veysel_kaya
veysel_kaya (üye)
Bursa / Amatör

Sony A 580 İzlenimleri

Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımı yapılan makinayı sanırım Türkiye de ilk alan kişi ben oldum. Geçtiğimiz ay yurtdışında yeni satışa çıkmasına rağmen Türkiye de sadece bir adet gelen ve Media Markt Bursa mağazasının açılışına özel gönderilen makinanın sahibi oldum. Şu an Tr de çok yeni olduğu için makina ile ilgili bir bilgi bulmak mümkün değil. Merak eden arkadaşlara seve seve yardımcı olabilirim. Zira makinam 20 günlük olmasına rağmen 3000 shuteri devirmiş bulunmaktayım.

Tarih: 21 Kasım 2010, 17:58 - İp: 95.***.**2.213
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Şimdi ben giriş seviyesi bir makina aldım. Aynı şekilde canon ya da nikon da alsaydın yine giriş seviyesi olur du alacağım makine. (Canon eos 500d ya da nikon d3000-d5000 olurdu herhal) Bunları baz alarak konuşuyorum. Kaldı ki aldığım makine bu canon ve nikon modellerden en az %30-40 daha ucuz. Bu modellere %30-%40 fazla ödemem için en geçerli sebebi söyler misiniz? Ha ilerde uzmanlaşırım, çok üst bir makina ancak ihtiyacımı karşılar; o zaman düşünürüm. Ama sanmıyorum ki üst seviyede de sony ihtiyaçlara yetmesin. Mesela arkadaşım alfa 700 kullanıyor. Muadili canon la test resimleri çekmişler ve sonuç sony lehine etkileyiciymiş.Tabi ben buna şahit olmadım bir iddiadır.

 

Tarih: 27 Kasım 2010, 22:31 - İp: 88.***.**3.86
veysel_kaya
veysel_kaya (üye)
Bursa / Amatör

Canon yada Nikon kıyası yapmak yerine Sonynin tadını çıkarıyorum. Dezavantajları yok değil. Mesela ekipman bulmakta zorlanıyorum. Ama bu kaliteyi bulunca şikayet etmeyi bıraktım. Canon ya da Nikonun hangi modelinde panoromik çekim var? Ya da HDR? DRO olayına hiç girmiyorum. A580 16 mp. Nikon da ki karşılıklarında kaç mp acaba? Büyük boyutta ki sensörü İso olayını iyice çözmüş. İsosunu kıyas yapacağımız bir model var mı acaba? Eğer Sony olmasaydı hala 6 mp lik makinalar satışta olurdu. Ve fiyatları da bunun iki katına yakın olurdu.

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 00:21 - İp: 78.***.**3.109
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Aslinda sizin soylediklerinizi bende soyluyorum ancak pek anlasilmiyorum.Ben gozu kapali Canon yada Nikon alin diyen birisi degilim.Ayrica giris seviyesi makinalrda fazlada kiyasa,kistasa girmem ki girsem bile o seviyedekilerin anlayacagini zannetmiyorum.Fakat ayni sene icinde yeni aldigin bir Sony makinanin uzerine dahada yenisi cikar ve seninkini eski yaparsa hic sasirmamaniz gerekiyor mesela.Hali hazirda oturmus bir kasa sekli olmadigi icinde,benim gibi el ergonomisi ve kasa saglamliginada dikkat eden insanlarda bir guvensizlikte uyandiriyor ayrica.Burda magazalarda sergilenen ve kullanicilarin cek etmesine acik urunlere bakiyorum bazen mesela,Sony kasalarinda o kadar deforme olmus ve eskimeye yuz tutmus iscilik sorunlari varki inan sogumamak elde degil bu markadan .Canon yada Nikon kasalara bakincada oturmus bir kasa ve ona yapilan pozitif iyilestirmelerin ne denli onemli oldugunu kolayca gorebiliyorum.
Ayrica Sony nin bu isi profesyoneller yada ust sinif kullanicilar icin yapmadigida ,en tepedeki makinalarina bakinca kolayca anlasilabiliyor.
Kistasa fiyat olayini sokmak baska,kalitelerini tartismak baska olay bana gore.Parasi olmayan yada az olan birisi bir tercih yapabilir ve bu onun icin gayet basarili bir tercih sayilabilir.Ancak baska biriside biraz fazla verip daha pahali bir markanin urununu aliyorsa kesinlikle onunda bazi artilari vardir ve buda mantikli bir alisveristir diyebiliriz.

