Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Bu VL objektifleri nerden alıyorsunuz arkadaşlar ve fiyatları ne civardadır? Cvp veren olmadı bidaha şansımı deneyeyim
Sevgili asinan sana en detaylı bilgiyi amati verecektir bu konuda, bir zaman bana da yol göstermişti.
Teşekkürler endorf
ahmed abi, büyük ve orta formattaki derinlik hissi çok başka gerçekten.. dia için de aynısı geçerliymiş. ben de hasta olmaktayım onlara..
bu arada cokin p filtre tutucum antalya'ya varmış, nd grad filtre de ben gitmeden orada olur manzaracıların olmazsa olmazı.. işin sırrı bu filtrede bence.. deneyeyim de, fikirlerimi paylaşırım..
kısa kolon da antalya'ya ulaştı off finalleri bitireyim...
Yeni malzemeler hayirli olsun sevgili Sedat. Fikirlerinle beraber fotograflarini da bekliyoruz
ND gradin manzara fotograflarinda o kadar onemli oldugunu hic dusunmemistim aslinda. Benim fotograflarda gokyuzu sut gibi beyaz cikiyordu HDR yapip kurtarmaya calisiyordum.
Normal kosullardaki bir manzarayi cekerken (acik hava, gunes kadrajda yok mesela) kac stopluk kullanmak gerekir biliyor musun?
Edit: Bir de bunlarin 1:3, 1:2 orani falan var mi?
Varsa hem stop hem de oranina gore o anki duruma gore secebilecek kadar filitre almak hem masrafli hem zahmetli olmaz mi?
#bozbey' tarafından 12.01.2008 01:19:35 tarihinde düzenlendi.
ali abicim, çok teşekkürler nd grad benim aylardır aklımda olan bir filtre, polarizem yok şu anda ama nd ye daha çok ihtiyaç duyuyorum.. gündüz ve gün batımı çekimlerinde dinamik alan hep problem biliyorsunuz. işte bu filtre hdr ye gerek kalmadan kaliteli dinamik alanlar veriyor.. ben hdr yapmayı da sevmiyorum açıkcası, filtreyle çözmek çok daha cazip görünüyor şimdilik (denedikten sonra daha kesin yorum yapabileceğim).
bu arada parlaklığa göre filtre seçimi konusunda HİÇ bir fikrim yok aldığım üründe "ND6, 2.5 F-stops" şeklinde bir ifade var. her yerde bunu kullanacağım ama sanırım daha fazlasına ihtiyaç olacak gündüzleri.. altın ışıkta çalışırken 0.6 yeter diyorlarmış.. bir de bu filtreyi kaydırarak istediğiniz bölgeye denk getirme şansınız var. bu yolla değişik stoplara ulaşmış olacağım (filtre çapım 52 olduğundan oynama payı çok)
bakalım neler olacak
***düzenleme:
kobak1, abi msj attım.
bugün bir stüdyo'da mamiya orta format gördüm. dijital leaf ile çalışıyorlar. iso25 e iniyorlar
elimde tuttum, 1-2 kez deklanşöre bastım.. uvvv olamaz böyle bir şey.. vizörü apayrı zaten. üstten izliyorsunuz.. ÇOOK GENİİŞŞŞ bir vizör ama kullanmak inanılmaz zor.. hele taşımak
#sdtyrdkn' tarafından 12.01.2008 01:40:52 tarihinde düzenlendi.
sedat o stop değeri birazda film için.Digitalde sendeki anca kaldırır DR'yi.
Beğenirsen bende sendeki gibi bir set alırım.Camın kaliteside önemli.Yoksa netliğimi çok yiyorsa
Ben de filitre deyince bildigimiz yuvarlak filitre canlanmisti gozumde Her seferinde isigi olc, filitreyi degistir dert demistim
cokin p sistemi sanirim benim bir onceki mesajdaki sorularimi cevapliyor bu durumda Polarize filitreyi dondurdugumuz gibi cokin filitreyi de asagi yukari kaydiracaz vizorden bakip kadar verecez yani
Bu arada, benim sorum da, xxx kosullarinda polarize filitreyi kac dereceye getirmemiz lazim gibi olmus
abi malesef kalite beklemiyorum camından..
kargoyla beraber 10$ zaten 18-55 ile çalışıyorum.. ucuna nd ve grad takınca compakt gibi çekerim artık
yahu bugünkü sınav iyi geçti, neşem yerinde
ahmed abi msj attım..
**düzenleme:
ali abi, estağfurullah. bu arada ben burada herkese abi diye hitap ediyorum, umarım size bu hitabım rahatsız edici gelmiyordur. sevgimden, benimsediğimden dolayı içimden böyle geliyor. dilerseniz ali bey de diyebilirim.
cokin p sistem hakkında biraz fikir verebilir:
http://www.cs.mtu.edu/~shene/DigiCam/User-Guide/filter/Cokin-Systems.html
vizörden ayarlayacağız fakat ayarlamak için optik önizleme ile diyaframı kısmak zorundayız.. yoksa filtrenin nerede olduğu belli olmuyormuş (duyumlarım böyle)
üst üste filtre takabilmeye de imkan sağlıyor bu sistem. hem de bütün filtre çaplarına uyumlu.. bir tek adaptörle bütün lenslerde kullanabiliyorsunuz.
#sdtyrdkn' tarafından 12.01.2008 01:49:36 tarihinde düzenlendi.
Bilgi icin tesekkurler.
Ali de diyebilirsin Sedatcim.
Mesaj attim bu arada.
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
04918 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-