kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus evet gayet iyi özellikler. Peki bu celvin derecesini 100 olarak mı artıryoruz. Yoksa 200 aralıkla mı?

Ne kadar sabırsızım dimi. Diyebilrsin kardeşim çek bak .. ama işte millette nasiplensin diye yani. Kötü bir amacım yok..

Peki maxo yada diger arkdaşlar. Şİmdi multiple exprouse özelliği vr? Bu üst üste cekim imkanı tanıyor. Acaba bunu bi çeşit HDR tekniğine benzetebilirmiyiz. Yani farklı poz değerlerinde cekitp 3 fotografın birleştirilmesi? Deneyen oldu mu?

Tarih: 29 Ekim 2006, 18:35 - İp: 88.***.**0.22
Maxo
Maxo (üye)
İstanbul / Amatör

kontrast, onu ben hiç denemedim. Ama kullanılabilirse çok faydalı bir özelliğe benziyor. Bir an önce denemek lazım.

Tarih: 29 Ekim 2006, 18:47 - İp: 85.***.**5.208
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Vay anam
Millet uzman olmuş yahu
Soruları ben üstüme alınmıyorum zaten!!!!
Okyanus, fotoğraf gayet iyi

Tarih: 29 Ekim 2006, 18:48 - İp: 85.***.**2.214
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

maxo deniem merak etme... Pil dolsunda bir

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:02 - İp: 88.***.**0.22
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

okyanus, Canon 30d Mi 400d Mi? Ve Lens???? konusunda 17-50'nin f/2.8 ile cekilmis bir ornegini yukledim, bir bak sen de.. sayfa 17'de..

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:15 - İp: 86.***.**0.120
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

İLKER kardeşimiz de gelmiş,
buffalo ile pazarbeyde teşrif ederse kare tamam olur

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:29 - İp: 85.***.**2.214
swordsman
swordsman (üye)
Ankara / Amatör

Rica ederim arkadaşlar güle güle kullanın .

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:49 - İp: 85.***.**4.19
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hadi o halde bir bric atalim.. veya king.. (vay be nasil da ozledim king'i.. okuldayken az oynamazdik..)

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:49 - İp: 86.***.**0.120
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast program öbür bilgisayarda kaldığı için kontrol etme imkanım yok ama hatırladığım kadarıyla kelvin derecesini 1 lik basamaklar halinde değiştirebiliyoruz. Öyle 100-200 lük adımlar şeklinde değil.

Yalnız fotoğrafı küçültünce keskinlik bayağı azaldı, belki küçültme yöntemini tam bilemedik kızmadınız umarım. Tabi bayram günü sultanahmet meydanında bu bitkiyi görüp yerlerde sürünmeye başlayınca yurdumun overlokçu ve ara ütücü gençlerinin "ana adama bak la otun fotoğrafını çekiyor hehehhihihi" şeklindeki nidalarına ve hayretlerine daha fazla mazhar olmamak için fazla çekim yapamadım.

İlker hemen bakıyorum 17-50 fotolarına. Senin galeridede varmı 17-50 fotoları. Bugun photosig de biraz araştırdım ama fazla örnek göremedim orda da. Belki de arama yöntemini bilemedik tam manasıyla. Ama makineden önce bile olsa almayı düşündüğüm bir lens, örnek fotolar fikrimi değiştirmez umarım. Ayrıca baştan sona f 2,8 olması ve anlatılan keskinliği benim aklımı çelen noktalar. Zaten 50 mm bizim makinede 75 mm olacağı için portre olayını da kurtarır, zaten portre çektiğim de yok. Ancak son takıldığım nokta, full frame de de kullanılabilecek bir geniş açı alıp almamak. Uygun fiyata iyi özelliklerde full frame bir geniş açı varda benmi bilmiyorum görmüyorum diye son düşünme aşamalarındayım. Birde bu lensin Tr de olmayıp ABD den getirme derdi var tabi.

Tarih: 29 Ekim 2006, 19:53 - İp: 88.***.**7.188
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

İlker vallahi fotoğraf çok güzel ve çok keskin hatta gilette mach3 leri bile satıp tamrona geçesi geliyor insanın. Krop hali bile çok iyi.

Briçten anlamam ama king poker pis 7 li dersen varım.

Tarih: 29 Ekim 2006, 20:14 - İp: 88.***.**7.188