netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir rica etsem blur kısmını biraz açabilirmisin tam olarak anlamadım.

Tarih: 21 Ocak 2008, 01:23 - İp: 85.***.**6.109
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Photosho veya benzer bir program kullanıyorsan,blur(bulanıklaştırma) işlemini fırçalar yardımıyla yapıyorsun.
mesela aşağıdaki örnekte,öndeki objeji ortamdan soyutlamak,3 boyut katmak için kullandım.
zaten kit lens ile bu kadar derinlik verilemezdi.

#kad-ir' tarafından 21.01.2008 11:30:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2008, 11:29 - İp: 85.***.**9.67
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kamera arkası 'Kar Leoparı' Bilin bakalım Kim ? Diğer fotoğrafları müstescen olduğundan buraya koyamıyorum.

Tarih: 21 Ocak 2008, 13:19 - İp: 88.***.**8.160
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 21 Ocak 2008, 13:42 - İp: 212.***.**7.114
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Bozbey HDR yapınca ağacların renk kendine geliyor ama bu seferde doğallığını yitriyor, Karda çekim yapmak biraz zor sanırım vede bizimde acemiliğimiz üzerine eklenince netice tatsız oluyor...
EXPODISC ile beyaz ayarı yapınca renkler dahada bir güzel oturuyor üstünede fotograf usta bir elden çıkmış ise değmeyin tadına... Örnek Ahmed'in bayramda gönderdiği kartalkaya kar fotoğrafları...

70mm ile çektiğiniz 1. kare crop lanmasa daha bir güzel olurmuş sanki... kuşun kalan kısmını arıyor göz...
2. karedeki detay ve renkler harika...

bu arada abant yolunda, bolu dağı gişeler çıkışında büyükce bir "BOZBEY" tabelası gördük ve kulaklarınızıda bolca çınlattık...

Serkancım daha güzel kar fotolarını aynı yerden senin çekmeni bekliyoruz, hemde eksiklerimi bize göstermiş olursun...

Ahmed bize barcelona'da keyif turu attırdın, iguana mıdır o yahu? NG de belgesel izlediğimi sandım...
bu VL den bir tane daha alıp, torunlara miras bırakasım var

Serkan sesimi duymuş ve hemen aynı yerden kareler çıkartmaya başlamış gibisin

Kadir 804. syf. 1. martı fotoğrafın güzel olmuş...

Abant'tan birkaç kare...

Tarih: 21 Ocak 2008, 14:27 - İp: 85.***.**5.89
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

teşekkürler :D abi =)

kara yattım ne çıkmış gösteriyim;

#onixon' tarafından 21.01.2008 14:49:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2008, 14:44 - İp: 88.***.**7.226
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan yerlerde yuvarlandığına değmiş.

Komutan İlk kareyi daha çok beğendim. Bunun kamera arkası bende yok.Ama kamera aşşağısı var

Tarih: 21 Ocak 2008, 16:19 - İp: 88.***.**8.160
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Biz yerde kar bulmayı beklerken gökte de bulduk.
Bu kamera arkası değil ama kamera altı diyebiliriz. Komutan'ın ikinci fotoğrafının çekildiği yerin bira altı. 10 mm ile

Kadir kuş fotoları çok güzel hem netlik hem de çekilme anları çok hoş. Sen de ornitolojiye merak sardın galiba.

Ahmed hoş geldin. Dün senin de bizimle olmanı çok isterdim. İnşallah bir dahaki sefere.

#camoka' tarafından 21.01.2008 16:27:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2008, 16:23 - İp: 88.***.**8.160
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

resimler çok güzel, maşallah serkanla selahattin abi gene yerinde durmamışlar ve kar gelmeyince kara gitmişler neticesinde süper fotolar.eee usta olmak başka tabi. valla en sonunda atlayıp gidicem motora neresi olursa çadırıda alcam, o zaman fotolarda çıkar elbet, başka çare kalmadı napalım. bu hafta napcaz bakalım.

ustalar fotolar çok güzel, teknik bilgim yok ama seyrine doyum olmuyor gerçekten. ellerinize sağlık.

2. abant gezisi olurmu acaba ilerleyen zamanlarda?

Tarih: 21 Ocak 2008, 16:27 - İp: 212.***.**1.130
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Mustafa her an biyerlere gezi olabilir. Sen hep aklımdasın merak etme. Komutan'ın önceden çektiği fotoğrafları görünce ani bir şekilde gidelim dedik. Tek araba gittiğimizden yer müsait değildi. İnşallah bir dahaki sefere kısmet olur. Sen neler yaptın hafta sonu bakalım onları göster. Ev ödevini yaptın mı bakayım.

Tarih: 21 Ocak 2008, 16:46 - İp: 88.***.**8.160