Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
O ne kontrast, fazla varsa bende alıyım o programdan. Uzaktan derken ne kadar uzaktan nasıl yani ?
oldukça uzak okyanus.
Usb kablon ne kadar uzunsa o kadar uzaksındır fotograf cekmeye
Ne işe yara bilmem ama böyle bir programı var nikonun. BEn hic kullanmadım. İstrseniz yine bir program telaşesini yaşayalım hep birlikte.
Evet bugunku konumuz uzaktan fotograf cekmek.
osmanlı tşekkürler ilgin icin. Oku ve yaz arada sırada. Hla beklemedein gordugum kadarıyla. NE zaman alacaksın d80.. Sen alana kadar d80 uretimden kalkar belkide
Kontrast D80 kim ben kim.Bazı aksilikler yüzünden DSLR almam hayal.Alsaydım bile maalesef bu D80 olmazdı.Olsun ben sen ve diğer arkadaşların çekimlerini gördükçe mutlu oluyor,modeller hakkında izlenimler ediniyorum.
bu arada programın ismini sallamıştım tutmamış.
programın adı camera control pro..
ve ozellikleri..
Ana Özellikler
Fotoğrafının kkontrolünü eline al
Dahili USB veya Firewire kablosu ve/veya opsiyonel WiFi adaptörü kullanılarak, Nikon Kamera Kontrol Pro konu ne olursa olsun benzersiz görüntüler yakalamanızı sağlar
İzleme Fonksiyonları
Yakalanan görüntülerin yazılımla birlikte görüntülenebilir.İzleme penceresi şu butonları içerir : "Önceki görüntü", "sonraki görüntü", "Odak alanını göster", "Ekranı ayarla", “100%”, “50%”, ve "Sil" .
Renk Tonu düzenlemeleri kamerada kaydedilebilir
Yeni Nikon dijital SLR kameralarda, D2Xs dahil, fotoğrafçının bakış açısı ve aynı anda çoklu kamera kullanımında verimliliği arttıran istenilen Renk Ton ayar bilgileri kameraya kaydedilebilir.
Geliştirilmiş grafik kullanıcı garayüz
Bilgisayar ekranında taklit edilen LCD panel (kamera)performansı kameranın vizör görüntüsü ile aynıdır, ve yumuşatma işlemleri için en son kamerada yapılan değişimler ile uyumludur. Ayrıca bilgisayardaki kontrol menüsünü kullanmadan kişisel bilgisayarınızdan kamerayı kontrol etmek mümkündür. (kontrol menüsü saklanabilir ve sadece taklit edilen[kameranın] LCD paneli kullanılabilir).
Nikon Görüntü Doğrulama Yazılımı ile uyumludur*
Görüntü bilgileri doğrulama fonsiyonlarını etkilemeden aktarılıp depolanabilir.
WiFi operasyonları ile uyumu
Geleneksel USB kablo bağlantısı desteklenir,Kamera Kontrol Pro opsiyonel kablosuz aktarım modelleri WT-2 ve WT-3* uyumludur. Dijital SLR'ye bağlandığında, WT-2 ve WT-3* kablosuz LAN WiFi aracılığı ile çekim ve ayarları yapılabilir.
neden maalesef dedin osmanlı.. Pahalı oldugu icin mi?
Abicim madem uzaktan çekim olayını açtın, ezikliğimi gidermek için şöyle bir kontratak yapıyım.
Symbian işletim sistemli telefonların nikon makinelerde uzaktan kumanda olarak kullanıldığını biliyormuydunuz.
walla duymadım. Yemin edrim duymadım. İki gozum önüme kasınki..
Bu guzel ozllik. Hemen bir sybian telefon almak lazım.
Peki nasıl olacak bu iş.
kontrast, ben o programı kurdum ve kullanıyorum. Makine ayarlarını bilgisayardan değiştirebiliyorsun. Ama çekilen fotoğraflar doğrudan bilgisayara (Belgelerim/resimlerim) atılıyor. Bir de bu programı kurup makineyi de usb ye takmadan önce USB ayarını "PTP" olarak değiştirmen gerekiyor.
Arkadaşlar diğer linki yüklenmemiş galiba:
Biirde şunu denedim.
http://rapidshare.com/files/1451398/DSC_0129.NEF.html
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-