kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

İlker
fotoğrafları bende çok beğendim
ancak ben henüz raw çekip işleme yapmadığım için aradaki farkı görme şansım olmadı

şimdilik D80'ni tanımaya ve öğrenmeye çalışıyorum

D70 Türkçe kılavuzu buldum.Onu inçeleyeceğim
D80,cilerden Türkçe Kılavuz konusunda fayda yok, anlaşıldı.

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:23 - İp: 85.***.**2.214
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

okyanus aslinda cok daha iyi ama web'e attigim icin keskinligi biraz fazla verdim.. normalde canon'un digital photo pro'su ile actiginda, cok az keskinlik verilmis olsa bile cok keskin oldugu gorulebiliyor..
yalniz dikkatini cekerim, o fotograf f/2.8'de cekildi.. f/4'de zaten lens cosuyor, yani bir stop kisilinca..
...bence tereddut etmeden al bu lensi..

amateur photography dergisinde %92 puan aldi bu lens.. canon'un 85mm f/1.2'si bile %85 almisti.. (tabii fiyati cok yuksek oldugundan, yoksa keskinlikte 17-50'nin canina okur..)
...

poker de oynarim valla.. ama pek iyi oynayamam pokeri..

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:26 - İp: 86.***.**0.120
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Dadangast sen keskinliği başka bir programla verdiğini söylemiştin başka bir forumda. Hangi programda yapıyorsun, bizim gibi fotoşopta unşarpmask yapmıyordun galiba ?

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:37 - İp: 88.***.**7.188
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

ilker sen briç mi dedin ne?
Gel burda turnuvalar var.

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:38 - İp: 88.***.**4.125
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

nx le bir deneme. Biseyler yaptım işte. Daha cok keskinlikle ugrastım..

Tarih: 29 Ekim 2006, 21:00 - İp: 88.***.**0.22
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

fatih ama basla raw cekmeye sen de..
d80'in turkce kullanma klavuzunu ne yapacaksin? sana ingilizcesinden verelim hemen.. anlamadigin yerler olursa yardimci olmaya calisirim..

....

okyanus, USM iyi sonuclar vermiyor photoshop'da.. ben photokit sharpener plug-in'ini kullaniyorum photoshop'da..
ayrica dikkatli olmak gerekiyor.. makine icinde bir kere keskinlik verdikten sonra bir daha verdiginde bozulmalar olur.. keskinligi bir kere verip tam vermis olmak gerekiyor..

.......

fehmi, ben oyle turnuvalara girecek kadar bilmiyorum.. yurtta kalirken, bir bulgar arkadasimiz vardi, o ogretmisti bize.. oylesine oynardik..

Tarih: 29 Ekim 2006, 21:03 - İp: 86.***.**0.120
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar pazarbe bunalımda. Ev meselesini biliyorsunuzdur. Sanırım artık bırakacağım.Dün meteahhidimi tehdit ettim. 25.000 ytl tazminat alacağımı söyledim. Çünkü durmuştu işler. Bu gün koşa koşa gelmiş. Yalvar yakar artık devam edecek.
Hakikaten mahvoldum.Hergün başım ağrıyor.Hergün ağrı kesici kullanıyorum. Tüm dengem altüst oldu. Fotoğraf bile çekemez oldum.Tam anlamı ile bunalım yani.
Hafta içi a100 ümün gelip gelmeyeceğide belli olacak. BElki a100 gelirse onun yüzü suyu hürmetine biraz fotoğraf çekerim. Forumlarıda takip ederim.
Saygılarımı sunarım.

Tarih: 29 Ekim 2006, 21:11 - İp: 85.***.**2.236
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

neeee!!!! a100'u siparis mi verdin sonunda pazarbey?????

Tarih: 29 Ekim 2006, 22:21 - İp: 86.***.**0.120
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Pazarbey,
"Küfür müsekkin-i asabdır" yani baklayı ağzından çıkarabilirsin. İlaç kullanmaya gerek kalmaz.
(a100 alacaksan D80'de ne geziniyorsun? gel D85'i bekleyelim)

#merson' tarafyndan 30.10.2006 08:36:41 tarihinde düzenlendi.

#merson' tarafyndan 30.10.2006 08:48:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ekim 2006, 08:34 - İp: 85.***.**7.207
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Sevgili merson
Ben, 20 ekimden 30 ekime kadar küfrettim ama sakinleştiğim falan yok!!

Bir nevi meslek alışkanlığı olacak yakında..
Zaten avukatlar ya sinirden ya kalpten gidiyorlarmış

Tarih: 30 Ekim 2006, 08:54 - İp: 88.***.**8.7