netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bozbey est. teşekkürler,yanımdaki tripotlu ultrasonicler çok bakmıştı o gün :=)

elinde o kadar USM prime lens olupta hala standart kareler görüyorum.(1/1000,800,2000) Nesneyi efektif konulu yakalamak çok önemli bence
Gerekirse pan vb.
Fotoyu telede çekerken hislere güvenip tekli çekimde seri çekime göre çok daha iyi kareler yakalanabilir.
Alan derinliğini tahmini hesaplayıp manual elle takip bile çok hızlı olabilmekte.
Burda minik tripotu göğse veya sırta yaslayınca büyük avantaj.yeniden almam gereken büyük aksesuarım :=)

Zaten SR seri çekimde nerdeyse etkisini yitiriyor.Fakat yerinde kullanılırsa seri çekim sonuçlar başarılı.

bende lens olarak 11-18 tokinayı kapsama alanına aldım.Pentax'a yapacakmı bakalım.
Birde nasip ne zaman çıkar tamron 200-500 oluyor 250-600 pentaxada yapacak galiba inşallah.(çıkışı tarih belli değil)

#onixon' tarafından 11.01.2008 00:38:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:36 - İp: 85.***.**3.166
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Onixon 250-600 hakkında detaylı bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim, zira 50-500almak üzereyim eğer yakın zamanda mart ayı gibi felan çıkaracaklarsa beklerim fazladan 100mm göz çıkarmaz fiyat da uygun olursa yemede yanında yat

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:44 - İp: 85.***.**3.118
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili onixon kuşçulardan bir tane isim söyleyebilir misin Pentax kullanan?
Sevgili amati lensin hayırlı olsun, hayalimdeki sabit lens. Almadan önce hangi lenslerle kıyasladın bilgi verebilir misin?

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:48 - İp: 88.***.**3.233
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Serkancım teşekkür ederim

Sedat sağol kardeşim.İkinci fotoda pencere ışığı değil sinan'ın da sürekli kullandığı softbox var Bokeh gerçekten çok farklı ama flaş bokehi öldürüyor.Bu sebeple gün ışığında denemenin daha doğru olacağı kanısına vardım.Yalnız lens ışığa çok duyarlı.Işık az olduğunda fokuslama hataları yapıyor.Back focus var diye ödüm patladı ama ışık iyi oldu mu çok güzel focusluyor.

Ali bey çok teşekkür ederim.Gerçekten bu lensler farklılar ama VL eğer bir zoom lens çıkaracak olursa başka markadan lens almak istemem.Adamlar çok farklı kalitede optik üretiyorlar ve bence tek rakipleri zeiss Bu arada 31mm ltd renkleri oluşturma ve kontrast anlamında VL yi aratmıyor.Aşşağıdaki örneğe bakabilirsiniz.Makinnin kndi flaşı ile çektim.

Tarih: 11 Ocak 2008, 00:55 - İp: 78.***.**3.26
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

endorf abicim teşekkürler Bu lensi alıken 77 ltd ile karşılaştırdım ve heryerde okuduğuma göre 77 bokeh anlamında harikalar yaratan bir lens.Ancak benim 10-20mm sigma ile 50mm 1.4 arasını doldurmam gerekiyordu ve bu aralık gerçekten doğada çok zorlandığım bir aralıktı.Doğru söylemek gerekirse VL den sonra hiçbir zoom lensin beni tatmin edebileceğini düşünmüyordum bu sebeple prime a yöneldim.Tele ye merakı olmayan biri olduğum için yatırımı hep bu ar değerlerde tutuyorum.Ama birşey itiraf etmem gerekirse VL bence dünyanın en kaliteli lensİ.Tabiki tüm lensleri deneme şansım olmadı ama inanın bana k10d nin lensin verebileceklerine yemediğini hissediyorum.Ayağınızın altında 1000nm tork var olduğunu bilerek arabayı rampalara sürmek adar keyifli bir lens.CA denen şeyi bilmiyordum hiç.31ltd. f:2.8 e kadar ne yazıkki flaşın fazla parlattığı yerlerde ca yapıyor Bu kalitede bir lenste beklemezdim ama sanırım VL beklentilerimizi çok yükseltiyor.Özetle harika bir lens ama manuel focus problem etmem derseniz VL nin eni lenslerine ve zeiss lara gözatmanızı tavsiye ederim

Tarih: 11 Ocak 2008, 01:04 - İp: 78.***.**3.26
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili endorf ben varım kuşçu olup pentax kullanan. Kuşçuların pentax kullanmamasının nedeni pentaxın dijital devrimini geç kabullenmesi bence. Yoksa slr zamanında pentax kullanan yadsınamayacak sayıda fotoğrafçı vardı. Maalesef dijital konusunda yavaş davranınca roller değişti tabii. Ama böyle istikrarlı giderse biraz uzun sürer ama ortak olur doğa fotoğrafçılığına pentax.

Tarih: 11 Ocak 2008, 01:06 - İp: 85.***.**3.118
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili amati, ben 31 f1.8 mm lim. le beraber FA 35 mm f2 Al ve DA 40 mm f2.8 lim. değerlerini inceledim ve karşılaştırdım MTF grafiklerinde birbirlerine karşı ciddi bir üstünlük göremedim aksine DA 40 mm f2.8 lim. ve FA 35 mm f2 AL nin fiyat avantajları var
31 mm lim. 869.95 USD
FA 35 mm 299.95 USD
40 mm lim. 269.95 USD

Tarih: 11 Ocak 2008, 01:32 - İp: 88.***.**3.233
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili endof abicim.Kesinlikle haklısınız ancak yarın birgün FF bir makine çıkarsa o vakit o lensleri kullana şansımız olmaz.Ayrıca 31mm ltd nin oluşturduğu bokeh ve 3 boyut hissi gerçekten rakipsiz.Ama ben tekrar söylüyorum çok üst kalite peşinde koşanların AF den vazgeçip VL ve Zeiss lenslere yönelmeleri bana dua etmelerine sebep olacakır Ha eğer fiyat prformans konuşuyorsak o vakit limitedlerin hepsi çok iyi.Özllikle sizin öyleiklerini çok çok iyi.
Saygılar abi

Tarih: 11 Ocak 2008, 01:38 - İp: 78.***.**3.26
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili drk_m sizi ayrı tutuyorum, ornitofotolarınızı beğenerek takip ediyorum. Benim kastım bu konuda kitap yazıp kuş türü tespiti yapanlar, bildiğim kadarı ile kitap yazmadınız? SLR konusunda da haklısınız ancak geriden gelip olayı toparlayacaklarını pek tahmin etmiyorum, 300 mm üzeri doğru dürüst bir lensimiz yok olan da 7.000 USD üzeri.

Tarih: 11 Ocak 2008, 01:39 - İp: 88.***.**3.233
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili amati teşekkür ederim. Sana şöyle bir soru sormak isterim: Yarın Full Frame makinamız çıksa alır mısın?

Tarih: 11 Ocak 2008, 01:43 - İp: 88.***.**3.233