netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

güzel olmuş usta her iki düzenlemede başarılı.

Tarih: 18 Ocak 2008, 00:59 - İp: 85.***.**3.166
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abi nefis bir kare harika ışık kullanımı ve o an çok çok güzel ellerine sağlık, belki farkında değilsin ama bize çok şey öğretiyorsun. Saygılar

Recep üstad ''üstad'' kelimesini fazlasıyla hakediyorsun farklı bir bakış açısı güzel bir sunum tebrikler.

Tarih: 18 Ocak 2008, 08:10 - İp: 85.***.**6.156
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

recep abi gerçekten çok başarılı bi çalışma ellerine sağlık.tabi çekenide unutmamak lazım

Tarih: 18 Ocak 2008, 08:45 - İp: 62.***.**2.185
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

erhan abi yine belgeselllere devam
dün tamron sitesinde gördüm sizin fil fotosuna benzer fotoyu.

hazır tamron sayfası açıkken,fotoda görünen tamron 90 mm nasıldır.

#kad-ir' tarafından 18.01.2008 09:15:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2008, 09:14 - İp: 85.***.**9.67
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 18 Ocak 2008, 10:10 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar topik ve hız konusunda ustalardan öğreneceğimiz çok şey var. Biz bir geziye gidiyor dönüşte neredeys etüm fotoğrafları yükleyip, yani tüm barutu bir seferde yakıp bitiriyoruz. Oysa ustalar öyle mi. Bakın Erhan Bey'e eminim birkaç yıl bile fotoğraf çekmese Topik'i boş bırakmaz. Ahmed'in bilgisayarını biraz sallasan daha ilk Kaçkar gezisinden henüz bize göstermediği allah bilir kaç fotoğraf vardır.Sinan'da daha ne Gölyazı kareleri vardır. Ya da Remix, Cover, Redynamix yapar durur. Keza Serkan'ın da çok geniş bir albümü var. Barut bitse bile balkona çıkıp bize taze bir kare yetiştirir. Bizim de barutu idareli kullanmamız gerekiyor.

Ekip oturduğumuz yerde pas tutacağız neredeyse. Bu İstanbul'a kar yağacağı falan yok. Karlı bölgelere bir gezi planlayalım da pasımız açılsın.

Erhan Bey size bir mesaj yolladım.

Tarih: 18 Ocak 2008, 11:36 - İp: 85.***.**5.47
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

selahattin abi, katılıyorum size

gelecek haftasonu istanbula gelebilirim, bilginize.

arkadaşlar.. yeni lens almak için elimdeki 50-200 ü satıyorum..

ilan linki: http://www.fotokritik.com/forum/55964

buradan almak isteyen olursa öncelik vereceğim ve fiyat da farkedecek..

#sdtyrdkn' tarafından 18.01.2008 14:24:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2008, 12:51 - İp: 85.***.**2.186
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba,
Birkac gundur yogunluktan mesaj yazamadim. Yazilari ve fotograflari takip etmeye calisiyordum ama Simdi de bazi fotograflar gorunmuyor bende nedense.

Papaganlarin hayvanat bahcesinde cekildigini dusunmustum. Dogal ortamda nasil yasiyorlar Istanbul ve Izmirde anlayamadim.

Erhan Bey, fil detayi fotografiniz hem fotografik acindan hem de filin bakislar acisindan cok guclu olmus bence.
Bunu filin uzerinden cekmediniz herhalde RAW dosyanizi ben de islemeye calisacagim.

Sevgilir Slavezoro acemiligimizi atmaya calisiyoruz demissin ama atacak pek de acemilik kalmamis galiba artik. Ahmed Bey'in yolunda, kitaplar falan ilerliyorsun

Kitap linki icin tesekkurler Sevgili Sedat.

Gesmis olsun Fatih Bey.

Sevgili kadir, sanirim gecen hafta fotograf yuklemeye cekiniyorum diyordun Begenmedigin fotograflar bunlarsa begendiklerini merak ediyoruz ailecek

Kiz kulesi fotografi ve ortakoydeki cami ve koprunun fotografini cekmek icimde kalmistir hep Herkes ceker bunlari ama herkesinkinin farkli bir tarafi oluyor nedense.

Kad-ir, tamron sanirim 2.8'de en keskin K mount makro lens. (VL haric tabi) Pentax 100'e gore benim icin en onemli dezavantaji minimum netleme mesafesi (lensin onunden iksinin farki yaklasik 5cm ) ve oyutlariydi. Agirlikla kelebek cekmek icin aldigim icin 5cm az fark degil. Tamrondaki focus limiter, portre gibi makro harici islerde de cok faydali olur sanirim. FA'daki focus limiteri nedense DFAda kaldirmislar. Tamronun netleme hizi, sigma 105'e gore daha hizli bir de galiba.

Sedat, 50-200 sattigina gore VL'yi almaya karar verdin galiba Siz VL hakkinda konustukca DFA100 almasamiydim acaba diyorum

Tarih: 18 Ocak 2008, 18:26 - İp: 221.***.**1.92
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim.

Sevgili REcep, müthiş iş çıkarmışsın

Selahattin abi cevap yazdım.

Kadir, bahsettiğn Tamron 90mm ve Sigma 70mm bence de VL den sonra alınabilecek en iyi makro lensler olarak geçiyor.

Sevgili Ali Bey, hayır bunlar fil üzerinden değil "Bird Park" ta çekildi. Yani yakalamak için gün boyu koşurmak gerekmiyordu. Tam benim gibi bir acemi için.

Komutan güzel kare:

Tarih: 18 Ocak 2008, 19:38 - İp: 88.***.**8.57
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili erex ve bozbey yardımınız için tşk.ler.
zoom lenslerde mesela 28-70 2,8 makro gibi lenslerde ,makrosu 1:1 özellikte olan marka ve tür var mıdır.?
sedat sen hangi lensi alacaksın.
sen Vl alacaksın gibi geliyor.
topikte Vl sahibi çok var anladığım kadarıyla,nerden nasıl aldınız anlamadım.

Tarih: 18 Ocak 2008, 20:26 - İp: 85.***.**8.219