netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili foxfo geçmiş olsun.
slavezero kız kulesi için izin aldın mı
kedi fotonda diyafram değerin iyi ama enstantane çok düşük,o yüzden titretmişsin.SR olayına çok güvenme

Tarih: 16 Ocak 2008, 10:27 - İp: 85.***.**9.67
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

abi kız kulesi için selahattin abiyle görüştük anlaştık hatta çekim tekn. konusunda yardımcıda oldu sağolsun.

kediyi çekmek için 5dk. iki büklüm bekledim ama istediğim pozu alamadım. gözleri net çıkarıp diğer taraflarını flu yapıcaktım da tam olmadı sanırım

Tarih: 16 Ocak 2008, 11:03 - İp: 212.***.**1.130
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ali abi ben de sizleri özledim.

Fatih abi, geçmiş olsun.

Tarih: 16 Ocak 2008, 11:11 - İp: 212.***.**7.114
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

fatih abi geçmiş olsun, bu aralar gerçektende salgın söz konusu. ben daha yatağa düşmedüm ama mücadele ediyom bakalım kim galip gelcek

Tarih: 16 Ocak 2008, 11:28 - İp: 212.***.**1.130
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

slavezero,lensinin elverdiği en genş diyafram açıklığında,yani en düşük rakamlı f değerinde çekmelisin.
kit lensin biraz yüksek ama yine de güzel şeyler çıkıyor.

Tarih: 16 Ocak 2008, 11:39 - İp: 85.***.**9.67
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

fatih abicim, çok çok geçmiş olsun.. aman kendinize dikkat edin.. en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle..

sLaVeZeRo, fotoğraflar çok güzel.. eline sağlık.. güneş biraz daha battıktan ve kulenin ışıkları yandıktan sonra çektiklerin daha güzel olabilir.. ama ters ışık olmaz o zaman, o ayrı..

Tarih: 16 Ocak 2008, 12:32 - İp: 85.***.**2.186
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kız kulesi fotoğrafları için en uygun günlerde bulunuyoruz. Güneş tam da tarihi yarımada üzerinden batıyor. Mustafa fotoğraflar biraz işlense daha iyi olacaklar.
Birinci karede Topkapı Sarayı Adalet Kulesi'nin sivri çatısını kadraja almasan iyi olacaktı.Biraz daha alçaktan çekseydin bu sorunu çözerdin. Arka plandaki diğer yapıların konumlandırılması başarılı. Özellikle Sultanahmet Camii'nin 6 minaresi de net seçiliyor.Ayasofya'nın konumu da iyi. İlerleyen saatlarda de çekmişsindir umarım. Oraya gün batımından yarım saat önce gidip bir saat sonrasına kadar her 3-5 dakikada bir fotoğraf çekmek gerekir. Her kare ayrı güzel olur.Tabi hava güzel olursa ve soğuğa dayanabilirsen. Ayrıca iyi bir tripod şart. Öncekine oranla oldukça başarılı.

Fatih bey geçmiş olsun. Herkes kırılıyor vallahi.

Tarih: 16 Ocak 2008, 16:14 - İp: 81.***.**8.226
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Geçmiş olsun sevgili Foxfo.

Tarih: 16 Ocak 2008, 16:52 - İp: 85.***.**7.244
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili foxfo geçmiş olsun

Tarih: 16 Ocak 2008, 19:12 - İp: 88.***.**1.130
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Foxfo, geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Bu hasta halinizle bile bizi yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla.

Sevgili Serkan, Sedat, Endorf ve Recep teşekkür edrim. Sizin ellerinizde eminim çok daha iyi şeyler çıkabilirdi. Alıp işlemek isteyenler için "filin gözü" fotoğrafımın raw linki:
http://rapidshare.com/files/84378608/IMGP8860.DNG

sLaVeZeRo, ters ışık denemelerin bence gayet iyi. Selahattin Abi gerekli yorumu yapmış. Ancak ters ışık açısından 1.kare uygun. 2. kare normal çekim bence. eline sağlık.

Sevgili Sinan, arkadaşların dediği gibi tabiki 2. kare, lakin tabağın havada yüzmesinin önüne geçmek için kadehlerin arkasında da daha koyu bir alan aradı gözlerim.

Tarih: 17 Ocak 2008, 01:39 - İp: 88.***.**2.173