Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Akdeniz,
Dededen kalma sözler değil özgün küfürler daha rahatlatır,
bu konuda yaratıcılık senin elinde kopya işe yaramaz...
(hadi bir kopya vereyimazarbey bir -mütayit- fotosu koysun hep birlikte irdeliyelim...)
#merson' tarafyndan 30.10.2006 09:05:38 tarihinde düzenlendi.
bence de pazarbey muteahhid'inin fotografini koysun da burada irdeleyelim.. pazarbey sinir yapma hocam, hayat bu.. 25000 ytl tazminati sen yine de al ama..
pazarbey keske biraz daha bekleseydin, k10d'nin cikmasina da cok az kaldi.. a100'den daha iyi olacagi da kesin gibi.. neyse sen bilirsin.. ustelik ilk izlenimler topikini de acamayacaksin..
bende dadanagastın pentax görüşüne katılıyorum. d80 almasam alıcagım makina muhtmelen k10d olurdu. Sony a-100 modeliyle cok kısa soluklu bir makina üretmiş oldu bana göre.
Bir d70 gibi değil. D70 hala cogu kişi icin kararsızlık terazisinin bir kefesinde alternatif olarak duruyor. D70 mi 400d mi? d70 mi a-100 mü diyen bir cok fotografcı var.
Uzun soluklu akina uretiminde belki birazda psikolojiktir bu canon ve nikon cok iyi şu sıralar. ikinci el piyasasıda olan bu makinaları gun gelip degistirmek pekde sorun olmuyor.
Neyse..Evet d80 ciler bugun uyku gunu anlaşılan.
Yeni alan arkdaşların izlenimlerinide merak ediyorum. Alışamadıkları yada tuhaf karşıladıkları kimi özellikler var mı?
"ikinci el piyasasıda olan bu makinaları gun gelip degistirmek pekde sorun olmuyor. "
evet haklisin kontrast..
yalniz d70 icin ben pek de iyi hisler beslemiyorum.. d70 yerine kesinlikle 400d veya a100 alirdim ben olsam..
ki ben d70 yerine 350d almistim zamaninda..
neyse..
d70 bana göre fotograf kalitesi ve istikrarı nedenyile şu an bile beni etkliyem bir modeldir. Bu yuzdendirki hem d70s var bende hemde d80. İkisinide cok seviyorum.
dadanagast sen farkında değilsin ama sen bana yaklaşık 250-300 dolara mal oldun.
İşyermiz soyulmuştu bundan bir yıl once filan. Yani benim üyelik tarihimden bir hafta once filan. D70 vardı o zaman ve gitmişti. Bende yeni makin almak icin internete gezerken e hadi dedim bu defa farklı bi model alayım dedim. Senin yazılarını gordum ve 350d aldım Sonramı ne oldu. 2 hafta boyunca makinadadi tum komplikasyonları denememe ragmen istedigimi alamadım. TAbi o zaman objektif konusunu fazla dikkate almadım. 18-55 ti objektifi. Yeni objektif almaktansa ben makinayı yok pahasına sattım ve d70s aldım 18-70 le. Ohh be dedim. Gerçektende her makina herkes icin iyi olmayabilir. Sektörler ve kullanım amacı çok önemli.
Ben şimdi senden 300 dolarımı istiyorum. Bir yıldır bugunu bekledim Evet ilker alayım şu bizim 300 ü..
amanin.. kontrast olsa dukkan senin, ama sen de tahmin edersin ki, simdi baska arkadaslar da gelip ver bizim su paramizi deseler benim halim ne olurdu..
kime inanayim bilemem o zaman, degil mi?..
saka bir yana kontrast, 18-55'den memnun kalmamis olman normal diyecegim ama 350d'nin 18-55 ile sonuclari her gordugum yerde d70 ile 18-70'i gecti.. kesinlikle daha fazla cozunurluk sagliyor 350d.. ve ben cok da memnunum makinemden..
haklisindir, sonucta kullanilacak yere gore farklilik gosterebilir kameralar.. ve keske bir yeni lens alip tekrar deneseydin 350d'yi.. biliyorsun, d70s ile 18-70 alsan, bizim burada mesela, 200 pound daha istiyorlar body fiyatina ek olarak.. simdi 18-70 200 pouind'luk bir lens iken, 18-55, sadece 30-40 pound'luk.. ki bazi yerlerde bedava bile veriyorlardi..
200 pound'luk bir sigma 17-70 taksan 350d'nin uzerine super sonuclar verir sana..
bak ben 17-50 ile cekiyorum, inanilmaz sonuclar veriyor..
Selam ilker
Sence R1 ın uzerındekı lensımı daha kalıtelı yoksa tamron 17-50 limi
cok basit, tabii ki 17-50..
r1'in lensi canon'un 17-85'ine benzer bir optik performans sunuyor murat.. ama 17-50 ile yarisamaz..
siz r1'ciler de iyi valla, bir r1 alalim ucuza sonra kaliteli lensleri almaktan yirtalim.. yok oyle yagma..
sonucta biz bu lenslere bu kadar paralar sayiyoruz, bosuna degil..
İlker hocam,
Bak alacağım 17-50'yi bu gidişle... Sonra bana da borçlanma kontrast'a borçlandığın gibi...
Kesin kefilsin değil mi? Bak ona göre...
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-