavsiye ederim

Tarih: 4 Haziran 2008, 11:10 - İp: 81.***.**7.8
  • 1