pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Köpeklere Dikkat

Başlıktan zaten ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Çocukları parçalayan köpeklerden bahsediyorum. Sokakta ona buna saldıran sokak köpekleri kadar ev köpekleride artık sorun olmaya başladı. Özellikle pitbulların bu kaçıncı faciası. BUnların beslenmesi yasaklanmalı. Tamamı hemen öldürülmeli.
Ayrıca evde mümkün olduunca ihtiyaç yoksa köpek beslemeyin. Altıntaşta da bir köpek çocuğun birinin yüzünü parçaladı. Çocuk şu anda yoğun bakımda. İnşallah kurtulur.
KÖpeğin zevk için beslenmesi bakılması hele hele eve sokulması kesinlikle doğal bir olay değildir. Fıtrata terstir. Eğer ihtiyaç varsa beslenmeli. NEtice itibariyle yırtıcı hayvandır.
Aman dikkat edelim.

Tarih: 14 Mayıs 2008, 19:58 - İp: 88.***.**4.39
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Eraycanli'in istatistik diye verdiği şeyler sadece panter emelleri bağlar.Toplumu bağlamaz.

Bir toplumda hayvan'ın değeri ne kadar yüksekse insanın da değeri o kadar fazladır.Bir hayvanı,bir köpeği tanımadan onun neler yapabileceğini,insanın hangi ihtiyaçlarını neye göre karşılayacağını bilmeden kendinizi tanrının yerine koyup da ona böyle bekçilik gibi basit görevler biçemezsiniz..

ALLAH sizce köpeği sadece bekçilik yapsın diye mi yarattı? O köpek ki bazen kedi yavrusuna bile annelik edebiliyor.Düşünen bir toplum için bundan çıkarılabilecek çok büyük dersler vardır..Hayvanların,İnsan zihni ve psikolojisi üzerindeki tedavi edici ve tamamlayıcı etkilerini de yok sayamazsınız.Toplumun yaraladığı bir insanın,köpeğin karşılıksız sevgisini hissetmesi,onunla mutlu olması kötü birşey mi?

Kötü olan, o köpeği bekçilik yapsın diye alıp,bir kazığa bağlayıp,oraya ömür boyu mahkum etmektir.Onun hislerinin olduğunu bilmemek,sadece içgüdülerden ibaretmiş gibi görmektir kötü olan.

İnsan sevgisi arıyorsanız,hayvan sevgisinin bol olduğu yere ROMA'ya gideceksiniz.Engelli bir vatandaş uçaktan indiği andan itibaren eline bir şehir haritası alıp şehrin tüm güzelliklerini tek başına gezebiliyor.Tüm caddeler,kaldırımlar,restorantlar ,parklar,kısacası tüm işletme ve kurumlar engelliler için dizayn edilmiş.Hepsinin engelli tuvaletleri ve benzeri alt yapıları mevcut.Ya bizim ülkemizde durum böyle mi? Bir hayvan'ın katlini vacip görüp,onun da bir canlı olduğunu unutan bir toplumun insana saygısı ne kadar olabilir? İşte anca ülkemizdeki kadar olur.

Yaradılanı,yaradandan ötürü sevmeyi ve ALLAH'ın verdiği canı,yine ALLAH'ın alacağını bilmeli ve öğrenmeliyiz.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 21:58 - İp: 88.***.**9.86
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

madem bu zaviyeden konuşuluyor, o zaman öyle yazalım...
İslam'da av ve çoban köpeği dışında köpek edinmek hadis ile yasaklanmıştır. hatta yine hadis ile bu işe uygun olanlar dışındakilerin öldürülmeleri emredilmiştir (ki ashab da uygulamıştır) ayrıca köpeklerle ilgili birçok kaynakta menfi yönlü hadisler bulunmaktadır.
İslam'da her hayvan temiz, insanla aynı ortamda yaşayacak cinsten görülmemiştir, köpek de bunlardan biri. mesela Hz.Peygamber evde kedi gezmesine izin vermiş ama köpek için izin vermemiştir. kimse sallamasın, bu hadislerin hepsi sağlam ravilerden aktarıldığından (Buhari, Müslim, Tirmizi...) şüpheli değillerdir.
hayvanlara iyi bakılması konusunda, hatta susamış bir köpeğe su vermenin insanı cennete götürmeye bile vesile olacağına dair birçok ayet de vardır, ayet ve hadisleri harmanlayınca hayvanlara iyi davranılması emredilmiş, ama her hayvanın temiz olduğu, faydalanılması söylenmemiştir (örn: hınzır)

İslam mantık değil, vahiy ve hadis dini olduğundan, inananların mantık yürütmek yerine inandıklarını uygulamaları, ayet ve hadise göre hareket etmeleri gerekir...

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:10 - İp: 81.***.**7.8
shenay
shenay (üye)
Erzurum / Amatör

Sevgili pazar bey...hatırlatıyım...
hayvan haklarından değil, canlı haklarından bahsetmişdik... dünya döngüsünde her canllının bir basamağa sahip olduğundan, ve bir türün azalması ya da yok olması, bu basamak tümleminde dönülmez felaketlere sebep olabileceğinden.


kim hangi canılının canına kıymaya, keyfi karar verebilir... sizden daha güçlü biri, bunu sizin için planlasa hoş olur muydu?...sizin için nasıl olurdu bilmem ama, ben bu duruma da aynı tepkiyi verirdim, sırf nefes almayı tanrı size hak kılmış diye...

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:12 - İp: 85.***.**5.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

M girginede katılıyorum.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:13 - İp: 88.***.**3.126
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

İslam mantık dini değilse biz nasıl mantıklı olabiliriz toplum olarak ?

Ayrıa toplum olarak av köpeği ve çoban köpeği olarak istihdam edilmemiş olan tüm köpekleri öldürmelimiyiz dinimize yaraşır bir müslüman olabilmek için ?

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:20 - İp: 85.***.**6.27
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:22 - İp: 88.***.**3.126
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

İslam'da insan davranışı mantıktan önce ayet ve hadise dayanmalı. mantık vardır, ikinci plandadır.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:27 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Eyvahh mesele şimdi nerelere gidecek. İnşallah okyanus uyumuştur.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:37 - İp: 88.***.**3.126
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet mesele hassas, herkes farklı birşeyler der. neyse ben çok fazla yazmam abi korkma benim düşüncem bu yönde, tartışmaya da gerek yok, herkes istediği şekilde düşünebilir. cevap verirken de ona göre yazarlarsa çok uzamaz aslında

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:44 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Evet uyudum

Evde kedi var bir türlü alışamadım. İsteyen olursa verecem.

Olmadı cihangir parkına bırakmayı düşünüyorum.

Varmı istanbulda kedi isteyen ?? Güzel kedidir isteyene fotoğraf yollayabilirim.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 23:45 - İp: 85.***.**6.27