netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abicim, hoşgeldin özletmiştin fotoğraflarını..

benim en çok beğendiklerim:

tavan detayları, kilise inşaatı ve iguana

abi kilisenin ve iguananın fotoğraflarının kalitesi şu küçücük hallerinden belli.. en önemli fark da ne biliyor msun? bence renkler.. iguana ekrandar fırlayacak gibi harika kareler.. kısa geziden güzel fotoğraflarla dönmüşsün abi.. ellerine sağlık walla aldıracaksınız bana VL yi.. VL yolları taştan

serkan, kar fotoğrafları çok güzel.. özellikle de eksik pozlanmış olan..

kadir abi, fotoğrafını göremiyorum..

Tarih: 20 Ocak 2008, 22:47 - İp: 88.***.**0.106
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sedat'cığım teşekkürler VL her geçen gün beni kendine hayran bırakıyor.ISO yükseldikçe noise oluşumunun direkt olarak sensörle ilişkili olduğu malumunuz.Kaldı ki açık diyaframla beraber bu etki daha da artıyor.Peki acaba lensin buna bir katkısı olabilir mi?Ben olduğunu düşünüyorum Buyrun VL 125mm iso 400 f:2.8 1/80 ve noise nerede ise yok denecek kadar az.

Tarih: 20 Ocak 2008, 23:01 - İp: 78.***.**7.138
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat bu da VL nin tele performansı.Akşam batmakta olan güneşin yatık ışığı monokrom bir rengi bile gösterişli hale getirebilire bir örnek olarak algılaybilrz hem de.

Tarih: 20 Ocak 2008, 23:15 - İp: 78.***.**7.138
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@amati
kilisenin kadrajına bayıldım gerçekten çok güzel eline sağlık.

@kadir
martıyı nasıl o şekilde yakaladın hakikaten çok güzel. o resmin exif bilgilerine baktım f5.6 ve 1/2000 ve iso 400 değerlerini kullanmışsın bu değerlerde yani özellikle iso 400 de resmin noise li çıkması gerekmiyomu yoksa bir yazılımla o noisleri temizledinmi?

Tarih: 20 Ocak 2008, 23:33 - İp: 85.***.**6.109
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abi, açıkcası benim de VL ye olan ilgim artıyor fakat VL yolları zor görünüyor

bu arada bence noise performansı lense direkt olarak çok bağlı.. mesela kit lensle çektiğim kareler ile 17-70 ile çektiğim kareler arasında noise performansı çok farkediyordu..

kemal abi(ulyses) de 14mm aldığında aynısını söylemişti..

bu arada portredeki renkler de HARİKA!!

ahmed abi, msj attıyorum özelden.

kadir abi, kareler çok yaratıcı.. ilk karedeki kadraj, ikincideki kompozisyon harika.. tebrik ederim

Tarih: 20 Ocak 2008, 23:40 - İp: 88.***.**0.106
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

enstantane hızınında etkisi çoktur,ışık bol olucasa noisefilan kalmaz gizlenir :D

sedat,amati teşekkürler :=)

barcelonayıda görecez gibi

kad-ir kareler gayet şık,

Tarih: 20 Ocak 2008, 23:53 - İp: 85.***.**8.135
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

@onixon
söylediklerin benim kadir e sorduğum soruların cevabımı?

Tarih: 21 Ocak 2008, 00:05 - İp: 85.***.**6.109
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

asisman ,kadrajı verev olarak dolduran martı fotosunu soruyorsan ben o fotoda martı haricindeki yerlere blur işlemi yaptım.hem de küçük küçük.
ama noise zaten yoktu.sadece arka fonu başka renk yapacaktım ,ön hazırlık yaptım.
arkadaşlar böyle bir fotografta arka fonu tamamen siyah yapmak istiyorum,en pratik yöntem nedir?

Tarih: 21 Ocak 2008, 00:25 - İp: 85.***.**5.144
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 21 Ocak 2008, 00:44 - İp: 85.***.**5.144
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

sedat bu vl den almamız lazım.
özellikle senin gibi bir ustada olmalı,yada zeiss

Tarih: 21 Ocak 2008, 00:45 - İp: 85.***.**5.144