veysel_kaya
veysel_kaya (üye)
Bursa / Amatör

Sony A 580 İzlenimleri

Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımı yapılan makinayı sanırım Türkiye de ilk alan kişi ben oldum. Geçtiğimiz ay yurtdışında yeni satışa çıkmasına rağmen Türkiye de sadece bir adet gelen ve Media Markt Bursa mağazasının açılışına özel gönderilen makinanın sahibi oldum. Şu an Tr de çok yeni olduğu için makina ile ilgili bir bilgi bulmak mümkün değil. Merak eden arkadaşlara seve seve yardımcı olabilirim. Zira makinam 20 günlük olmasına rağmen 3000 shuteri devirmiş bulunmaktayım.

Tarih: 21 Kasım 2010, 17:58 - İp: 95.***.**2.213
solaktrk
solaktrk (üye)
İstanbul / Meraklı

Ya bu Forum nasıl bişey böyle. Cevap yazıyorum. Gönderince kayıt yapmadığı gibi tekrar kullanıcı adı ve şifre girmem gerekiyor kaç defa başıma geldi. Aynı yazıyı kim tekrar yazacak. Moderatorler hiç geliştirmez mi bu siteyi?

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 18:23 - İp: 78.***.**4.88
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" Uzun lafın kısası pozlama için mekanik perde şart değil senin anlayacağın "

Onu biliyoruz Antika da her bildiğimizi "biliyoruz diye mi yazalım ? D40/flash sync konusunda şemalarla eklemiştik bir şeyler .

NEX gibi bir makinada elektronik shutter kullanılsa duymayan kalmaz , yer yerinden oynardı gibime geliyor .

Her yazdığımı da Sony karşıtlığı filan olarak algılama ( Sony firmasını sevmem - o ayrı ) . 15 yıla yakın Minolta kullandım, Nikon'a geçişim sonradır . Yine de digitale başladığımda ilk makinam (Konica) Minolta dslrlike idi . Onunla işim bitince de alacak Sony(Minolta) DSLR yoktu etrafta .

Sonuçta , pellicle ayna DSLR'yi Nikon yapsa yine almam - sonuçta denenmemiş ( denendiği yıllarda tutmadığını sanıyorum ) bir teknoloji . Oturur,tutarsa düşünürüm.

Sony'nin 6 ayda bir model yenileme , tutmayanı silip atma konusunda bir sıkıntısı yok - sonuçta olan alana olacak . Tutarsa da tüm makinalarını pellicle'a çevirip değişik bir yöne gitmekten sakınmayacak kadar kuvvetli/gözüpek ve yenilikçi ... Ama bunu ileri seviyedeki fotoğrafçılara/profosyonellere hitab etme kaygısında olmamasına da bağlayabiliriz . Benim görüşüm SONY'nin ilk alıcılara yönelik giriş seviyesi DSLR'lerde "malı götürmek" isteyen bir firma olduğu .

Sony adına güvenerek aldığım son 2 video kameranın da çok kısa sürede bozulmasının , markaya eskiden olan saygımı biraz daha azalttığını ekleyeyim .

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 19:51 - İp: 96.***.**4.180
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bildigim birsey var oda gozumle gormeden inanmam olayi.Bakiyorum A33 yada A55 ciktilarina ama bir turlu aradigim kalitede sonuc yok yani inanamiyorum.Magazaya gidip kendimde cekim kaydettim falan ve degisen birsey yok.Ben kesinlikle inaniyorum birseylerin yanlis olduguna ve buradaki tartismalarda bosuna degil belli.Konu gerci 580 ile basladi ve yonu kaydi ancak kullanicilar acisindan en azindan yeni ve denenmemis urunlere hemen atlanilmamasi geregi ortaya cikmistir sanirim.Ki Sony bunu cok yaptigi icin tutana kadar hicbir urununu almam...

