netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

slavezero,yapacağımız ilk gezide aramzda olmanı isterim.Elimizden ne gelirse paylaşmak isteriz.Sende bu istek olduğu sürece çok kısa sürede gelişirsin merak etme

Bu Sinan bana bir üstad bir hoca diyordu şimdi ikisini birleştirip ÜNLÜ demeye başşladı Güldürüyorsun beni Sinan yaa Daha çoook fırın ekmek yemem lazım o sıfatlar için.Ama teşekkürler ben motive ettiğin için.

Kobak1 sen Sinan a bakma.Doğa fotoğrafı asla ama asla tripodsuz olmamalı.Okuduğum kitapların birinci dersinde ağızbirliği etmişçesine u yazıyor.Orada tripod kullanmama sebebim güneşin batmak üzere olması ve 20 mete ilerideki tripot uma ulaşana kadar bile yansımaların kaçma riski olması.Yoksa ben istisnai durumlar dışında tripodsuz fotoğraf çekmemeye gayret ediyorum abi.

Alibey,bu ne güzel bir çiçek.Ne güzel biryerdesiniz böyle ve ne güzel seyrettiriyorsunuz bize
Alan derinliği kısıtlama yöntemi özellikle bokeh(net alan derinliği dışında kalan flu alan) kullanımı ile derinlik hissi oluşturmakta kullanılıyor macro fotoğrafta.Zaten macro lensler karakterleri gereği,hem konuya çok yaklaşmaktan hem de focal uzunluklarının etkisi ile ciddi manada bokeh oluşturuyorlar.Bir de lenslerin genelde f11 den yukarı kısıklıktaki diyafram değerlerinde "lens diffraction" denen keskinlik kaybına uğrama durumu var.Bu durumda kalite kaybı yaşamamak adına genllikle f11 den daha açık(küçük f değeri) diyaframlar tercih etme zorunluluğumuz oluşuyor.Bu durumu da işin içine katınca net alan derinliği bağzen milimetreler ile ifade edilir hale geliyor.Böylesine kısıtlı alan derinliğine sahipken bu net alanı konunun neresinde kullanacağımız konusunda kafamızda bir netlik oluşması gerekir.Bu noktada genellikle konuda ön plana çıkarmak ve vurgulamak istediğimiz alanı buna dahil ederiz.Burada önemli olan herzaman konunun tamamını netlemek değildir.Bazen sınırlı alan derinlği kullanımı çok masalsı görüntüler oluşturabilir ancak burada önemli olan bunu kullanırken konunun neresine denk getireceğimiz konusunda kararlı olmamız.Yani fotoğrafa bkanın çok net bir şekilde bizim konunun neresini vurgulamak istediğimizi anlayabilmesi.
Kararsız alan derinliği kısıtlamasına örnek olabilecek fotoğrafları aşşağıdaki iki link de bulabilirsiniz.

http://www.pbase.com/image/37698141
Burada bahsettiğim masalsı etki oluşturulmak istenmiş ancak net alan derinliği kullanımı konusunda karasızlık durumus öz konusu.Vurgulanmak istenen masa mı? tabak mı? servis örtüsü mü?çatal ya da kaşık mı? İlk bakışta tabağın kenarını ve örtünün kenarını net alan derinliği içinde bıraktığını görüyoruz.Peki bu kimin ilgisini çeker ki?

http://www.pbase.com/dan_wong/image/44674300
Burada ise yine o etki var ancak yine vurguda br karasızlık var.Ben 3. dilimi vurgulamak istedim dese bu fotoğrafçı kimin ilgisini çeker? Ama eğer bize en yakın ilk dilmi net alan derinliği içine sokmuş olsa ve 2. ya da 3. dilimden itibaren bokeh başlasa idi o zaman daha doğru bir vurgu elde etmiş olacak idi.

Ama aşşağıdaki birkaç linkte doğru uygulanmış örneklere bakacak olursak ne demek istediğmi daha iyi anlayabiliriz sanırım.

http://www.pbase.com/image/44674298
http://www.pbase.com/image/42402706
http://www.pbase.com/image/44674299

Ali bey hazır yazmaya başlamışken yeni başlayan akadaşlara da bu konuyu aktarmaya çalıştım.Zaten bildiğiniz şeyleri tekrar ettiğim ve sizin bilgi birikiminize sahip birine bir cümlede verilebilecek bir cevabı bu kadar uzattığım için beni affedin

Saygılar

Ahmed

Tarih: 7 Ocak 2008, 21:56 - İp: 78.***.**9.203
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili erex;
Rica ederim kusura bakacak bir durum yok. Güzel üslubunuz ile yazdıklarınızı harfiyen uyguladım ancak maalesef 360 FGZ yi bağımsız patlatamadım, tek patladığı yer 360 FGZ nin üzerindeki "Slave" modu orada da built-in flash ile beraber patlamakta. Vaktim oldukça araştırmaya devam edeceğim.
Bu arad Bali fotoğraflarınızı hayranlıkla izlemeye devam ediyorum.

Sevgili komutan; makro ve ateş fotoğrafınız

Sevgili amati; yararlı bilgiler vermeye devam ediyorsun teşekkürler, ailemize yeni arkadaşlarımızın yanısıra bizler de bu bilgilerden faydalanıyoruz, teşekkürler.

Tarih: 7 Ocak 2008, 22:19 - İp: 88.***.**0.70
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili bozbey; böcek yiyen çiçek harika olmuş, bu bitkinin adı Nephentes dir, bazen böceklerin yanında fare ya da kuş kadar büyük avları da yakaladığı tespit edilmiştir.

Tarih: 7 Ocak 2008, 22:28 - İp: 88.***.**0.70
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Taze bir foto.

Tarih: 7 Ocak 2008, 22:30 - İp: 88.***.**0.70
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Tarih: 7 Ocak 2008, 22:32 - İp: 88.***.**0.70
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Tarih: 7 Ocak 2008, 23:07 - İp: 88.***.**0.70
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

endorf, demek ki gölbaşındaki korumalar ortalıkta görünmüyor.

Fotoğraflar güzel ama ilkini anlayamadım.

Tarih: 7 Ocak 2008, 23:58 - İp: 85.***.**3.139
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar ellerinize sağlık.Özellikle yurt dışında çekilmiş fotoğrafları izlemek çok güzel oluyor.

Tarih: 8 Ocak 2008, 13:40 - İp: 88.***.**7.153
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Bir müddettir bakamadım siteye az ama güzel fotograflar yüklenmiş.

Erhan üstad, Ahmed detaylı in yorumundan sonra yazacak birşey yok ama heykel gerçekten etkileyici olmuş.

AVS, Piramitler ve çiçekler, Bozbey, saray ve makrolar(özellikle makrolar), Komutan ilk çiçek makrosu

Sedat malzemelerini güle güle kullan.Eminimki cok daha güzel fotograflar cekeceksin.

Bilgi paylaşımında bulunan tüm arkadaşlarada cok teşekkürler. Son tatilden 4 kare daha.

Aytepe eteklerinde bir dere.Once PSde tone ardından ReDynamix 18-55

Aytepede eski bir depo 18-55, ReDynamix

Güzeldere de donmuş yamaçta sarmaşık VL

Gölcük/Bolu donmuş göl 18-55

Tarih: 8 Ocak 2008, 14:07 - İp: 193.***.**5.60
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sor kare şık durmaktak,f11 gibi daha fazla alan derinliği + tripot daha fazla netlik gerirdi.
Ama güzel kare.

Tarih: 8 Ocak 2008, 19:07 - İp: 85.***.**3.166