veysel_kaya
veysel_kaya (üye)
Bursa / Amatör

Sony A 580 İzlenimleri

Ağustos ayının sonuna doğru tanıtımı yapılan makinayı sanırım Türkiye de ilk alan kişi ben oldum. Geçtiğimiz ay yurtdışında yeni satışa çıkmasına rağmen Türkiye de sadece bir adet gelen ve Media Markt Bursa mağazasının açılışına özel gönderilen makinanın sahibi oldum. Şu an Tr de çok yeni olduğu için makina ile ilgili bir bilgi bulmak mümkün değil. Merak eden arkadaşlara seve seve yardımcı olabilirim. Zira makinam 20 günlük olmasına rağmen 3000 shuteri devirmiş bulunmaktayım.

Tarih: 21 Kasım 2010, 17:58 - İp: 95.***.**2.213
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

iyi güzel de sunu farkedemiyorsun ozansan.
arkadas sony ovuyor, sen onun cıkış noktalarının aynısını kullanarak nikon ovuyorsun. o haksızsa sende haksızsın??
sony bencede beyaz dengesi konusunda cok basarılı.
***
nef tusu meselesine gelince
ozaman hiç su makine bukadar keskin su makine bukadar iyi iso performansı veriyor demeye gerek yok.
photoshopla bir tık her sey. dslr kullanan illa raw kullanacak diye bişey olsa zaten sadece raw cıktı verirdi, en ust seviye makinede bile yok boyle bişey.
demekki boyle bir zorunlulukta yok.
hem makinenin parmak kadar lcdsinde yapacagıma kalibrasyonlu 17 inc lcd de calısmak daha mantıklı.

**************************

makinenin verebildiklerine bakmak gerek oncelikle.
birde tabi verdiklerini kaç liraya verdigine.
orada durum nedir bilmiyorum ama sony burada neredeyse yarı fiyata daha cok ozellik vaad ediyor.
hal boyleyken

konunun a580 izlenimlerine yogunlasmasını, onunla bununla kıyaslama yapılacaksada eşit koşullarda cekilmiş fotograflar ve artılar eksiler ile yapılmasını oneriyorum.
aksi boş tartışma olacaktır.


veysel bey sizde olabildigince farklı kosullarda cekilmiş işlenmemiş fotografları paylasırsanız daha cok fikir verir

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 12:58 - İp: 88.***.**8.140
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Gaijin sende haklisinda,ben yinede bildiklerimi soyluyeyim.Zaten bu konuyu unutmusken SONY de beyaz dengesi daha iyidir diye bir goruse cevap verme acisindan konuya dahil oldum tekrar.Benimde yapmaya calistigim SONY beyaz dengesinde Nikondan daha iyidir gibi yuvarlak bir soyleme karsi cikmak.Sende demissin evet basarili mesela!Neye baktin yada tanik oldunda bunu soyledin mesela aydinlat insanlari ozaman.Insanlar burada madem makina alirken bazi kriterleri dikkate alicaklar,bizde bu soylemin yanlis oldugunu ve durumdan duruma farklilik gosterecegini belirtmek isteriz tabiki.Insanlar hem forumlari incelesinler,hem makinalar hakkindaki testlere goz atsinlar ve keselerine gorede kararlarini versinler.Ben Sonye verilen paranin hakedilmedigini falanda soylemiyorum ayrica.Sadece Nikona verilen parada son kurusuna kadar hak eden bir miktar,Canonada demek istiyorum.Sonucta her makinanin farkli farkli karekterleri var ve bazi makinalarinda bu karekterleri ile one cikmis durumlari var.Kriterler istedigi kadar degissin,cogunlugun dogru yaptigi birseyler olmaliki bazi makinalar digerlerine oranla daha cok benimseniyor yada tutuluyor diyelim.Genelde o fiyata su makina en iyisi gibilerinden soylemlerle biten tavsiyelerde,unutulan ve bahsedilmeyen bircok ozellik ve kriter oldugunu belirtmek isterim.Tamam Sony ucuz ama iscilikde o derece zayif iste.Ne bileyim lenslerinin kalitesi falan bence Nikkor urunleri ve cesitliligi ile boy olcusemez.Maksat ince eleyip SIK dokumak ise size daha cok sayarim ama forumdakilerin cogu giris seviyesi ucuz makina uzerine yogunlastiklari icin fazlasina gerek olmadigini dusunuyorum.Ben ozet olarak genel anlamda Nikon urunlerinden bahsediyorum zaten.Giris seviyesindeki bir insanin yada profesyonel is cikarip 100cm lik baskilar falan almayan cogu kullanici zaten Sony alsa ne farkeder,Nikon alsa ne .
Sadece ciddi anlamda bu ise girmek ve ileride lens konusunda kaliteyi arayan ve bu isi uzun yillar dusunen insanlara kesinlikle Canon yada Nikon tavsiye ediyorum diyerek bu konuyu kapatiyorum kendim adina.Bundan sonra ,1000 liram var ne almaliyim falan gibi sorularada cevap vermem acikcasi.Bu tarz insanlarin zaten ne varsa piyasada en ucuz ,onu almasinda fayda var diye dusunuyorum.Ama ben bu isi seviyorum,ilerisinide dusunuyorum dedikleri anda kesinlikle Sony almayinda derim kimse alinmasin.


