Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Borahan eklediğin program nasıl ve ne için kullanılıyor biraz bilgi verirmisin ?
bU ARADA SORMAYI UNUTTUM
MAKİNA ÜZERİNDEN ÇEKİLECEK OLAN FOTOĞRAFIN YADA ÇEKTİĞİMİZ BİR FOTOĞRAFIN KESKİNLİK, KONTRAST, DOYGUNLUK AYARLARINI YAPMAK MÜMKÜNMÜ?
RENK İLE İLGİLİ SEÇİMLERİN OLDUĞUNU -FİLTRE VE EFEKT KISMINDA GALİBA- GÖRDÜM AMA KONTRAS TVE KESKİNLİK İLE BİR SEÇENEK GÖREMEDİM.
SANIRIM SİMURGCANIN TÜRKÇE MÜNÜSÜNDE DE YOKTU!!
Akdenizli bahsettiğin ayarlar makine üzerinde mutlaka vardır. D70 bile var çünkü. Muhtemelen optimize image seçeneği altında sharpness, saturation gibi ayarları da yapabilirsin.
akdenizli ben cekimlerimi optimize image secenegindeki customu işaretleyerek yapıyorum..
ne var burda mesela. Keskinlik var.. saturaiton var-hue vartone composition ve renk modları var. renk modları ise..
1-srgb : portre ve insan cekimleri ve gundelik cekimler
2- rgb : daha g eniş bir renk uzayı daha cok matbaacılr ve prefeyonllle rkullanır. Bu modu kullanmak icin diğer goruntuleyicilerinde bu renk profilini kullanması gerekir. ıcc..
3-srgb2 : buda daha cok manzara fotograflarında doygun renk elde etmek icin kullanılır. Nikon d70 de landscape vardı. D80 de yok ama bu renk profili onu karşılıyor
ben genelde sharpen +1 yada +2 olarka veriyorum. Saturation ve tone composite normal. Aynı şekilde hue de normal.
Hue secenegi ise şu demek. karemizdeki kırmızı alanların renk tonunu belirlemekle ilgili. + değerler verdikce kırmızı renkler sararmaya - deger verdikce morarmaya baslar. Bazen belki denk gelmişinizdir. Çektigimz bir portrede modelin yuz hatlarında özellikle goz kapakları altında doğal olmayan bir sarı renk gozukur. İŞte bu gibi durumları kontrol altına almak yada tercih etmek icin kullanılır.
Çekimler jpeg yapılacaksa buralardan kişisel ayarlar yapmak bize zamandan kazandırır. Ama raw cekeceksek daha cok normal ayarlarda cekim yapılmalı.
Borahan crack arama programı icin tesk ederim. boyle biseye ihtiyacım vardı. Henuz ben nx programını kurmadım. Fİlme dalmışım.
Bir bakalım neymiş bu program. Okyanus sanırım mailto hadisesi..
gidip bakayım makinaya
ekran başında oturmaktan zaten makinaya bakamaz olduk
Benim Hatun umarım gene söylenmeye başlamaz
""Ooooo, bakıyorum yine yeni Sevgilinle birliktesin!!!"
Durumlar kel, acele gel misali yani,
Şimdiden pazarbeye vekalet mi versem acaba!!! Vekalet ücreti olarak da kötü bir A-100 buluruz bitpazarından falan
Borahan senin verdiğin programda çok güzel. Uzun süredir aradığım bir serial i hemen buldu.
Bu program çok güzel arkadaşlar.Çok teşekkürler.
Bir de şu toshiba'nın ramlerini artırabilsem güzel olacak 256 ram le öldürüyor.
fehmi bey hangi programı guzel buldun? cracker mi yoksa nx mi_?
BEnde nx kurdum ve hemen hemen herseyini kurcaladım. Orjinal seyler var. Distirtion düzeltme gibi. Photoshopun renkli ve insanı montaji duygulara suruklyen dunyasından vazgecmek lazım. Bnce bu programla fotografın dokusunu bozmadan orjinal goruntuler elde etmek mumkun.
Ben yalnızc programda sharpen özelliğini bulamadım. Noise reductions da var sharpen diye ama ben etkisini hissedemedim bi türlü.
Birde arkadaşlardan ricam. Raw cekip üzerinde oynama yapabilirlermi bu prgramla. Bende raw örnegi yok.
Jpreg foto denedigim icin wb ve pozlama degerlerini degiştirme butonlarını goremedim.
KOntrast raw da ne gibi işlemler yapılmasını istiyorsun ? Bende raw fotolar var.
kontrast, ben genellikle NEF (RAW) formatında çekip NX'te yapıyorum WB, sharpen, color mode vb. ayarların tamamını. NEF olarak çektiğinde "Camera Settings" penceresinden yapılabiliyor bu ayarlar.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-