Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
dadanagast haklısın da malum para meselesi.
Aslında zaten 2. lensi düşünmüyordum. Sırf ucuz bir zoom olsun demiştim. Bir de 2. lensi almazsam en az 1 sene beklemek zorunda kalırım ya da daha fazla.
Fiyatı uygun 140$. Sence sırf bulunsun, idare etmek için alınmaz mı? Yoksa ilerde daha iyisini alabilirim.
Tabii 1 sene sonra.
Nikon 85 400$, sigma 150 de 620$ civarında.Beni aşar şimdilik. Belki sonra alabilirim. Bu yüzden ya tamronu alacam ya da 1 yıl zoomsuz idare edecem.
D80'in dahili flaşının ön ve arka ağırlıklı kullanımı:
Flaş ön ağırlıklı...
Nikon D80
Lens: 18-70mm F/3.5-4.5 G
Focal Length: 29mm
Exposure Mode: Aperture Priority
Metering Mode: Multi-Pattern
1/60 sec - F/5.6
Exposure Comp.: 0 EV
Sensitivity: ISO 1600
Flash Sync Mode: Front Curtain
Flash Mode: Built-in, i-TTL-BL
Auto Flash Comp: 0 EV
Long Exposure NR: Off
High ISO NR: Off
Flaş arka ağırlıklı...
Nikon D80
Lens: 18-70mm F/3.5-4.5 G
Focal Length: 29mm
Exposure Mode: Aperture Priority
Metering Mode: Multi-Pattern
1/10 sec - F/5.6
Exposure Comp.: 0 EV
Sensitivity: ISO 1600
Flash Sync Mode: Rear Curtain Slow
Flash Mode: Built-in, i-TTL-BL
Auto Flash Comp: 0 EV
Long Exposure NR: Off
High ISO NR: Off
Akdenizli,
Pazarbey, inşaat konusunda çok ilerde: konunun felsefesiyle uğraşıyor, yuva kurmaya kent dışına çıkıp dunesea’nın SAĞDIÇlığı için yollara düşüyor. Dönüşte villa-kondu görüşlerini esirgemez sizden. İyi kondular.
maxo
beyaz ayarı auto mu
çekim zamanı olarak -gündüz gece- hangi vakitler.kapalı mekan çekimi olunca bu konuy da not etmek gerekiyor
merson
pazarbeyin inşaat fotoğraflarını görünce pazarbeyin bu konuda yeterliliği hakkında şüpheye düştüm..
valla deseksencilerden bende umudu kesmiştim herhalde makine cozuttu diye düşündümki okyonus yazmış.valla nerdeyse diger sayfaya düşüyordu
kontrast yok kaçtımı yoksa
akdenizli,
Beyaz ayarı AUTO, sadece keskinlik HİGH diğerleri AUTO, gece çekildi. Dahili flaşın esnek kullanım özellikleri var. Bunlardan birini örneklemek için ekledim sadece... Flaşın gücü de ayarlanabiliyor duruma göre, oldukça pratik ve faydalı oluyor.
nemru_T,
Biiiz, Deseksenciler olaraaaak, bu bayrağı yere düşürmeyeceğiiiiz!
anladım maxo
vaktin olursa beyaz ayarını birde manuel Kelvin değeri olarak gidip denemeler yap istersen,
Farkı o kadar bariz görebiliyorsun ki..
Mavilikten kırmızılığa bir geçit töreni gibi..
kontrastın hava kapalı çekim yapamıyorum demesini şimdi anladım. sürekli yağmur bunalım geçireceğiz..
açık alana çıkıp çekim yapmadan makinanın kapasitesini ölçmek mümkün olmayacak
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
031611 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
089730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
070306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
0104104 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-