kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

D80 ciler ne oldu makinelerinizin pilimi bitti.?? Fotoğraf yüklemeyi bırakıp işi iyice muhabbete vurmuşsunuz.

#okyanus' tarafyndan 03.11.2006 19:32:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2006, 19:32 - İp: 85.***.**5.120
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Vallahi okyanus
Bende Dim Vadisinde aldığım arsa üzerine villa yapıp- pazarbeye ina olsun diye- fotoğrafları oradan baraj gölüne karşı çekmeye karar verdim.
Malum yaş ilerliyor, dağa bayıra gitmek sorun olacak. Onun için şimdilik plan yapıyoruz

Tarih: 3 Kasım 2006, 21:25 - İp: 85.***.**9.31
cames
cames (üye)
Adana / Meraklı

Selam arkadaşlar,
Sizlerin tavsiyesi doğrultusunda D80 almaya karar verdim.
Lens olarak da dadanagastın tavsiyesi ile tamron 17-50 alacağım. Bir de tamron 55-200 düşünüyorum. Şimdilik bunlarla idare edeceğiz.
Benim bir konuya kafam takıldı. Bir yazıda nikonun kendi lenslerini kullanmamız gerektiği(dx lenslerde cpu olduğundan), aksi taktirde alacağımız baska lenslerde cpu yok ise Program, Apertura-Priority ve Shutter-Priority modlarında cekim yapamayacagımızı yazıyordu.
Dolayısıyla bu tamron 17-50 ve 55-200 de cpu var mıdır?
Ozelliklerinde bulamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 3 Kasım 2006, 21:58 - İp: 81.***.**1.204
cames
cames (üye)
Adana / Meraklı

Ya da şöyle sorim.
17-50 de if var. 55-200 de yok.
If olan yani internal focusing olan lensler bunu cpu yardımıyla mı yapar?

Tarih: 3 Kasım 2006, 22:03 - İp: 81.***.**1.204
okyanus.
okyanus. (üye)

Cames arkadaşım, alacağın diğer lenslerle de makinenin her türlü modunu kullanabilirsin sorunsuz şekilde. Bunlar zaten cpu lu lenslerdir.

Yalnız diğer marka lenslerde nikonun 3d matrix ölçüm sisteminin çalışıp çalışmadığından emin değilim. Gerçi bu 3d matrix ölçüm çalışmasa dahi bunun hiçbir eksikliğini hissedeceğini de sanmıyorum. ( Ben şahsen hiç hissetmedim o yüzden ). 3d çalışmasabile matrix ölçüm sonuna kadar çalışıyor. Zaten elindeki dijitalmakine olduğuna göre sonucu anında görüyorsun, pozlamayı beğenmezsen artı eksi yönde çekimler de yaparsın sorun değil. YAlnız dediğim gibi emin değilim 3d çalışıyor dahi olabilir. 3d nedir dersen, bildiğim kadarıyla, 3d sisteminde makine, fotoğrafı çekilecek obje ile aradaki mesafeyi de ölçüyor ve pozlamada ona göre değişiklik yapabiliyor. Ama sadece matrix ölçüm ( ben çekimlerde matrix bile kullanmıyorum hatta ) ya da spot ölçüm falan fazlasıyla yetiyor.

İnternal fokusla cpu nun bir ilgisi yok. Lens internal fokussa internal fokustur, bunun makine ile bir ilgisi yok. Hatta netleme halkasını elinle çevirsen dahi yine internal fokus olarak çalışacaktır. İnternal fokus bildiğin gibi, netleme yaparken lensin en önündeki camın dönmemesidir. YAni lensin ucu dönmez, içinde başka birtakım mercek ya da mercekler döner. Polarize filtre kullanırken büyük kolaylıktır, lensin ucu dönmediği için polarize filtrenin açısı değişmez, her netlemede polarize filtreyi yeniden ayarlaman da gerekmez.

Nikon lenslerdeki dx kodu cpu ile ilgili bir ibare değil. Lensin croplu makineye uygun olarak üretildiğini belirtir. Yani 18-70 lens, filmden daha küçük olan makine sensörüne yetecek kadar görüntü üretir sadece. Sen bu lensi filmli makineye takarsan, çektiğin fotoğrafta filmin kenarlarının siyah olduğunu görürsün, çünkü bu lens film yüzeyi kadar geniş bir alana görüntü düşüremez, sadece sensör yüzeyinin genişliği için üretilmiştir.

TAmron 17-50 yi nerden alacaksın ? Bende alacağım bir tane. Bilgi verirsen iyi olur.

Bu D80 ciler hepten kendilerini uykuya vurunca meydan bana kaldı galiba.

Akdenizli siz de villa yapıyoruz numarasıyla seçim öncesi dikin bakalım gecekonduları. Harcınız sağlam tuğlanız bol olsun. Hatta horasan harcı kullanın daha sağlam olsun.

Tarih: 3 Kasım 2006, 22:38 - İp: 85.***.**5.120
okyanus.
okyanus. (üye)

Hazır ortalarda kimseler yokken hafiften d70s in özelliklerine girip forumu inceden inceye d70s forumunamı dönüştürsem diye düşünmüyorsam terbiyesiz olayım.

Tarih: 3 Kasım 2006, 22:50 - İp: 85.***.**5.120
cames
cames (üye)
Adana / Meraklı

okyanus saol bilgiler için.
17-50 yi www.buydig.com dan alacağim.
Tabii siparişi verene kadar daha uygun indirim yapan biryer bulursam değişir.
Bu sitede 429$ fiyatı. Güvenilir bir site.
Tabii TR ye gelmeyecek. Oradan gelenler getirecek.
Peki tamron mu nikon mu 55-200 için.
Reviewlerde tamronun photo kalitesi daha iyi diyor.
Özellikleri de aynı, arada da 40$ var. Pahalı olan nikonu almaya değer mi sence. Sadece nikonun plastic mountu daha sağlammış.

Tarih: 3 Kasım 2006, 23:01 - İp: 81.***.**1.204
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Ne gecekondusu yahu
Harbi villadan bahsediyorum
Pazarbeyle karıştırma -gerçi bunu en iyi merson biliyor ama-

Okyanus, havalar çok kötü, bırak fotoğraf çekmeyi dışarı bakmaya korkar olduk..

Tarih: 3 Kasım 2006, 23:21 - İp: 85.***.**9.31
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Yatma vakti geldi gideyimm bari..

#akdenizli' tarafından 03.11.2006 23:49:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2006, 23:41 - İp: 85.***.**9.31
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cames ama neden tamron 55-200?.. onun kalitesi ile 17-50'inki bir degil.. 17-50, SP (super performans) sinifi bir lens.. 55-200 ise basit, giris sinifi bir lens..
bence 17-50'nin yanina gercekten kaliteli bir lens al..cunku 17-50'nin kalitesini gordukten sonra o lensin yuzune bile bakmazsin eger ki kalitesizse..
bir tane macro lens alabilirsin mesela.. 100mm gibi.. veya nikon 85mm f/1.8'e bak.. daha da tele olsun dersen, sigma 150mm macro cok iyi bildigim kadariyla..
ama sakin 55-200 alma..

nikon'un yeni cikan 70-300 VR'i da iyi olabilir telephoto cozumu olarak..

Tarih: 3 Kasım 2006, 23:58 - İp: 86.***.**0.120