Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
orijinal
kutusunda geldi
Nikon HB-32
#akdenizli' tarafından 04.11.2006 21:51:59 tarihinde düzenlendi.
burfak
çekim sırasında filtre kullanmadım ki!!!
Akdenizli makineyi konuşturmaya başlamışsın. Fotoğrafları gerçekten çok çok beğendim. Ayrıca ilk fotoğraflarındaki bulutların üç boyutlu görünümü çok güzel. Polarize filtre kullanmadığın halde bu görüntüyü alabilmiş olman gerçekten güzel. Kararmalardan şikayet etmişken, polarize filtre alırken bence mutlaka slim olanından al köşelerde kararma yapmaması açısından. Ayrıca benim naçizane tavsiyemde üç beş kuruş fazla olmasına aldırmayıp B&W markasını alman yönünde.
Fotoğraflardaki köşe kararmalarını biraz fazla buldum. Özellikle sağ üst ve sol alt köşedeki kararmalar dikkat çekici ve pek lensin karartmasına benzemiyor. Parasoleyi takınca tam olarak yerine oturttunmu ? Hani parasoleyi takınca biraz çevirip tık filan diye bir ses duyup tam yuvasına oturduğunu hissedersin ya ? Bana sanki parasoley tam yerine oturmamış ve hafif bir çaprazlık olmuş olabilir gibi geliyor. Dediğim gibi sağ üst köşedeki kararmalar pek lens kararmasına benzemiyor ama diğer 18-70 kullanan arkadaşlar da çekim yaparsa daha net kıyaslama imkanı olur.
Fotoğraflarını gerçekten beğendim, peki eski bir fz30 kullanıcısı olarak, d80 de gördüğün farklar neler, yani fz30 dan sonra d80 kullanırken neler hissediyorsun, çekim yaparken verdikleri hisler neler, çekim sonuçları olarak kıyaslaman nasıl? Ben hiç kompakt makine kullanmadığım için dslr kullanmakla kompakt ya da like ( aslında dslr light da denebilir dimi bunlara ) kullanmak arasında ne gibi farklar ve hisler var.
Son not olarak, ilk iki fotoğraflarda demekki bir de polarize filtre kullanmış olsaymışsın duman edecekmişsin ortalığı. Bulutları gerçekten çok beğendim.
okyanus teşekkür ederim
öncelikle fotoğrafların köşelerindeki karartı filtre yada parasoleyden değil. Filtre kullanmıyorum ayrıca bu karartılar sadece 10-20 mm çekim aralığında meydana geliyor.20 mm üzerindeki çekimlerde sorun yaşanmıyor.
FZ30 ile D80 kıyaslaması pek mantıklı bir yaklaşım değil.Fotoğraf kalitesi, renkleri, detay, ebat, vizör, beyaz ayarının niteliği, lens kalitesi çok farklı. Kullanım zorluğu dışında D80 like-slr le karşılaştırılamaz.
Akdenizli, bence mutlaka diğer d80 ve 18-70 lens kullanan arkadaşların aynı mm lerde çekeceği fotoğraflarla bir kıyaslama yap.
Ayrıca photoshop da bu köşelerdeki lens kararmalarını gideren bir fonksiyon var, geçen trt2 de bir programda birisi göstererek anlatıyordu orda görmüştüm ( ben fazla photoshop kullanmadığım için nasıl yapıldığını tam bilmiyorum ama belki siz biliyorsunuzdur). Onu kullanarak da bu kararmalardan kurtulabilirsin.
okyanus
ben körcahilim fotoşop konusunda..
Nikon Captire Nx programında bile raw(Nef) jpege nasıl sevrilir İlker'e sormuştum.
Birde öyle kenarında karartı-morartı çıkacak lensi istemem ben!! Acemiyim ama 18-70 Nikon lens bana hiç moral vermiyor
Sanırım fotoğrafların köşelerindeki kararmanın nedenini buldum.
Parasoley olmadan yapılan tüm geriş açı çekimlerinde bu karartılar yok.Asılnda benzer sorunu birkaç kez FZ30da da yaşamıştım.
Bende parasoleyden kaynaklanan köşe kararması hiç olmadı. Ama geniş açıda, flaş kullanıldığında parasoleyin gölgesi fotoğrafa düşüyor. O yüzden geniş açıda flaş kullanırken parasoleyi çıkartıyorum.
Gürsel,
Yağmurluklar güzel de Türkiye'de var mı acaba bunlardan?
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012111 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-