netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

teşekkürler abi, valla iyi olur sizin gibi ustaların yanında pişmek iyi oluyor

abi evde çekicek bişey bulamadım boş boş resimler çektim, koymaya bile değmez. işte maksat ayarlara alışabilmek, neyi düşürünce noluyor,onu yükseltince nasıl çıkıyor bi sürü deneme yaptım.ama elle tutulan bi resim yok yani.

görüşmek üzere abi,

bu arada kitabı 3 kere hatim ettim abi, çok faydalı oldu gerçekten, hatta aynı yazarın "dijital fotoğrafçılar için Photoshop" adlı kitabınıda aldım. gerçekten çok güzel anlatmış herşeyi ve herkes anlayabilir. onu inceliyorum şu sıralar. kitab tavsiye istiyorum abi bu arada.

Tarih: 21 Ocak 2008, 16:56 - İp: 212.***.**1.130
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi benim çektiğim birkaç kare sizleri aniden biryerlere götürüyorsa ne mutlu bana...

Tarih: 21 Ocak 2008, 17:11 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Mustafa yolun Taksim'e düşersw HOMMER Kitabevine bir uğra. Fotoğrafçılık konusunda en çeşitli kaynağı bu kitabevinde bulabilirsin. Ancak Pazar günü açık olmuyor. İngilizce okuyup anlayabiliyorsan kaynak çok. Ancak Türkçe kitap sayısı çok az ve bunların hemen hemen hepsi Film dönemine ait. Bu da çok normal çünkü dijital fotoğrafçılık henüz emekleme aşamasında. Yabancı yazarlar bu konudaki gelişmeleri görüp kitapları döşemişler ancak bizim üstadlar bir iki istisna dışında henüz bu işe el atmış değiller.

Scott Kelby gerçekten konuları çok iyi toparlamış Bizim gibi DSLR makine ile ilk tanışanlar için kitabı çok öğretici. Başka giriş seviyesindekilere hitab eden kitaplarda da hep benzeri şeyler anlatılıyor. Ancak bu konuda çok ilerleyebildiğimiz zaman çok ince ayrıntılar olduğunu ve her birinin çok farklı sonuçlara götürdüğünü anlıyoruz. John Shaw sadece Exposure konusunda kocaman bir kitap yazmış. Ve de değişik konularda 5 tane kitap daha yazmış. Bundan sonra da yazmaya dvam edecektir herhalde.

Fotoğrafçılık konusunda ilerleyebilmek için iyi ingilizce bilmek şart. Sadece okumak da yeterli değil. Sağlam bir ekipmana sahip olmak ve sürekli çekmek sürekli yeni şeyler denemek gerekiyor. Selamlar

Tarih: 21 Ocak 2008, 17:48 - İp: 88.***.**8.160
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kadrajda yakalanan asitmetrik derinlik ve,amcanın sıcak gülümsemesi,bokeh alanıda kadrajı çok güzel doldurmuş.

Tarih: 21 Ocak 2008, 17:48 - İp: 88.***.**9.9
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bırak 200 km.ye gitmeyi, Komutanımız bize öl desin ölürüz.

Tarih: 21 Ocak 2008, 17:52 - İp: 88.***.**8.160
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Estagfurullah Selahattin abi, sizlerle her paylaşım ayrı bir keyif, ayrı bir güzelllik... her sohbetinizde ayrı bir derinlik ve ilham kaynağı oluyorsunuz bize, siz nereye gitmek isterseniz ben sizi gerekirse "Sırtımda Taşırım"...

Tarih: 21 Ocak 2008, 17:56 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir Abant karesi daha. Fotoğraftaki can simidi benzeri şeylerin ne olduğunu Recep bize yakında gösterecektir umarım.

#camoka' tarafından 21.01.2008 20:11:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2008, 20:10 - İp: 88.***.**8.160
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Bozbey, dijital makinelerde öyle detay sanmıyorum, belki ileride.

Kadir o siyaha boyama işini pek pratik yapabileceğin bir yol yok, martıyı dekupe edip yapabilirsin...

Çok keyifli geziydi, vesile olanlanlara tekrar çok teşekkür ederim...

Tarih: 21 Ocak 2008, 20:16 - İp: 78.***.**5.251
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi, o simitler derin karda boğulanlar için değil miydi? Ben öyle zannediyordum.

Ahmed, bu arada Allah'tan vakit bulamayıp çekememişsin. Bir de bulup çeksen kim bilir neler çıkacaktı... Hepsi birbirinden güzel, hepsi usta işi.

#realfriend' tarafından 21.01.2008 20:23:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2008, 20:20 - İp: 78.***.**5.251
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet Recep Kar Kapanına düşenleri bunlarla kurtarıyorlarmış

Tarih: 21 Ocak 2008, 20:22 - İp: 88.***.**8.160