Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Fehmi Bey,
Sorun vindosta ramda değil ki,
bende 1 ghz ramli laptop var, o bile zaman zaman tıkanıyor sayfa açarken
linux deniyorum o yüzden
fehmi bey hangi programı guzel buldun? cracker mi yoksa nx mi_?
kontrast, nx'i kastetmiştim. cracker vardı bende zaten. Ama dizüstünün ramleri yetersiz olduğu için raw ları açıp oynamak işkence haline geliyor. Bir işlem için 5-10 dakika bekliyorum.
PS'de de aynı durum söz konusu. Onun için acilen ram takviyesi yapmalıyım.Ya da bunu satıp bir masaüstü almalıyım.
akdenizli, 1gb ramla yavaş olduğunu mu söylüyorsun? PS da falan nasıl? Eğer öyleyse hiç ram e para vermiyeyim. Satayım gitsin bunu. (Verdik çocuklara canavar gibi desktopu şimdi uğraş dur bu laptopla, tuşlarına falan sinir oluyorum zaten...)
ps kullanmıyorum
olsa kullarındım daa...
ama raw shooterde raw çekimleri gayet rahat açıyordu..
#akdenizli' tarafyndan 29.10.2006 17:42:59 tarihinde düzenlendi.
#akdenizli' tarafyndan 29.10.2006 17:45:05 tarihinde düzenlendi.
fehmi bey zaten laptoptan bu tür işlemleri yapması icin performans beklemeyin. Bunun icin cok iyi paralar harcamanız gerekir. 4-5 milyar gibi.
KAldıki masaustu pc lerde fotografcılar icin tam çözüm değil. Macintosh duzenegi kurmak lazım bunun icin.
AMa yinede masaustuyle bi yere kadar iyi bir donanimla işlemler yapılabilir.
Maxo sanırım bende bir raw cekip denemeliyim. Camera setting bolumunda şu an sadece exif bilgileri gozukuyor. Benm makinayı şarja taktım biraz şarj olsun denicem.
Okyanus ben raw da ozellikle wb ayarlarının etkisini gormek istiiyordum. Celvin degerini ne gibi aralıklarla girebiliyoruz - ve + yönde n egibi ayarlar yapabiliyoruz gibi. Bu benim özellikle cok önemli. Takıntılıyım bu hususa..
maxo sharpen nerden yapıyorsun?
"Sharpen" için önce "Camera Settings" ksımından ayar yapıyorum, yetmezse "Adjust" bölümünden "Focus"un içindeki "Unsharp Mask"ı kullanıyorum.
1 gb ram alın. eğer laptopunuz centrinoysa sorun yaşıyacağınızı sanmam. ekran kartı onbordsa buda biraz sorun olur. ama 2000 ytl lik laptopla istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz. çok kasacağınıda zannetmiyorum.
tmmam maxo simdi gordum dikkat etmemişim. teşekkürler
Bir deneme yapıyım bu arada. Bu fotoğraf bir zamanlar raw idi, ta ki nx programında jpeg e dönüştürülene kadar. Kontrast beyaz ayarını hem makine üzerinden ayarlar gibi, hemde direk kelvin derecesini ayarlayarak yapabiliyorsun. Ben programı oldukça beğendim ama alışmak için zaman lazım biraz.
Ayrıca programda en beğendiğim noktalardan birtanesi de çekim yaparken fokusladığınız noktayı göstermesi. Fotoşopda varmıydı bilmiyorum bunu.
Aşağıdaki fotoda beyaz ayarı, biraz keskinlik, biraz pozlama düşürüldü (-03 civarı ). Nx programı ile yapıldı bunlar.
Makine D70s olup (d80 ciler kusura bakmayın) lens ise sigma nın en ucuz lenslerinden 150 kuruşluk pardon dolarlık bir lens olan 28-135 asp.macro lens ile çekildi.
Arkadaşlar kusura bakmayın ilk defa foruma fotoğraf yükleme konusunda antrenman yapmış oldum bu arada.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-