netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sevgili endorf,
Japonyada fotograf malzemeleri Amerika'ya gore %10-20 daha pahali. K10D body hala 100000 Yen (900$) civarinda mesela. Amerikada rebate ile beraber 700$a alinabiliyor sanirim.

Tarih: 10 Ocak 2008, 21:27 - İp: 221.***.**1.92
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

İstek üzerine uçan kuş fotosu
fotolar 70-300apo K10D ürünüdür.

Buda diğeri

Aslına bakarsanız ben canon nikon kullananlarında her uçan kuşa denklanşör düşürdüklerinde fotonun cillop gibi net çıktığını sanmıyorum. Birde canon ve nikon lenslerin çoğu usm bariz şekilde lens hızlı af yapıyor zaten. Pentaxın hsm lensleri ile karşılaştırma yapmak lazım aslında.

Tarih: 10 Ocak 2008, 21:35 - İp: 85.***.**3.118
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili drk_m, ozellikle ilk marti fotografi basarili olmus [>:D

Tarih: 10 Ocak 2008, 22:39 - İp: 221.***.**1.92
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Ekipman tabiki önemli. Ama dediğim gibi sadece lensin usm olması bile yadsınamaz bir af hızı demek. Birde K10d de menude
custom setting de meter operating time diye bir seçenek var. Fabrika ayarı olarak 10sn geliyor. Onu 3sn yapıp çekmeyi dene . Az da olsa farkedecektir.Makinanın ışık ölçümleme süresine etki ediyor anladığım kadarı ile. 3sn yapınca az da olsa hızlı tepki veriyor 10sn göre. Yada psikolojik olarak bana öyle geldi.

Tarih: 10 Ocak 2008, 23:01 - İp: 85.***.**3.118
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Ali bey merhaba;
Lensşn odak uzaklığını ihtiyaca göre belirlemek daha doğru olacaktır.Eğer böcek,kelebek vs. çekiliyorsa ağırlıklı olarak o zaman minimum 100mm tercih edilmeli.Eğer still life ya da çiçek gibi konular olacaksa 50mm yeterli olacaktır.70mm ikisinin arasında ve kullanışlı bir macro lens olabilir.Ama arka planı kaybetmekl ilgili aslında farkları olmayacaktır çünki 100mm nin oda uzaklığı ile oluşturduğu bokeh i 50mm konuya daha fazla yaklaşabildiği için verebilecektir.Kaldı ki diyafamla oynayarak tune edebilirsiniz.Selamlar.

Arkadaşlar 31mm limited 1:1.8 lensim elime ulaştı.Birkaç tet fotosu çektim.Fotografik değerleri yok ama lensin keskinliği ve kontrastı ile ilgili fena fikir vermiyor.Fotolarda ışık ayarı dışında müdahale bulunmmaktadır.

Tarih: 10 Ocak 2008, 23:22 - İp: 78.***.**3.26
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bozbey abi valla çekende iyi olacak

amati usta hayırlı olsun 31 lim :D güzel enstananelerde kullanırsın inşallah

@ 300mm(exif 260mm lens dişlisini 1mm sağda tuttuğum için) 1/40 + Pan + Elde mini tripot. (ND olsaydı netlik daha iyi olacaktı)

#onixon' tarafından 10.01.2008 23:33:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ocak 2008, 23:22 - İp: 85.***.**3.166
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

darkm
fotoğraflar harika!

ahmed abi, bu kadar çabuk gelmesine sevindim 2. fotoğraf pencere önünde çektildi galiba harika ışık..

bu arada bokehin tadı da harika

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:00 - İp: 88.***.**8.209
wolwarine
wolwarine (üye)
Çanakkale / Amatör

amati hocam hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

çekene tabiki bağlı prof. vahşi yaşam ve kuş fotoğrafçılarınında belli makinelere yönlenmesinin altında bir neden olmalı diye düşünüyorum. bunda tabiki hızlı lenslerinde etkisi çok büyük.

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:10 - İp: 81.***.**3.66
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

400-600mm ultrasonic prime alacak param varsa tabiki yönelirim alternatifi pek yok.

#onixon' tarafından 11.01.2008 00:23:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:18 - İp: 85.***.**3.166
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hayirli olsun Ahmed Bey. VL ve 31 ltd uzerinde artik alabileceginiz pek bir lens kalmadi

onixon, cekende is olmayinca makinaya suc atiyor iste

390mm de 1/40 ile pan yapmak da ayri basari

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:21 - İp: 221.***.**1.92