#ozansan' tarafından 29.11.2010 15:36:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 15:15 - İp: 221.***.**6.23
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

offff offf bazen çok derinlere dalıyoruz... Burada soru soranların çoğu zaten amatör bazen ilk DSLR sini alıyor bazen 2-3 lens dışında bir ihtiyacı olmuyor. Zaten belli bir noktaya yönlenmiş olanlar veya profesyoneller burada pek soru sormaya ihtiyaç duymazlar sanıyorum.

Hep yaptığımı yapayım yapayım Sony kullandığım için onun hakkında konuşayım gene...

İleriyi düşünmek veya ikinci el bundan 2 sene önce belki geçerli bir konuydu özellikle Sony için ama artık pek geçerli değil diye düşünüyorum amatörler için. Setin satılma olayı var valla A300 ü 10 dakikada sattım A700 ü 2 günde sattım. Satışta pek sorun yok, zaten Sony kullancıları arasında özellikle hala a700 ü fazla değiştiren de yok. Birde bu makineleri garantili Sony Shoplardan ucuza alma ve deneme imkanı var.

Body kalitesi konusu afaki bir konu. A300 ünde bodysi iyiydi, a700 ünde çok iyiydi. Kullanım yönünden bir sorun yok sonuçta ama bu her zamanki gibi tercih meselesidir. Gene özel bir alanda kullanmayacaksanız ele oturma, ergonomi konusu dışında birşey yok ortada

Şimdi özelliklere bakalım sonuçta CCD, CMOS sensör seçme şansınız varki son durumda birçok markada zaten Sony semsörleri tercih ediyor.

RAW çekiyorsanız zaten ham fotoğraf elde ediyorsunuz gerisi sizin tercihlerinize titizliğinize tecrübenize kalmış.

Ama bazı özellikler varki özellikle Amatörler için kullanıcı dostu oluyor Sweep Panorama gibi, Alacakaranlık modu gibi vb. Bunlar amatörlere çekim esnasında keyif veriyor adamı bilgisayar karşısında sıkmıyor.

O yüzden Sony nin yeni nesil Aynasız, Yarı Saydam Ayna ve DSLR ini başarılı buluyorum. Bir amatörün isteyebileceği bir çok kolaylık sistemin içerisinde var.

Birde paranız varsa Carl Zeiss (ki bu hep efsane oluyor ama örneğin Canonun L serisi lensleri dahada pahalı) bir iki lensle mutlu mesut şekilde yaşarsınız.

Bir 16-80 insanı oldukça mutlu eder...

İlerisimi satar değiştiririm olur biter. Son zamanlarda bir çok Nikoncunun Mark II için Canona geçmesi gibi. İlginç yanı Canona geçip Maunel Zeiss lenslerde kullanıyorlar oda başka bi konu Yani bu noktaya gelince zaten hem ciddi parayı göze almışsınız hemde artık ne yaptığınızı iyi biliyorsunuz demektir. Yoksa bir lense 3000 USD ve üstü vermek her amatörün harcı değildir.

Saygılar

#muratreis' tarafından 29.11.2010 15:55:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 15:53 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Şimdi A580 ne bakalım ve merak ettiklerimizide soralım arada bir inceleme olsun böylece

16.2 APS HD CMOS sensör var üstünde yeni nesil. Sonuçta hem video hem fotoğraf için çok iyi olduğu söyleniyor bu sensörün.

