Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
kontrast, Illumination olmasin o sakin?.. aydinlatma demektir..
dadanagast,
o fotoğrafı Kütahyadan geçerken çektim. Bir inşaata siyah çelenk konmuş, onun üzerindeydi. Çelengi bir mütayitin koyduğunu söylediler.
pazarbey iyice cileden cikacak bu gidisle..
Bence siyah çelengi pazarbey koymuştur.
Müteahhidi MEMOKRATİK YOLLARDAN
protesto etmek için.
pazarbeyin yerinde Ben olsam inşaatın fotoğrafını çeker internette yayınlardım ;
Aşağıdaki linke bir adet raw çekimi -antalya konyaaltı plajından yağmur sonrası bey dağları ve liman-yüklemeye çalıştım ama umarım sorun yoktur.
http://www17.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=201
#akdenizli' tarafyndan 31.10.2006 17:30:47 tarihinde düzenlendi.
Pazarbeyi müteahhit çıkarmasa siz çıkaracaksınız. Ahada inşaat, nerdeymiş çelenk. Gösterin bakalım bi.
Bakın kendimi intihar ederim.Sorumlusu net fotodaki arkadaşlar derim. Vicdan azabinden ölürsünüz.
kontrast, Illumination olmasin o sakin?.. aydinlatma demektir..
evet aynen o ama. Makinanın mesnusundeki on/off konumunun etkisi nedir?
Nikon Capture NX Programı ile ilgili bir tanıtım yazısını buraya aktarıyorum. Belki çoğunuz gördü okudu bir fayda bulamadı ama bulunsun yine de zararı olmaz.
Capture NX Ana Özellikleri
• U Point™ teknolojisi Kontrol Noktalarının kullanımında düzeltme işlemlerinde sonuçları kavramak için kullanılır.NEF dosyalarının kullanımında en uygun performans için, Kontrol Noktaları Kontrol Noktaları fotoğrafçıların geliştirme için giriş görüntüsü ya da görüntüdeki seçimli alanları ayırmaya ve seçmeye izin verir. Geliştirmeler orijinal görüntü kalitesine zarar vermeden kolaylıkla iptal edilip silinebilir.
• Renk kontrol noktaları ile, fotoğrafçı seçilmiş her alan için 9 farklı işlem bölümüne kadar ayar yapabilir. Hazır olamayan ortamlarda sırasıyla brightness, contrast ve hue olmak üzere dört işlem bölümü elde edilebilir
•Diğer kontrol noktaları Siyah ve Beyaz noktaları içerir, her ikisi de dinamik alanda yerleştirmeye uygundur, Doğal Renk Noktası gri tonlar olmdan bile görüntünün renk eğilimlerini düzeltir.
Gelişmiş Yönetim Listesi
• Düzenleme Listesi Capture NX özellikleri ve gelişimlerinin ana kontrol listesidir. Görüntüyü etkileyen her şey bir yönetim liste girişine sahip olacaktır. Her giriş, bu listeden silinebilir, değiştirilebilir, kopyalanabilir.Kontrol noktasındaki giriş ve çıkış değişiklikleri daysa kayıttan önce, ilk işlem sırasında yapılabilir. NEF dosyaları için Kontrol Nokta değişiklikleri kayıttan önce ve sonra değiştirilebilir. Eğer JPEG ve TIFF dosyalarında ek değişiklikler yapılmak istenirse, Kontrol Noktaları düzeltilen dosyada kullanılabilir.
•Düzenleme listesi her girişte otamatik olarak organize edilir. Önceki düzeltmeler sırasında bir ya da daha fazla adım istenilen zamanda açıp kapanabilir, görüntü üzerindeki etkiler izlenip kıyaslanabilir. NEF dosyaları için, adımlar dosya kaydedildikten ve tekrar açıldıktan sonra bile açılıp kapanabilir.
Güçlü İmaj Tarayıcı
• Capture NX Tarayıcının ileri fonksiyonları sınıflandırma, sıralama ve düzeltmeyi içerir.
• Çoğu Capture NX özellikleri her görüntünün küçük resminde veya eş zamanda çoklu görüntüler üzerinde hızlı ayarlar yapmanız için Tarayıcı bağlantısı verir.
Gelişmiş Grup İşlemi
• Grup işlemi otomatik olarak bir seri görüntünün fazlalaştırılmasında kullanılır ve özellikle bir seferde birkaç görüntünün ayarlandığı önceden tanımlanan serilerin uygulamasında kullanışlıdır.
• Capture NX değişik grup işlem metodlarını destekler.
Seçici Araçlar
• Capture NX değerli yeni özelliklere sahiptir: Brush, Laso ve Marquee(dört çeşit), Gradient ve Fill/Remove için seçici araçlarda pozitif ve negatif seçim başvurularına sahiptir.
Renk Yönetimi
• Renk yönetim performansı alınan çıktılara uyumlu görüntü renklerinin kontrolü için güçlendirilmiştir. Bu opsiyon Perceptual, Saturation, Relative Colorimetric ve Absolute Colorimetric özelliklerini içerir.
Nikon Capture 4 Uyumu
• Capture NX Color Aberration Control, D-Lighting, Image Dust Off, Vignette Control ve Fisheye-to-Rectilinear Image Transformation fonksiyonlarını almıştır.
Teknik Özellikler :
CPU (Windows) : Intel Pentium II, III, 4, Xeon, Dual Xeon, veya Celeron, veya AMD K6, Athlon, Duron, veya Athlon 64 (Pentium III 500MHz veya daha üst ver. veya AMD K6-2+ 500MHz veya daha üst ver.tavsiye edilir)
OS (Windows) : Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows 2000 Professional
RAM (Windows) : 256 MB minimum (768 MB veya daha fazlası tavsiye edilir)
Hard Disk (Windows) : kurulum için 200 MB gereklidir, 10MB geleneksel boş disk alanı ile birlikte Capture NX çalışırken sistem diski üzerinde kamera hafıza kartının kapasitesinin iki katı eşdeğeri alan bulunması gereklidir.
Display (Windows) : 800 × 600 piksel (1024 x 768 veya daha fazlası gereklidir) 16-bit renk ile (Yüksek renk kalitesi/binlerce renk) 24-bit renk ile (Doğru Renk/milyonlarca renk) gereklidir.
Other
birde nx remote control diye programı var. Uzaktan cekim yapmak icin. Deneyeniniz oldu mu?
Bir süredir buraya uğrayamadım Hüseyin.Şimdi ise uzunca bir sayfayı okumaya üşendiğim ve çok fazla zamanım olmadığı için yine es geçiyorum ama mutlaka tamamını yutacağım bir gün.
Bakıyorum 143 sayfa olmuş.Maaşallah 41 kere...
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-