turkuaz 43
turkuaz 43 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Golf Oyunu

Anadolunun gariban TÜRK evlatlari güneydoguda her türlü saldiriya acik barakami ne oldugu belli olmayan adi karakol olan yerde tereröstlerle catisip sehit oluyor;

Komutan nerede ?

http://img519.imageshack.us/my.php?image=145020081007034311171im7.jpg

Tarih: 8 Ekim 2008, 18:59 - İp: 88.***.**9.41
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

merak etme pazar abi... bu ülkenin gençleri, sizler(orta yaş ve üstü) gibi bir odağa saplanıp kalmış değil....

Tarih: 9 Ekim 2008, 13:16 - İp: 78.***.**7.60
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Ben biliyorum o gençleri...
ve odaklarını..
odaklarında rock grubları, etek boyları ve cep telefonları var..

Bu ülkede düzen ve ordu karşıtı odaklar herşeyden kendine malzeme çıkartır.. En verimli kaynaklarıda şehit verilmiş çatışmalardır..
Hele bazıları operasyonlara ve sınır ötesi harekatlara red oyu verirler... neden.. çünkü beslendikleri yerler bombalanmaktadır.

Tarih: 9 Ekim 2008, 14:22 - İp: 88.***.**5.3
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

rokomet bey, nediyorsunuz anlayamadım...

cep telefonu, etek boyu ve rock gurupları ile , kuzey ırak ın ne alakası var?

ben genç olarak kendimden ve kendim gibi üniversiteden yeni mezun olmuş, öğretmen, doktor, av. , mühendis adaylarını kastettim...

siz ise, akşama kadar cnbc-e dizileri, mtv klipleri izleyen liseli gençlerden bahsediyorsunuz sanırım....

Tarih: 9 Ekim 2008, 14:59 - İp: 78.***.**7.60
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

senin neyi kast ettiğini bilmem.. gençler dedin ben etrafımda gördüğüm gençleri düşünürüm.. yoksa belli meslek gruplarının adayları diye içlerinden seçme yapamıyorum..

seninle iddiaya girerim..
şu an türkiyedeki 16-24 yaş arası insanları toplasak Çukurca'nın, Nusaybin'in, Dağlıca'nın nerde olduğunu gösteremezler haritada.. Belki bu yaş dışında olan başka pek çok kişide gösteremez..
Ama söylemek istediğim bu yaş grubundaki insanların ezici çoğunluğunun memleket meselelerinden bi haber olmasıdır.. Haberdar olmalarıda sorun değil.. Ama çoğunun bu ülkenin geleceği konusunda en ufak bir endişe taşıdığına inanmıyorum.. Üniversiteye giriş, cep telefon modeli, DSLR modeli, iş bulma, maaşın miktarı, işyerinin konumu, kız arkadaşlarının görünümü, erkek arkadaşının arabasının markası, sevgilisinin tatile nereye gittiği
gibi konular hayatlarındaki önemli meseleler olarak gözlemliyorum.

Tarih: 9 Ekim 2008, 15:24 - İp: 88.***.**5.3
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

rokomet malesef haklı. vatan sevgisini facebookda grup acmak sanan bir gencligimiz var.

Tarih: 9 Ekim 2008, 15:35 - İp: 88.***.**9.27
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

vatan severlik ordu ne yaparsa yapsın eleştirmemek değildir.
Neden tam teskere öncesinde bu saldırılar oldu. Niye pkk bizi kuzey ıraka çekmeye çalışıyor. İyi bir halt mı edildi tezkere onaylanmakla. daha önceki teskerelerle ne gibi büyük işler ypıldı. kuzey ırak bbg evinemi döndü.
bırakın Allahınızı severseniz.
Ordu düşmanlığı imiş.

