netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

1200$ bana biraz çok gibi geldi. K10D ilk zamanlarda 950-1000$ arası fiyatlardan satılıyordu. şu anda ise 650-700$'lara kadar düşmüş durumda. buna göre K10'a göre 2 katına yakın bir fiyat farki oluyor ki, eklenen özelliklere bakıdığında bence çok da değmez. özellikle de mevcut K10 kullanıcıları için. ama pentax'ın tasarladığı söylenen yeni cmos sensör harikalar yaratırsa bilemem tabi.

Tarih: 10 Ocak 2008, 13:45 - İp: 81.***.**7.88
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Fiyat bence yüksek olurki şuan K10D nin performansı ortada, çok rasyonel kaçmayabilir.

Tarih: 10 Ocak 2008, 15:06 - İp: 85.***.**8.5
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

update mi hiç düşünmedim şu an elimdeki 8 için yüksek çözünürlüklü makine gerekiyor o kadar.1 yıl gitti geriye 4 yıl kaldı.
3-4 yıl sora update düşünebilirim =)

K20D dışıda yıl sonuna doğru 1 makine daha sunacaklardır tahminim.

Tarih: 10 Ocak 2008, 15:18 - İp: 88.***.**7.59
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

update mi hiç düşünmedim şu an elimdeki 8 için yüksek çözünürlüklü makine gerekiyor o kadar.1 yıl gitti geriye 4 yıl kaldı.
3-4 yıl sora update düşünebilirim =)

K20D dışıda yıl sonuna doğru 1 makine daha sunacaklardır tahminim.

Tarih: 10 Ocak 2008, 15:22 - İp: 88.***.**7.59
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili foxfo, redynamics link icin tesekkurler. Photosopum yok ama malesef HDR icin photomatix kullaniyorum.

Ahmed Bey, bu durumda makroda uzun odak uzakli lensleri kullanmasi zordur, alan derinligi icin kisa lens kullanin tavsiyeleri pek dogru olmuyor. Arka plan da uzun lenslerde daha temiz olacagi icin aslinda uzun lensler daha avantajli bile olabilir.

Erhan Bey, rawlari silmeme konusunda haklisiniz ama ben henuz her kareden cekebildigim kadar cekip en iyilerini secme asamasinda oldugum icin o kadar rawi islemek sorun oluyor. K10D aldiktan sonra, K100Dde olmayan RAW+JPEG cekiyorum artik HDR vs. gibi islemler ya da cok ozel bir durum olmadikca JPEGleri kullanmaya devam ediyorum.

Pentaxin yeni makinasinda AF hizini ve predictive AF yetenegini en azindan canon 30D ayarina getirmedilerse bence ne yapsalar bos Bizim makinalardaki SAFOX VIII netleme sistemi 2003 model SLR *ist makinayla ayni malesef. Ki o zaman bile simdi de sikayet edilen bazi netleme sorunlarindan sikayetcilermis kullanicilar da.
Ama ben artik yeni bir netleme sistemi yaptiklarina inaniyorum. 24 ocakta gorecegiz artik.

Tarih: 10 Ocak 2008, 19:28 - İp: 221.***.**1.92
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

erhan abi, ali abi.. fotoğraflar çok güzel..

ali bey(bozbey) bence AF mekanizması k10d de 30d'den iyi ama gelişeceğini zannetmiyorum. sanırım bu sistem k100d de yoktu, *ist modelinin çok daha yavaş çalıştığını biliyorum. emin misiniz k10d deki netleme sisteminin *ist'dekiyle aynısı olduğuna??

bence bu sensöre 14mp çok fazla. iso konusunda 40d, d300 gibi makinalara göre ciddi bir gelişme olacağını sanmıyorum - cmos a rağmen. benim gibi düşük isoyu seven arkadaşların upgrade için şimdilik bir sebep olmadığını düşünüyorum.. bekleyip göreceğiz..

Tarih: 10 Ocak 2008, 20:04 - İp: 88.***.**8.209
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

AF mekanizmaninin dogrulugu daha iyi ama hizliligi ve sabit hizda giden cisimleri (ucan kus gibi) takip edebilmesi baya geri canondan.
Yavasligin bir sebebi, pentax nedense bir kere netledikten sonra yarim saniye falan daha lensi ileri geri netleyip son bir ince ayar yapiyor. Bu, normal cekimlerde iyi birsey ama en azindan menuden kapatilabilmeli.

Predictive AF olmayinca da sabit hizda, hizli hareket eden cisimleri cekmek, fotografcinin yetenegine ve sansina kaliyor. Benim hic adamakilli ucan kus fotografim yok mesela

Netleme sistemi *ist ile tamamen ayni.
"Sophisticated 11-Point Autofocus Featuring SAFOX VIII" demis pentax kendi sayfasinda *ist icin.
http://www.pentax.co.jp/english/products/filmcamera/35mm/ist/
K10D, K100Dden de hizli ama onun sebebi netleme sisteminin iyilestirilmis olmasi degil. Pilinin daha guclu olmasi. *ist'in kullandigi piller kalem pilden de daha zayif verebilecegi akim olarak.

14MP bence de cok fazla. D300 ve A700'un sensorunu kullansalar bence cok daha iyi olurdu.

Edit: Bu arada, pentaxin FPS'yi hala 3'de tutmasinin sebebinin de netleme hiziyla alakali oldugunu dusunuyorum. 7FPS yapip fotograflarin yarisinin net olmamasi biraz anlamsiz olur

#bozbey' tarafından 10.01.2008 20:31:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ocak 2008, 20:27 - İp: 221.***.**1.92
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hmm.. görünüşe göre bizim mühendisler yatıyor

bilgiler için teşekkürler ali bey.

Tarih: 10 Ocak 2008, 20:39 - İp: 88.***.**8.209
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bana ilginc gelen birsey daha:
Pentax lensten motorlu sisteme Canondan 4-5 sene once 1981'de gecmis (Pentax ME F) Bu makinanin govdesinde motor yokmus. Tek kullanabildigi lens de "SMC Pentax AF 35mm-70mm f/2.8 Zoom Lens" mis. Cok daha ilginci lensteki motor icin gerekli pil lense takiliyormus

Sonra nedense diger markalar lensten motorlu sisteme gecerken pentax, bodyden motorlu sisteme geri donmus.

Bizim muhedisler artik uyandi bence. K10D'ye herseyi koysalar simdi ne ilan edeceklerdi. 2008de bence cok fazla yenilik gorecegiz pentaxtan.

Tarih: 10 Ocak 2008, 20:56 - İp: 221.***.**1.92
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili erex, teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
Sevgili Sedat teşekkürler beğenilerin için.
Sevgili bozbey acaba Japonya fiyatları hakkında bilginiz var mı? makinalarımız ya da lenslerimiz USA ya göre nasıl? Bildiğim kadarı ile çoğunluk USA daha ucuz. Hız konusunda da sanırım haklısınız bu konuda bir miktar geriden geliyoruz.

Tarih: 10 Ocak 2008, 21:14 - İp: 88.***.**3.233