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 20:25 - İp: 221.***.**6.23
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Yanlnız şu var : Sony yeni bu piyasada. Sanırım 5-10 yıla kadar çok yol kateder. Bence bunu düşünerek yatırmı Sony de yapmak mantıklı. İnanıyorum ki çok konuşulacak Pro bir model geliştirir. Sonuçta bu Sony yatırımları dikkate değer. Birkaç milyardolara sensor fabrikası kurdular. Minolta temeli ile geleceğin marksı olacaktır Fotoğrafçılıkta da

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 20:36 - İp: 78.***.**2.8
veysel_kaya
veysel_kaya (üye)
Bursa / Amatör

Şu an trde bulunan muhtemelen tek ürün hakkında diğer meraklılar bilgi alsınlar diye açmış olduğum konu sabote edilerek bambaşka bir tarafa çekildi. Tartışmalarınızı başka başlık altında yapsaydınız da ürünü merak edenlerin sorularını yanıtlasaydık.

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 21:17 - İp: 78.***.**8.199
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Geçen sene LCD alırken bir de Amerikan forumlarını okumuşluğum vardı, özellikle son 5-6 senede Sony ürünlerindeki mühendislik kalitesinin rakiplerinin çok ilerisinde olduğunda dem vuruluyordu, Sony mükemmelliğe ermişmiş :

4-5 senelik garanti süresinin bitmesini müteakip 2-3 hafta içinde Sony LCDler topu atıyormuş

Sony yapıyorda diğerleri yapmıyor mu. Aslına bakarsan bütün firmalar aynı yoldan gidiyorlar:

Canon'un ünlü "Err 99"unu sağır sultanlar bile duymuştur herhalde.

3-4 yaşında ADSL modeminiz varsa kıymetini bilin.

Eski Nokia telefonlarınız varsa vakumlatıp öyle kullanın

Şimdi evin arka odasında mesaiye devam eden 10-12 senelik Sony TV, yeni 40 inçlik Samsung LCDden boyutları ve HDMI vs. yeni birkaç ıvır zıvır özelliği bir kenara atarsak her açıdan çok daha kaliteli, muhtemelen LCD 4-5 sene sonra topu attığında, o hala çalışmaya devam edecek.

Artık modası geçmekte olan CF kartla SD kartı kıyasladınız mı ? Geçen bir arkadaş söylüyordu en amele Kingstopn CF, Sandik Ultra4 SD kartı katlamış geçmiş (size matters)

Herşey hızlı bir şekilde tüketilmek için yapılıyor, paramızı bir daha bir daha söğüşlemek için. Herşey çabuk bozulmak üzere yapılıyor, bozulmazsa demode olacaktır, o da olmazsa gereksiz yere yeni bir standart icat edilerek demode edilecektir (örnek CF-->SD-->HDSD, Muhtemelen CF piyasaya sürülürken HDSD yapabilecek teknoloji çoktan hazırdı).

Sanılanın tersine kapitalizm en iyi sistem değil, kapitalist besin zincirinin en tepesindekiler bunu böyle empoze etseler bile değil işte.

Sırf bu sebeple otomobillerimizi bakıma sıkça sokarız. Muhtemelen 100bin Km motor kapağını açmadan gidecek otomobiller yapmak mümkündür.

Hasbelkader yolunuzun düştüğü lüks özel sağlık kuruluşları sırf paranızı söğüşlemek için birsürü gereksiz test falan uygular, gereksiz operasyon yaparlar, faturayı şişirirler. Paranızdan olduğunuz gibi sağlığınızdan da olabilirsiniz.

Canon 10D'nin firmware yazılımını hackerlar tarafından daha ucuz Canon 300D'ye port edilerek Canon 10D'nin neredeyse bütün özelliklerinin kazandırıldığı bilirnen bir gerçek.