Tarih: 9 Ekim 2008, 16:26 - İp: 88.***.**3.40
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Kardeşim
yapma etme..
söyle bana savunabileceğimiz,
yıpratılmasından çekineceğimiz
maddi olarak birşey yapamasakta manen destekleyebileceğimiz

neyimiz var TSK'den başka...

onudamı sürekli eleştirelim meclis gibi
onudamı yolsuzluk hikayeleriyle al aşşağı edelim KİT ler gibi
onudamı saygınsızlaştıralım partiler gibi
onudamı mahalle kahvesi kıvamına getirelim belediyeler gibi

söyle bana pazarbey.. uluscak, milletcek neye sahip çıkalım, başka hangi kuruma yada kavrama "Kamu Desteği" verelim ?

Bu söylediklerimin hiç biri "yanlışlarını örtbas edelim" anlamına gelmiyor ama her fırsatta orduyu kötülemenin kime ne faydası var bu ülke düşmanlarından başka ?

Tarih: 9 Ekim 2008, 17:20 - İp: 88.***.**5.3
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ulen, gençlik bitik, hükümet bitik, fenerbahçe bitik, o bitik şu bitik...

bir asker tertemiz...

yapma ya...

tsk yı sonuna kadar savunurum, fakat içinde eğer hata yapan askerler varsa onları savunmam, eleştiririm...

japon komutanlar, 1945 de , intahar ettiler. ve not olarak şu yazıyı bıraktılar:

"ölümüm, özürümdür..."

bizimkiler, ancak, katıldıkları golf turnuvasında 9. oldukları için belki golf u bırakırlar, özür olarak...

bilmiyorum, ben yakıştıramadım, cumartesi sabah olmuş bir olaydan sonra, akşama kadar bir komutanın golf oynamasını...
ihmal değil belki ama, görüntü olarak çok fena... istifa etmeliydi.. ama bizim ülkemizde hiçkimse istifa etmez... herkes haklıdır... ülkemizde, ne terör vardır, ne yolsuzluk, ne eğitim sorunu ne de geçim sıkıntısı.... o yüzden kimse istifa etmez.. sorun olsa edecekler ama yok ki (!)

istifade eder bunlar...istifa etmez...

Tarih: 9 Ekim 2008, 17:50 - İp: 78.***.**8.18
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ROko senin mantığını köydeki cahil vatandaş bile terketti. Onlar bile artık eleştiriyorlar, sorguluyorlar.
Ordunun kutsallığı nereden geliyor merak ettim doğrusu. Kutsal olan bir kurum varsa oda devlet olmalı. Ki onuda insanlar meydana getrerir. İnsanlar ise bazı manevi kurumları işlerine geldiği gibi kullanabilir.
Hatalar yapabilir.
Roko tekrar ediyorum. NEden tam teskere öncesinde böyle bir hatta 2 olay meydana geldi. Pkk bizi kesinlikle kuzey ıraka çekmek sitiyor. Başka kimler biz ioraya müdahaleye zorluyor. Meclisteki sözcüleri neden bunun tam tersine oy verdi. NE çeviriyorlar.
80 öncesinide gözünün önüne getir ve düşün.

Tarih: 9 Ekim 2008, 17:59 - İp: 88.***.**3.40
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

pazarbeyim..
bildiklerimi buraya yazamam.. gizli saklı şeyler değil ama başıma iş almak istemiyorum senin gibi..
bildiklerimde bu senin söylediklerini destekler mahiyette..
ama işte sağduyu..
aklıselim...

etrafına bak...
israil halkı, israil ordusunun ne yaptığını bilmiyor mu.. buz gibi biliyor..
amerikan halkı, amerikan ordusunun ne haltlar yediğini bilmiyor mu..
tek tek düşün ülkeleri ve orduları...

diğer taraftan her halk hak ettiği şekilde yönetilir diye düşünüyorum..
teror olaylarının sorumlusu tek sorumlusu TSK değildir kesinlikle..
niye marmarada terör yok..
niye karadenizde egede akdenizde yok.. (orman yangınlarını saymıyorum)
her halk hak ettiği şekilde yönetileCEK

Tarih: 9 Ekim 2008, 18:08 - İp: 88.***.**5.3