Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Bu VL objektifleri nerden alıyorsunuz arkadaşlar ve fiyatları ne civardadır bi bilgilendirme yapsanız
kobak, ben www.benro.cn adresinden inceledim tripodu ama deneme şansı bulmuştum almadan önce..manfrotto 190xprob den hafif ve sağlam olduğunu söyleyebilirim c128n6 nın. www.ebay.com'dan sipariş verdim. 1 ayda geldi hong kong'dan. istanbula 2 haftada falan gelebiliyor sanırım.
bu arada gece süren sohbeti zevkle okudum, çok yararlı..
fatih abicim geçmiş olsun.
Sedat mesaj attım.
K20D ile ilgili son dedikodu
K20d canlı izleme(live view) sahip olacak ve kullanıcılar vizörden
fotoğraf ön izlemesi yapabilecekler. Bu vizöre ufak bir lcd ekran eklenmesi
ile elde edildi. Samsungun daha önceki pro-815 modelinde olduğu gibi.
Canlı izleme ayrıca 3inch lcd ekranda da mümkün.
İki adet af modu var ve af performansını artırdıklarını söylüyorlar.
Af(otofokus) yeni bir kontrast metodu kullanıyor ve halihazırdaki af metodunu
kullanmayacak (mesafe ölçüm modu).
Predictive/tracking (önsezili/izleme ) otofokus ile ilgili bir bilgi göremedim ki k20d
de bulunması gereken bir özellik bence. En azında d300 yada eşdeğeri bir performans standardı olmalı
k20d de. Umarım iki otofokus modundan biri Predictive/tracking (önsezili/izleme ) olur.
Sürekli çekim modunda k20d 1080p full hd boyutunda 14-16 kare
fotoğraf çekebiliyor. Nikon d3 ise 510p de 11 kare çekebiliyor. Canon 1D mark III ise 10 bu çözünürlükde 10 kare çekebiliyor.
K20D ayrıca 12/14 bit raw formatında saniyede 3 kare çekim hızına sahipken ,nikon d300 14bit raw da saniyede 2.5 kare çekebiliyor.
GX-20 720p çözünürlükde video çekebiliyor ve belki K20D de bu özelliğe sahip.
Sensör 14mp cmos aps-h (aşağı yukarı 30mmx16mm) biraz geniş ekran (widescreen) yani.
K10D den daha iyi sarsıntı önleme performansı, saniyede 4 kare çekim hızı.
Ve live view(canlı izleme)de otofokus yapabilme imkanı,Canon 40d bu imkandan yoksun.(canlı izlemede otofokus yapamıyor)
Ali bey ben o botanik bahçelerinde kendimi kaybedebilirim sanırım Ne güzel olurdu böyle bir gezi
Bu arada endorf abi ile beraber bana verdiiniz gazı başladım orta format fotoğraflarına bakmaya.Sinan ile konuşurken aşşağıda linki olanamcanın fotoğraf galerisini bulduk ve fotoğraf hobimizden soğuduk.Bu orta format nasıl bir şeymiş Ali bey.O japon dedelere şaşmamak lazım.Adamcağızlar işi biliyor demekki Serkan hep bahsederdi bu aletlerin alan derinliğinden ama böyle bir alan derinliği ben dha önce görmemiştim doğrusu
http://www.pbase.com/hwatt/scotland&page=all
Sevgili kobak1 mesaj attım.
Sevgili amati, çok güldürdün beni, yaşa sen.
Bu arada endorf abi ile beraber bana verdiiniz gazı başladım orta format fotoğraflarına bakmaya.
645D
Orta format ki senin gibi ustaların elinde neler yaratır neler. Hele ki dediğin gibi bir de o bahçelere gitsen var ya inan seni kimse tutamaz.
ilahi amati :D sen birde büyük formatı gör
usta nasılsın bu arada bir gömüldün göremiyoruz valla.
bütün fotolarında grad ND var manzara fotosu çekerken olmassa olmaz ekipmanlardan :d ışığı dengelemek için.
Geniş Açı lensimi alınca PL'nin yanında vazgeçilmez 0.6,0.8 2 ND alacağım.Hatta daha güçlü almak lazım bizi DN daha az.artı fotolara getirdiği disiplinde güzel oran hep aynı oluyor :=)ufuk çizgisi
#onixon' tarafından 11.01.2008 23:34:04 tarihinde düzenlendi.
Ahmed Bey, size gaz vermek ne haddimize
MF'nin de kendine gore avantajlari vardir diye dusunuyoruz kendi kendimize biz sadece
Bir de asagidaki siteye bakmanizi oneririm. (Bunda da gaz vermek gibi bir niyet kesinlikle yoktur )
www.travel67.com
Arkadas Ingilizce dersi vermeye gelmis sonra fotografci olmaya kadar vermis.
Bu arada, davetim sizin ve forum ailesinin diger uyeleri icin de gecerli tabi.
onixon, bu arada sen yanlis hatirlamiyorsam pentax 11-16 bekliyorsun ama onun fiyati 1000$ civarinda falan olur. Kardesi tokina bile 800$ sanirim. Bence DA12-24 al kalan 300$a da bilimum filitrelerini alirsin.
#bozbey' tarafından 12.01.2008 00:08:41 tarihinde düzenlendi.
bozbey abi düşündümde :D o paraya bir tanıdığımın 645N'inin :D alıp çekmek daha ucuz olur bile.İnşallah bir fiyatları görelimde yada elden düşme 10-20 alırız.
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2210521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk