netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kadir abi, ellerine sağlık.. 3 fotoğrafında da ışık ve renkler çok güzel..

2.yi diğerlerine göre daha çok beğendim..

ama 1. fotoğrafta çiçeğin göbeğini tam güneşin üstüne getirseydin çok daha güzel olabilirdi. sanırım öyle bir kare de vardır elinde.. varsa ve yüklersen sevinirim..

Tarih: 13 Ocak 2008, 20:41 - İp: 85.***.**7.7
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sedat beğendiğine sevindim,
bütün fotoları elde çekiyorum,şu tripod olayına üşeniyorum açıkcası.
bir de halen jpeg

Tarih: 13 Ocak 2008, 21:26 - İp: 85.***.**7.65
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Bu da güneşle aynı hizada iken,makine çok zorlandı fokuslarken,manuel fokus yapmak lazım galiba.

Tarih: 13 Ocak 2008, 21:27 - İp: 85.***.**7.65
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

abi ters ışıkta netleme her zaman zordur.. göz için bile zor.. eğer lensin flare kabiliyeti zayıfsa ters ışıkta daha da zorlaşır.. çoklu nokta değil de tek nokta seçip fokuslamaya çalışırsan daha hızlı netice alırsın..

bu ters ışık fotolarında tripoda ihtiyacın olmaz fakat gün batımında manzara çekeceksen mutlaka kullanmanı öneririm abi.. pozlama 1sn'ye çıktığında renkler ve dinginlik çok daha güzel oluyor.. aynı kareyi elde çekince o tadı alamıyorum..

bu arada bu kare bahsettiğime daha yakın.. kadrajlarda altın noktaya dikkat edersen daha hoş vurgular alabilirsin..
önce bu tarz kuralları iyice öğrenip sonra yıkmak gerektiğini düşünüyorum. ben hala öğreniyorum bakalım ne zaman yıkacağım...

arkadaşlar, pentaxworld'de kazandığım k10d ebook'undan faydalanmak isteyen olursa bana özelden belirtsin lütfen. henüz incelemedim ama değerli bilgilere rastlayabileceğimizi düşünüyorum.

selahattin abi, serkan ve ahmed abi almıştı sanırım bu kitabı. onlar da önemli bir bilgi gördülerse paylaşmalarından mutlu olurum

Tarih: 13 Ocak 2008, 21:49 - İp: 85.***.**7.39
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erhan abi kareler çok net ,papağanlarda güzel :=)

kad-ir son foto gayet şık,sedat uzun pozlama bambaşka birşey.

Bende bir iki kuş fotosu ekliyim :=) (ışık saati gün batımı)

#onixon' tarafından 13.01.2008 22:02:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 21:58 - İp: 85.***.**3.166
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan papağanı önce satın aldın, sonra bırakıp fotoğraflarını çektin değil mi

kalite ve ışık çok güzel.. ama ilk kadraj sıkıntılı olmuş. papağanı tam alıp sonradan crop yapabilirdin.

arkadaşlar, şu adamın fotoğrafını gördüm flickr'da.. nasıl bir keyif alıyordur kim bilir diye geçirdim içimden..

nikon'cu ama

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:13 - İp: 85.***.**7.39
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sedat 300mm ile bu kadar gönül isterdi bir 250-600mm :=)Papaüan orginal yaşam alanında çok güzel bir populasyon başlayabilir istanbulda eğer yaşayacak alan bulurlarsa.

@300mm

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:26 - İp: 85.***.**3.166
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

serkan son foto çok güzel..
sedat bende öyle bir makine lens istiyorum,suyun içinde çekim ne zevklidir.bir de şöyle sıcak bir havada

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:02 - İp: 85.***.**7.65
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

70-300mm

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:02 - İp: 85.***.**7.65
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

İzmir de yılın ilk papatyasını gördüm,yaz geliyor galiba yaşasın..

70-300 m ile makro çekmek zor,özellikle çiçek gibi şeyleri.
foto değeri yok ama ilk gördüğüm papatyayı paylaşmak istedim.

Tarih: 13 Ocak 2008, 23:06 - İp: 85.***.**7.65