netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili camoka,aynen bende bir günde bütün foto stoğumu topiğe ekleyerek bitiriyorum.
ama sizde hiç foto eklemiyorsunuz.

Tarih: 18 Ocak 2008, 20:27 - İp: 85.***.**8.219
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi, Naci abi, Serkan, Ömer teşekkür ederim ama Erhan abi yemeği zaten yapmıştı ben sadece sofraya getirdim o kadar...

Tarih: 18 Ocak 2008, 21:00 - İp: 85.***.**0.149
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ali abi, VL mi olur 10-20 mi olur tam kestiremiyorum..

asıl niyet VL idi ama benim dışımda gelişen şeyler de var.
1 ay sonra belli olacak hangi lense sahip olacağım..

belki de hiç birini alamam.. öyle bir durum da var

Tarih: 19 Ocak 2008, 00:35 - İp: 85.***.**8.44
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

yav pazar günü istanbulda hava güzel görünüyor, şöyle foto turuna çıkacak yok mu acaba, ben çıkıcam ama tek sarmıyor, hem yanımda arkadaş ve abi olarak biri hemde usta oalrak birileri olması iyi olur. çok şey kapıyoz onlardan. İstanbull 1-2

Tarih: 19 Ocak 2008, 08:52 - İp: 212.***.**1.130
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir elde malzeme yok ki ne yükleyeyim. Hem baksana yüklenen fotoğraflara, yürek ister fotoğraf yüklemek.

Çocuklar arayıl tatiline giriyor, canım şöyle karlı bölgeleri çekiyor. Du bakalım.

Tarih: 19 Ocak 2008, 09:41 - İp: 85.***.**8.93
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abinin sözleri üzerine birkaç kar fotoğrafı göndermeyi uygun buldum ve gezinin adının koyulmasına bir nebzede ols katkı sağlar umarım...

havaraporu yarın için güzel gözüküyor...

http://turkish.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=bolu

Tarih: 19 Ocak 2008, 11:10 - İp: 85.***.**5.89
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sandiktan...
70mm ile cekilen ornito foto olmaz gerci ama

Tarih: 19 Ocak 2008, 12:44 - İp: 221.***.**1.92
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sevgili Camoka, kar fotograflarinizi bekliyoruz arayil tatilinden sonra

Sevgili komutan, acaba ozellikle son fotograftaki agaclarin renkleri biraz daha canli olsa daha iyi olur muydu? Ben hic kar fotografi cekmedim desem yeridir. Onun icin, hem kardaki renk ve detayi saglayip hem de agaclari canli gostermek mumkun mu bilmiyorum ama

Tarih: 19 Ocak 2008, 12:51 - İp: 221.***.**1.92
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Bozbey fotoğraflarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Ayrıca teknik konulardaki bilgilendirmeleriniz de ufkumuzu açıyor.

Ben de hiç kar fotoğrafı çekmedim. Makineyi alalı zaten bir yıl bile olmadı ve geçen sene İstanbul'a tane kar düşmedi. Bu sene de öyle. Onun için kar sana gelmiyorsa sen kar'a git tercihine döndük mecburen .Deneyimli arkadaşlar ile çekim yapmak çok öğretici oluyor. Bizim kar Leoparlarını ikna edersem belki daha erken kar fatoğrafı yükleyebilirim. Selamlar.

Tarih: 19 Ocak 2008, 15:00 - İp: 85.***.**8.93
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba,
dpreviewdeki forumlardan birisinde asagisaki siteyi gordum. Bana cok ilginc geldi.
1900'lu yillarin basinda cekilen renkli fotograflar. (Bildiginiz gibi o zamanlar renkli film hatta film yoktu )

Teknigin mantigi, simdi kullanilan renkli filmler ya da Sigma makinalardaki foveron sensorlere benziyor. Tek farki, 3 ana renk icin elde edilen goruntuler filmin kimyasal yapisinda ya da makinanin islemcisinde degil, fotografci tarafindan manual olarak birlestiriliyor. Renkli fotograflari basacak teknik de olmadigi icin sadece slayt makinalarinda goruntulenebiliyormus.

Bu sayfada 100 yil once cekilmis renkli fotograflardan bazilari var. Dikkatinizi cekerim, bu fotograflar siyah beyaz fotograflardan rotuslanarak renklendirilmis degiller.
http://www.gridenko.com/pg1/

Bu adreste de teknik anlatiliyor:
http://www.loc.gov/exhibits/empire/making.html

Bu teknik daha sonra renkli filmlerin ve sinema projektorlerine ilham kaynagi olmus. Malesef, 1918 ihtilalinden sonraki Rus hukumeti Gorskii'nin kiymetini bilememis. Sadece negatiflerini alarak Avrupa'ya goc etmis. Daha sonra negatif camlar Amerikan kongre kutuphanesi tarafindan satin alinmis.

Mesela su fotografdaki detaylari ve renkleri simdi bizim makinalarla cikarabilir miyiz bilmiyorum...

#bozbey' tarafından 19.01.2008 20:12:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ocak 2008, 20:08 - İp: 221.***.**1.92