Sony nin son makinelerinde çok temiz görüntüler elde ediliyor deniyor.

Tam çözünürlükte 7 Kare hız çok çok iyi. (Tabiki pro makinelerin performansını beklememek lazım diye düşünüyorum )

Yüz algılama sistemi. Benim Nexte önceliklerde seçilebiliyor yani topluluk içerisinde büyük veya çocuk önceliği,gülümseme hassasiyeti gibi. Mesela merak ediyorum bunlar A580 de varmı bu detayda

Yeni 15 AF odaklama sistemi. Nasıl çalışıyor?

Sweep panaroma yatay ve dikey örneklerini verebilirmisin? Ben Nex5 ile Sony Alpha bölümene koymuştum. Sanıyorum 3D panaromada çekiyor?

Nex-5 deki gibi Alacakaranlık modu varmı?

Nex-5 deki gibi Akıllı Mod varmı?

Full HD video çektin mi hiç?

Canlı Ön İzlemede özellikle AF hızı çok iyi deniyor denedin mi?

Gerçekten Videoda AF yapmıyor mu? Yoksa yanlış bilgimi?

Nex5 te fotoğraf çekimini kolaylaştırcak çok çok iyi Çekim modları var (Gece portre, Sarsıntı önleyici vb.)

D-Aralık Geliştirici nasıl çalışıyor?

Otomatik HDR modu varmı? Nasıl işlevsel mi?

Titreşim önleme sistemi iyi çalışıyor mu?

Veysel çok inceleme sorusu sorduk idare et artık, internette bu incelemeler var ama bir kullanıcı ile canlı bilgi almak daha güzel diye düşünüyorum.




#muratreis' tarafından 29.11.2010 16:09:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 16:08 - İp: 81.***.**9.145
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

saydığınız özelliklerin bir coğu a550'de bile var.muhtemelen a580'de ihmal edilmemiştir.sonuçta yazılımsal özellikler bir çoğu, smile shutter autohdr vb gibi.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 17:26 - İp: 217.***.**3.141
veysel_kaya
veysel_kaya (üye)
Bursa / Amatör

Şimdi A580 ne bakalım ve merak ettiklerimizide soralım arada bir inceleme olsun böylece 16.2 APS HD CMOS sensör var üstünde yeni nesil. Sonuçta hem video hem fotoğraf için çok iyi olduğu söyleniyor bu sensörün. Sony nin son makinelerinde çok temiz görüntüler elde ediliyor deniyor. Tam çözünürlükte 7 Kare hız çok çok iyi. (Tabiki pro makinelerin performansını beklememek lazım diye düşünüyorum ) Yüz algılama sistemi. Benim Nexte önceliklerde seçilebiliyor yani topluluk içerisinde büyük veya çocuk önceliği,gülümseme hassasiyeti gibi. Mesela merak ediyorum bunlar A580 de varmı bu detayda Yeni 15 AF odaklama sistemi. Nasıl çalışıyor? Sweep panaroma yatay ve dikey örneklerini verebilirmisin? Ben Nex5 ile Sony Alpha bölümene koymuştum. Sanıyorum 3D panaromada çekiyor? Nex-5 deki gibi Alacakaranlık modu varmı? Nex-5 deki gibi Akıllı Mod varmı? Full HD video çektin mi hiç? Canlı Ön İzlemede özellikle AF hızı çok iyi deniyor denedin mi? Gerçekten Videoda AF yapmıyor mu? Yoksa yanlış bilgimi? Nex5 te fotoğraf çekimini kolaylaştırcak çok çok iyi Çekim modları var (Gece portre, Sarsıntı önleyici vb.) D-Aralık Geliştirici nasıl çalışıyor? Otomatik HDR modu varmı? Nasıl işlevsel mi? Titreşim önleme sistemi iyi çalışıyor mu? Veysel çok inceleme sorusu sorduk idare et artık, internette bu incelemeler var ama bir kullanıcı ile canlı bilgi almak daha güzel diye düşünüyorum.

