netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

ironsailor, ben japonyadayim malesef.

Fatih Bey, insanlar dusse de ceksem diye beklediniz mi yoksa oraya tas falan mi koydunuz Cok iyi yakalamissiniz.
Ilk fotograftaki duseni taniyorum sanki Kartalkayada mi cekildi fotograflar?

Sedat, fotograflarda gene sanatci yonunu konusturmussun. Bizim ornito fotolar vesikalik formatinda oluyor genelde Finallerde kolay gelsin bu arada.

Doga yeniden canlanmaya asliyor:

1/125s f/16.0 at 100.0mm iso200 1:2 makro.

#bozbey' tarafından 13.01.2008 07:45:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 07:42 - İp: 221.***.**1.92
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Sevgili Bozbey, pistin sonlarına doğru kayakçıların yavaşlamak zorunda oldukları bölgeye odaklanıp bekledim. fotolar Uludağ'dan.

Sedat finallerin ne zaman bitiyor?

Tarih: 13 Ocak 2008, 09:17 - İp: 62.***.**9.11
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kadir abi, ali abi.. teşekkürler

fatih abicim sınavlar 18inde bitecek. bir 19una sarkabilir. ay sonu gibi de gitmeyi düşünüyorum. umarım görüşebiliriz

**düzenleme:

antalya'dan birazcık uzun pozlama daha..

burada photoshop ile kurtarılabilir bir gökyüzü vardı, elimden geldiğince grade filtre etkisi vermeye çalıştım

#sdtyrdkn' tarafından 13.01.2008 13:24:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 10:43 - İp: 88.***.**6.201
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bu da fotoğrafın orjinali.. renklerle ilgili hala sorunlarım var, istediğim renkleri yakalayacak ayarları yapmayı beceremiyorum.. üzerinde çalışıyorum

çekim aşamasında fotoğrafın olabildiğince doğru elde edilmesi gerektiğini düşünüyorum ben de.. yani istediğiniz sonuca en yakın halini çekim aşamasında elde etmek gerekir diyorum. hem sonraki işlemeleri de olabildiğince azaltacaktır..

grade filtrenin ne kadar işe yarayabileceğini hayal etmek için yüklüyorum buraya.. biraz fikir verebilir, ne dersiniz?

Tarih: 13 Ocak 2008, 13:41 - İp: 85.***.**7.7
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, sohbetiniz ve bilgi paylaşımlarınızı keyifle okuyorum. Bu arada yine güzel kareler gelmeye başladı.

Shn58, Onixon, Sedat teşekkür ederim.
Endorf, umarım bu kez işe yaramışımdır.

Drk_m, kuş fotoğraflarının her ikisi de çok güzel. Eline sağlık. İkincisindeki derinlik hissi ise mükemmel olmuş.

Ahmed' cim, yeni lensini güle güle kullan. Doku ve keskinlik iyi gözüküyor.

Serkan, pan konusunda seni tek geçerim.

Sedat, yeni filtren hayırlı olsun. çekimlerini dört gözle bekliyorum.
Ördek çekimlerinin ikisi de harika olmuş, bayıldım İlk karedeki dalgaların kompozisyonu ve yansımaların heterojenik dağılımı, renkler ve tonlar nefis olmuş, tam seyirlik. İkinci kare bence ikon olabilecek güzellikte. Siyah ve beyazın 3/2 dağılımı, detayların korunması ve tabiki arkya bakan kafanın yarattığı farklı perspektif ile nefis olmuş.
Mükemmeli aradığının farkındayım ama, "Birazcık uzun pozlama" da bence renkler gayet iyi. Yaptığın ayarlamalarla sıçrayan suyun da belirgin hale gelmesi güzel bir etki yaratmış.
Bir de sanırım başka sitelere de yüklerken problem olmasın diye resimlerini bu ebatlarda yüklüyorsun. İyi de sevgili kardeşim ben senin karelerini daha büyük boyda, daha bir doya doya izlemek istiyorum.

Sevgili Fhakguder, iyileşmene sevindim, tekrar geçmiş olsun. Uludağdan nefis bir seri yakalamışsın. En çok 2. kare hoşuma gitti.

Sevgili Kadir, ben de bazan arkadaşların bu usta işi çekimlerinin ardından kare yüklemeye çekiniyorum. Lakin buradaki dostluk ve tevazu nedeniyle çekinmeye gerek yok. Paylaşmaya devam.. Sen de heves ve azim konusunda ustasın..

Sevgili Bozbey, bu makronuzu da çok beğendim. Flash kullanımı ve derinlik hissi veren bokeh çok başarılı.

Tarih: 13 Ocak 2008, 15:37 - İp: 88.***.**8.142
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 13 Ocak 2008, 15:39 - İp: 88.***.**8.142
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

erhan abicim, çok teşekkürler yorumlarına. sen renkler güzel diyorsan iyi iş çıkarttım diyebilirim rahatlıkla.. demek ki gelişme var

bu arada senin isteğin üzerine bundan sonraki fotoğraflarımı daha büyük yükleyeceğim.. hem başka siteye yüklediğim için hem de kullanılmaması için yapıyordum bunu ama size daha fazla keyif vermek daha önemli

fotokritik'e yüklediğim bir eskişehir fotoğrafım günün fotoğraflarına seçilmişti, aradan günler geçtikten sonra adamın biri benim bu fotoğrafı sağ tıklayıp kaydetmiş. kendi üyeliğinden fotoğrafımı tekrar yüklemiş. sonra da benim fotoğrafımla tekrar günün fotoğraflarına seçilmiş

bu olaydan sonradan haberim oldu, çalıp yükleyeni görmedim ama şaşırmıştım.. bir yandan da aynı fotoğrafımın 2. kez ana sayfaya çıkması mutlu etmişti beni

bu çalınma olaylarına dikkat etmek gerekiyor. ne olacağı hiç belli olmaz..

ali abimin makrosu ve erhan abimin kuş fotoğrafları çok güzel.. 2. kuş fotoğrafı prime sahiplerini çatlatıcak kalitede. ellerinize sağlık.

Tarih: 13 Ocak 2008, 18:31 - İp: 85.***.**7.7
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

erex üstad,yine harika netlik, yine harika renkler.

Bir cesaret geldi foto yükleyeyim
Sigma 70-300 mm APO
Güneş batarken,

#kad-ir' tarafından 13.01.2008 20:08:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 20:07 - İp: 85.***.**7.65
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 13 Ocak 2008, 20:12 - İp: 85.***.**7.65
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 13 Ocak 2008, 20:15 - İp: 85.***.**7.65