Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
erhan abi, şimdi gördüm senin sb fotoğrafını.. çok güçlü bir fotoğraf olmuş. kontrastı harika kullanmışsın. dokuda kaybolup gözü görünce hayvanı buldum.. çok çok çok başarılı. tebrikler
serkan.. sığ alan derinliğine iyi bir örnek
sinan abi haddim olmadığını belirterek sadece fikrimi söyliym ilk fotoğrafta tabağın ortaları patlamış gibi.2. daha iyi olmuş bence
Sevgili Ömer, burada fikirlere açık değilsek zaten birşey yükleyipte fikir beklemeyelim...
her fikre saygılıyım ve ayrıca da Haklısın
Ömer teşekkür ederim.
Erhan abi değerli ve detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim. Kuşu kaçırmamak için bir an önce çekeyim istedim dediğinz gibi çok da dert değil. Eminim Bali fotoğraflarından bir bu kadar daha vardır
Sedat haklısın Sinan'ın çektiği hediye kutusunun ilkinde 3 boyut hissi daha fazla ama müşteri bu tip ürün çekimlerinde ürünün bütün detaylarını görmek ister o yüzden bu durum göreceli. İkisinin arası nasıl olurdu acaba?
Sinan çikolata fotoğrafında bence de ikincisi; hem kompozisyon zenginliği var, hem de bana daha doğru pozlama gibi geldi. Tepsinin solundaki gölge kayıp olmadığı içinde boyut hissi daha fazla.
Saygılarımı sunarım...
Geçmiş sayflara soyle bir topluca baktım gerçekten çok güzel fotograflar var herkesi tebrik ediyorum tek tek yorum yapamıyorum üzgünüm.
Sadece komutanın sorusunu cevaplıyayım. 1 fotoda tepsi cok hava yüzüyor gibi duruyor. Arkadaki 2 kadeh 2. fotoda kötü etkiyi ortadan kaldırmış.Tepsi daha bir yere basmış.Işık kaynağındaki ufak degişiklikle oluşan yeni gölgeler ikinci fotoya biraz daha hacim katmış.kesinlikle 2.foto diyorum.
erex üstad; bizler büyük bir keyifle sizin her bilgilendirmenizden yararlanıyoruz. Papağan serisi güzel olmuş, öncü olmuşsunuz
Sevgili Sedat senin kuğu serisi için de tebriklerimi belirteyim.
Sevgili Kadir özellikle "Güneş batarken" fotosunu (1. foto) daha çok beğendim.
Sevgili Komutan izin verirsen ben de fikrimi belirteyim; 2. foto 1. ye göre daha vurgulu olmuş, 1. si sanki çok yalnız kalmış. Eğer fon beyaz değil de daha uygun bir renk olsaydı bu görüşüm değişebilirdi.
Sevgili realfriend özlettin kendini.
ali abi, teşekkürler
arkadaşlar
John Shaw's Nature Photography Field Guide (ingilizce)
http://www.icefile.info/index.php?page=main&id=b8ffb1231&name=0817440593.rar
başka link:
http://rapidshare.com/files/58574840/0817440593.rar
herkese teşekkürler,
komutan abi 2.ci kare daha iyi durmakta,iki kareninde biraz kontrast ve siyaha ihtiyacı var.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2209521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk