Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
evet okyanus cikabiliyor, o yuzden hata olmasi durumunda geri gonderip degistirmen gerekebilir..
...
huseyin, raw'da dene oncelikle.. ayrica filtre effcts'den colour balance ile oynamalar da yapabilirsin fotografi cektikten sonra.. rgb histogramini kullanarak ne kadar kirmizi pozlamasi yapildigini bul, sonra 2d ayarlarindan degistir..
bu arada %17 degil %18 gri kard..
sonra 2d ayarlarindan degistir..
bu arada %17 degil %18 gri kard..
2d ayarları derken neyi kastediyorsun. Evet colorbalance dan duzeltebiliyorum. Ama ben cektigim anda oyle olsun istemistim. Sonucta ps dende istedigim kıvama getiriyorum ama takıntı oldu bu benim icin.
%17 olamdıgını bende biliyorum. Seni denedim acaba yanlış soylenen şeyleri duzeltiyormusun diye.
yani colour balance'dan duzeltebilirsin demek istemistim.. eger ki duzeltebiliyorsan sorun yok o halde huseyin..
%18'lik gri kartdan olcum alarak custom wb'de cek bir de, direk iyi sonuc alabilirsin diye dusunuyorum..
ben de senin %18 oldugunu bildigini biliyordum zaten, seni denemek icin soyledim, bakalim bilmiyorum ayaklarina yatacakmisin diye..
bende senin benim %18 olarak bildigimi bildiğini biliyordum. Galiba b.kunu cıkarttım. "." olan yere o harfi gelecek.
Bence tamron ıle cekılmıs resımler hıc de keskın durmuyor. Ben su R1 ı bıraz ogrenıyıp sız o zaman gorun keskınlık neymıs
mokunu cikartsak ne olur ki huseyin..
....
murat, senin r1 iyi de 17-50'yi gecmesi hayal valla hocam.. ama denemek iyidir..
peki ilker nikon 50 mm 1.8 dende keskin midir?
Kontrast bak bu sorunu beğendim hele şükür. Evet 50 mm den de keskinmidir dadanagast. Benim için keskinliğin mihenk taşı 50 mm dir çünkü.
abi beni nedne bekliyosun sen sorsana
sürünün kötüsü önden gidermiş.. Sende abi heryerde beni öne suruyorsun.
Abi söylemesi ayıp biraz medeni cesaret eksikliği sendromu var galiba bende.idare et artık.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-