Yukarıda ki saydıklarınız özelliklerin tümü A 580 de mevcut. Dro özelliği ve Hdr çok enteresan sonuçlar almanızı sağlıyor. Hele ki panorama modu tam bir keyif. Dik kadraj panorama çekiminde yüksek çözünürlüklü harika fotoğraflar elde edebilirsiniz. Bursa'da yeni restore edilen bir kamu binasının panorama modu ile çekilen fotoğrafı afiş olarak bastırılıyor şu an. Yani ek özellik olsun diye konulmuş, ve kullanmayacağınız bir mod değil. Yüksek isoyu pek fazla kullanmadım. Ama gündüz çekimlerinde tripodsuz f i 25 yaptığınızda 40 olan enstantaneyi isoyu 200 e çıkardığınızda 100 veriyor. Tripodsuz alan derinliği geniş fotoğraf çekerken çok lazım oluyor. Live Wievi dünyanın en hızlısı olduğu yazıyor. Saniyede 3 kare çekiyor. Check Focus modu size hiç iş bırakmıyor . Videosunda otomatik netleme yok. Benim için önemli olmasada büyük bir eksiklik bence. Henüz makinam 20 günlük olmasından dolayı tüm özelliklerini tam olarak deneyemedim. Carl amca almak için 18-55 i de sattığım için bir haftadır da fotoğraf çekemiyorum. Ama her akşam makinamı elime alıp iyi ki de almışım diyorum. Sigma 55-200 de portre ve makroda harikalar yaratsa da carl amcanın lenslerinin hayalini kuruyorum. Altta ki fotoğraflar değişik modlarda çekilmiş olup küçültme haricinde herhangi bir müdahale sözkonusu değildir. Umarım biraz yardımcı olmuşumdur.


ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

ImageShack.us[/IMG]

URL=http://img11.imageshack.us/i/dsc01766v.jpg/]

#veysel_kaya' tarafından 29.11.2010 19:27:20 tarihinde düzenlendi.


#veysel_kaya' tarafından 29.11.2010 19:29:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 19:21 - İp: 95.***.**7.174
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

bu Fotoğraflar özellikle gün batımı olanlar çok hoşuma gitti . Kim çektiyse tebrik ederim.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 22:47 - İp: 78.***.**9.113
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

eline sağlık güzel..

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 23:51 - İp: 88.***.**9.36
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

tebrikler veysel kaya..

tüm fotoğraflarda BEYAZ DENGESİ çok iyi.. Çok beğendim.

3 hafta önce yaşadığım bir olayı paylaşayım.

NF den 8 arkadaş restoranda yemek yiyoruz. Tepemizde floresan lambalar var.
duvarda da sarı ışıklı lambalar..
yani bir makine için çok zorışık ortamı..
Çünkü bu ışık ortamında beyaz dengesini OTOMATİĞE alırsanız, makine büyük ihtimal sapıtır.
renkleri doğru okuyamayabilir.

Neyse..
Bir canoncu arkadaş, bizim SONY lerle dalga geçiyor.
Sizin o playtationda joystick var mı, diyor
Ve "o elinizdekiler fotğraf çekiyor mu yahu" diyor

Neyse aldım sony A550 yi..
Şak şak arka arkaya değişik açılardan bir sürü çekim yaptm.

Gittim 2 canoncu arkadaşa sonuçları gösterdim.
Tabii hüsrana uğradılar, çünkü sonuçlar çok iyiydi.

Sonra dalga geçen arkadaşa "çıkar senin şu CANON 40D yi, bir de onu görelim, dedim.
Ama yok çıkarmıyor.
Israr ettim ama tık yok

Makine çantadan çıkmıyor.

Sonra diğer centilmen canoncu arkadaş dedi ki :

Yok abi.. itiraf edeyim ben de çıkarmam. Şu an çantamda CANON 50D var ama çıkarmam.
Canon bu ışıkta bu sonucu vermez.


*************

Centilmen CANONcu arkadaşım WARRİOR_TR için bir alkış alayım efem



#panctom' tarafından 30.11.2010 12:40:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Kasım 2010, 00:55 - İp: 94.***.**3.126
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yahu iki üç senedir ne söylüyor anlatıyoruz biz de millete ,, ya çoğu şop'una güveniyor ya da S/B' ına işte..He he hee.

Yoksa ver doğru dengeyi, ayarı çeker, lens de önemli ama multi diğer alatlarda da..





 

Tarih: 30 Kasım 2010, 03:46 - İp: 88.***.**9.36