netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili amati doğru tespit . Beyazın fazla olmasının tek sebebi kesilir kesilmez çekmem . Dizlerini kıvırıp oturmuş hamile bir bayan var orada (sırt üstü), ilginç geldi onu görünce paylaşmaya karar verdim.

Tarih: 9 Ocak 2008, 02:24 - İp: 88.***.**0.233
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan,Bozbey,Sedat,Foxfo teşekkürler.

Sedat birinciliğin için tebrik ederim.Coktan hak etmiştin.

Bozbey, kusura bakma cok sık girmediğim için sorunu cevaplıyamadım ama Foxfo benim yerime yapmış linkide vermiş üstelik.tek sıkıntısı sadece 8bit te çalışıyor olması.

Endorf ilginç bir kare olmuş.

Tarih: 9 Ocak 2008, 11:23 - İp: 193.***.**5.60
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Teşekkür ederim sevgili ironsailor.

Tarih: 9 Ocak 2008, 17:51 - İp: 88.***.**1.242
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Tarih: 10 Ocak 2008, 00:14 - İp: 88.***.**1.242
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Onixon, Kadir, Komutan, Endorf, Ironsailor, beğenimiz için teşekkür ederim.
Sevgili Ahmed, yorum ve beğenin için ayrıca teşekkür ederim. Yorumun hatalı ve turistik bir kare için çok nazik. Tevazu göstermişsin. Bahsettiğin gibi bulutlar benim de canımı sıkmıştı bu yüzden değişik açılardan 3-4 kare çekmiştim, lakin aşağıdaki örnekte olduğu gibi konu hakkında yeterli bilgi vermediği için diğerini yüklemiştim. Yine belirttiğin gibi eyaz bir heykelin detaylarını ortaya çıkarmak için bir miktar kontrast ekledim.

Sevgili Komutanım, macro zor olabilir, ama imkansız değildir. Sadece biraz zaman alacaktır. Amati gibi bir ustamız varken faydalanmakta fayda var. Kamera arkası çok hoş olmuş, keşke reklam tabelaları olmasaymış Fakat odun ateşin içimi ısıttı doğrusu

Sevgili Bozbey, bence RAW çekip mümkündse hiçbirini silmemek lazım çektiklerimizin. Bundan 3-4 yıl önce işlediğim karelere baktığımda, RAW larını sildiğim karelere çok üzülüyorum. Teknoloji ve yazılımın logaritmik gelişim trendine baktığımızda, belki 1 yıl sonra resimlerimizi çok daha iyi işleyebileceğimize inanıyorum. s780 deki ilk karede HDR çok yerinde ve dozunda olmuş. Böcek yiten de ise netlik ve bokeh nefis, ayrıca arka plandaki dalların oluşturduğu fon ayr bir hava katmış. eline sağlık

Sevgili Endorf, yine özür dilerim, tarif de benim hatam var. Kablolu bağlantı durumundaki ayarları yazmışım. Doğrusu:
"Makinanın menüsünden "custom settings/Flash in wireless mode" dan 2(off) seçip, Flas ın üzerindeki M/C/S düğmesinden "Slave" i seçtiğinde build in flash sadece controller vazifesi görecek (yani sadece wireless flash ı tetikleyecek) ve wireless flash patladığında resim çekilecektir. (tabi flash menüsünden wireless seçili olacak)"
Haklısın makina sadece slave modunda çekecek, her iki flash da patlayacaktır, ancak çekim build-in flash n pzatladığında değil, 360FGZ nin patladığında çekilecektir. Yani makinanın falsh ı sadece diğer wireless flash ı tetiklemek için patlamaktadır. Wireless flash ı farklı bir açıya yerleştirerek sonucu daha kolay izleyebilirsin.
Derinlik hissi veren çalışamaların oldukça iyi. Burada sanırım vermek istediğimiz anlama göre net kısmı seçmek lazım. Benim tercihim genelde ilk karedeki gibi son kısmın veya orta kısmın net olması yönünde. Birde sanırım derinlik hissi veren objenin bittiği yer karenin ortasına yakın olursa göze daha hoş gelebiliyor.
s782 deki kare, güzel bir soyut çalışma olmuş.

Sevgili AS, seni buralarda görmeyi özlemiştik, sevgiler.

Sevgili Ironsailor, s781 deki karelerin hepsi çok hoş, özellikle 1. ve 3. kareyi çok beğendim. Eminim ReDynamix uygulanmasa (veya lokal, veya opacity si düşük layer şeklinde uygulansa) da çok iyi olurmuş.

Sedat' cım, ben de aynı şekilde, iyi ki bu topik sayesinde sizlerle tanışma fırsatı buldum diye düşünüyorum. Tekrar tebrik ederim. Sevgilerimle.

Sevgili Adnan, sen ve senin gibi topiği uzaktan izleyen dostlarımızın (ki bence aile ferdleri) arada bir de olsa mesajlarını görmek çok güzel.

#erex' tarafından 10.01.2008 03:39:56 tarihinde düzenlendi.

#erex' tarafından 12.01.2008 12:16:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ocak 2008, 03:37 - İp: 88.***.**6.107
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Çekim açısı, dolayısyla, zeminin arka plan haline gelirken, net alan derinliğine dahil olması, dalların çocukların üzerine düşmesi ve yapraklardaki patlama nedeniyle, kötü bir kadraj oldu. Aslında daha iyi bir açı yapmıştım fakat üzerinde oturduğum filin hareket etmesi nedeniyle de biraz böyle oldu. Fakat çocukların kendilerini çektiğimi farketmeleriyle hemen poz verir duruma geçmeleri hoşuma gittiğinden paylaşmak istedim.

Tarih: 10 Ocak 2008, 03:56 - İp: 88.***.**6.107
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

"üzerine oturduğum filin" güzel bi gezi olmuş

Tarih: 10 Ocak 2008, 08:45 - İp: 62.***.**2.185
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

endorf bokeh güze biraz daha hızlı çekim olsaymış netlik artardı

erex abi kare 3D filmlerdeki gibi,fil üstünde gitmekte zevklidir :d nede olsa zırhlı 2000SEL

Tarih: 10 Ocak 2008, 11:12 - İp: 88.***.**7.59
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sızan son bilgiler ile yeni makina

http://www.akam.no/artikler/samsung_gx-20/47186

http://pentaxlife.com/samsung-gx20-unveiled

Tarih: 10 Ocak 2008, 12:37 - İp: 85.***.**5.89
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

K20D sızan özelliklerinin ayınısı,hala shutter speed ve fps belli değil.

u.s.a. 1200$ iyi bir fiyat 14.6Mp için

#onixon' tarafından 10.01.2008 13:19:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ocak 2008, 13:18 - İp: 88.***.**7.59