Nikon da boş durmuyor hani, AF motorsuz ucuz gövdeyi pahalı lensler için pazarlamak dahice bir buluş. Bugünlerde Sony'nin de Nikon'un yolundan gitmesinden endişe ediyorum.

Bende KonicaMinolta 5D var, her açıdan kalite olarak bugünkü aynı sınıf makinalardan daha kaliteli, arada teknoloji ileledi, yeni bir sürü özellik eklenndi falan ama Sony A230 sahibi bir arkadaşla makinaları yanyana koyduk, itiraf etti, Minolta daha kaliteli.

İçinde var olmaya çalıştığız sistem eğriyse, yaşamak için siz de eğri durmalısınız ve kapitalist sistem bayağı eğri bir sistem. Minolta topu attı, Sony ise 30-40 yıldır her sektörde uyguladığı agresif pazarlamayı burada da uygulayıp piyasayı domine edecektir. Bu kadar çok atış yaparsanız eninde sonunda birgün hedefi tutturursunuz ve Sony'nin diğerlerinden çok daha fazla cephanesi var. Sony'nin çok model çıkarmasının sebebi bu.

Aslında çok uzağa gitmek gereksiz, size, bizzat size çok yakın bir örnek vereyim :

Kaçınız bu forum sayfalarını, üzerinde dünyanın gördüğü en sefil işletim sistemi olan MS Windows çalışan bilgisayarda takip ediyor ?

Verimsiz çalışmakla, 6 ayda bir format atmakla, virus temizlemekle vs. harcanan emeğe zamana, paraya ve harap olan sinirlere değer mi?

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 21:18 - İp: 88.***.**4.255
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Veysel haklı esasında SONY Modeller diye bir başlık var. Tartışma orada devam etse iyi olur gibi.

Çünkü esasında güzel bir tartışma bilgilenme açısından.

Buraya A580 izlenimleri ve fotoğrafları eklensin..



#muratreis' tarafından 03.12.2010 23:23:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 23:23 - İp: 85.***.**1.102
solaktrk
solaktrk (üye)
İstanbul / Meraklı

Konu iyice dağılıp gidiyor ama tartışma tartışmayı doğuruyor. Şimdi de işletim sistemlerine mi kayacağız acaba "antika" arkadaşın sayesinde. Çıktığından beri Win7 64 bit kullanıyorum. Ne format attım ne virüs yedim. İnternetten program, oyun gibi şeyleri indirmektende geri durmadım. Çoğu zaman aylık 20-30 gb lik veriler indirdim. Bu uzayıp gider bu konuya hiç değinmeyelim. Veysel Arkadaşımıza kulak verelim biraz. Adamın açtığı konuyu ne hale getirdik. Tartışmalar a580 üzerine devam etse daha iyi olcak kanaatimce.

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 23:33 - İp: 78.***.**4.88
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

aslında arkadaşlar, karşıt fikirlerin veya farklı marka sempatizanlarının fikir tartıştığı güzel diyaloglar olmuş bence..

SONYci olmama rağmen, a33 ve a55 e çok sıcak bakmıyorum ben de..
ve benim de asıl merak ettiğim, sensöre giden ve %30 oranında denilen ışık kaybını nasıl telafi ettiği..
bu ilginç bir durum..
acaba içerden gizli iso yükseltmesi mi yapıyor
ya da makine özel bir ayarla tüm iso ayarlarını %30 yüksek mi tutmuş olablir

gövdesinin daha büyük olması da a580 i daha cazip gösteriyor bana..
a580 i kısa sürede alamazsam, yılbaşı sonrası a560 çıkıyor.
2 mp düşük olduğu için fiyatı da daha hesaplı..

bu 2 üründen birini kesin alıcam.

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 23:52 - İp: 94.***.**2.108
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili solaktrak, üye girişi yaptığında "beni hatırla" seçeneğini de işaretlersen sistem seni atmaz.

 

Tarih: 3 Aralık 2010, 23:53 - İp: 94.***.**2.108