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 05:39 - İp: 221.***.**6.23
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Kasa olayına gelince; evet haklısınz kasa işçiliği canon ya da nikon kadar kaliteli değil sanırım en azından benim makine için, fakat ele oturma derseniz ben çok memnunum o konuda. Alfa 500 den sonra kasada ciddi bir ergonomik düzelme var. Medya markt da deneme fırsatı buldum; alfa 290 kasa biraz daha ufak kalıyor 500 e göre.

Evet kasa işçiliği dediğiniz gibi onu da sanırım fiyata yansıtıyor.Sonuç önceliklli tercih yapan kullanıcılara hitap ediyor. "Fotoğraf kaliteli olsun ama 3-5 yıl içinde boyası akmış çizilmiş kasa pek önemli değil " diyen kullanıcılar için sanırım

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 13:53 - İp: 88.***.**2.145
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Makinanin ozelliklerine bakiyorumda video cekiminde otomatik fokuslama yapamiyomus enteresan.A55 falan sanirim video dusunenlere daha iyi bir alternatif.

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 19:29 - İp: 221.***.**6.23
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Şahsen beni video ilgilendirmiyor . Sadece foto.

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 23:25 - İp: 95.***.**9.145
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

video için sony nin en iyi aletleri var, sırf video için..
foto için ise çekene de bağlı biraz,ayarına da..

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 23:28 - İp: 88.***.**3.119
solaktrk
solaktrk (üye)
İstanbul / Meraklı

Otomatik beyaz dengesi gerçekten sony de çok iyi. Bu konuda nikonla karşılaştırmam bile (biraz abartımı oldu ne . Aynı zamanda bir nikon kullanıcısı olarak. Sony nin dezavantajı piyasaya geç girmesi. Gerçi Minoltanın mirasını kullanıyor ama kendi adıyla çok geç girdi. Birde ilk serilerde noise problemi oldukça fazlaydı canon ve nikon a göre. Ama yeni modeller gayet iyi. Sensör konusuna gelirsek. 580 16mp 560 14mp d300, 300s 12mp nikonun yeni d7000 sensörü buna benzer bir sensör çok az daha küçük. Sony nin yeni sensörleri bayağı iyi işler çıkaracak gibi. Ekipman konusna gelince biraz araştırıcı olmak gerekiyor. Canon ve Nikon ekipman olarak daha zengin diyebiliriz. Ama sony de işini bilen yine ekipmansız kalmaz. Minolta ekipmanlarını kullanabilirler. Ayrıca lens konusunda da bi hayli zenginleşti. Farklı alternatiflerde ortaya çıktı. Zaten ekipman çekmek istediğiniz konuya göre farklılık gösterebiliyor. Benim gibi deliler a900 de zenit lensleri bile tercih edebiliyor

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 23:42 - İp: 78.***.**1.32
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

doğrudur.

 

Tarih: 28 Kasım 2010, 23:47 - İp: 88.***.**3.119
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Hangi nikon ile hangi sony i karsilastiryorsunuz acaba sorabilirmiyim?



Ayrica boylede bir test skorlamasi var beyaz dengesi uzerineki sizin soylediklerinize biraz ters.Hem kiyaslamada sayisi belirsiz kriterler vardir ve su makina sundan ustundur demek oyle kolay bir sonuc degil.Mesela hangi isik kaynaginda yada ortamda hangi makina daha iyidir gibilerinden sorular konunun asil noktasidir ve her makinanin belirli bir isiklandirmada degisik sonuclari oldugu ve birbirlerine ustunluk sagladiklari bilinmektedir...Ayrica beyaz dengesi olayi nedirki Nikon icin.En hatalisi diyelimki Nikon bile olsa 10 saniyelik isi var Nikonlarda menu ici NEF isleme yolu ile.Ayrica otomatik beyaz dengesi degerleri ile oynamak bile mumkun yani(en azindan Nikonlari bilirim) kendi goz zevkine gore .Bir DSLR kullanan ve RAW cekim yapan birisi icin zaten sorun olmamali beyaz dengesi.RAW dosyalarin hakkini veremeyecekseniz gidip bas cek alin yani ne diyeyim.

#ozansan' tarafından 29.11.2010 12:53:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 12:49 - İp: 221.***.**6.23