Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sedat bu vl öyle birşey ki, almassan 1 dert, alırsan 1.000 dert söylemedi deme
hatta 1.500 dert olmuş baksana
selahattin abi, iki gündür aklıma geliyordunuz. merak etmiştim yine.. iyi misiniz?
Teşekkür ederim Sedat. Gayet iyiyim. Birkaç gün uzak kalmıştım. VL'm yok diye üzülme bendeki her zaman emrine amade. Sevgiler.
selahattin abi, çok teşekkürler
teşekkürler :=)
tek ışık daha güzeldir
bu arada topik ilerlerlesin diye sıradan bir kare =)
Gençken Koşardık.
#onixon' tarafından 14.01.2008 21:43:02 tarihinde düzenlendi.
Sedat' cım, teşekkür ederim. "ilk kural tripoddur" diye boşuna dememişler.
Kadir teşekkür ederim. Bak ne güzel kareler yüklemişsin. Ben çekmeye pek cesaret edemezdim. İkinci kare, ters ışık kullanımı, renkler, tonlama ve kadraj olarak çok iyi. Papatyanın konumlandırması ve bokeh güzel olmuş. Eline sağlık.
Serkan' cım, teşekkür ederim, gün batımındaki papağanlardan ikincisini (seni yerim) daha çok beğendim. 3. karene bakarken Hitchcock' un Kuşlar filmini tekrar yaşadım. Eline ssğlık.
Sedat, şu nikon cu fotoğrafı için müsadenle biraz geyik yapayım.
1. Bu bir Gitzo tripod reklamı
2. Bu bir su altı kamerası reklamı
3. Herşeyden önemlisi bu head ı hiç görmedim, enteresan bir şeye benziyor.
4. su geçirmez çanta ve Pentax dışında su geçirmez lens duymadım, çantanın içindeki ekipman ne durumda?
5. 500 veya 800mm ile sudaki yansımaları kadraja katamayacağı için sahilden 100 veya 200mm ile neden çekim yapılmıyor?
6. bu ihtimal ve sorular ışığında bu arkadaş bir paparazi olabilir mi?
7. ekipmanın parasını kendisinin vermediği, çalıştığı şirketin malını kullandığı izlenimi var.
8. asıl yaratıcılık bu kareyi çekende..
Sevgili Recep, seni özledik. Kadraja neden yanlış dediğini anlamadım, bence güzel kare. Kuyruğun kesildiğini kastediyorsan, ben dert etmiyorum, sonuçta zooloji dersine slayd hazırlamıyoruz değil mi?
Baba-oğul karesinde ters ışık ve kadraj harika olmuş eline sağlık. "klasik Ortaköy" fakat çekimdeki renkler, tonlar ve akşam ışığının kullanımı harika olmuş. Yeşil başlı ördek karesinde yansımalar, renkler ve netlik mükemmel.
Sevgili Komutan' ım, amaç kutu ise 1. kare, tüm alan ise 2. kare derim. Flash lardan birisini "contrast control sync" modunda deneyebilirsin. Emeklerine sayglarımla..
Selahattin Abi, hoşgeldin. Kendini özletme. Sevgiler.
Serkan, topik sadece kantite olarak değil, kalite olarak ta çok ilerledi sizlerin sayesinde.
Bir S/B denemesi de benden.
erhan abi.. :D :D :D
1-gitzo reklamı, evet.. hem de fena reklam
2-su altı kamera, evet onun da reklamı
3-head'den anlamam kuşcu kafası heralde
4-evet bu çantanın da reklamı loewpro dryzone 200 (sugeçirmez!!!) yani çantada oraya kadar taşısa bile orada suya sokmadan kurması imkansız di mi
kurgu hatası var reklamda
5,6 - abi kesin paparazzi :D
7- pis paparazzi, beleşe dizmiş ekipmanı..
8-kareyi çekeni de taktir etmek gerek :D
erhan abi değişik bir detay çalışması bir çok kompozisyon yüklenebilir.
bu arada teşekkürler , abi ortaköyü papağanlar sardı :=)
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2209621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk