pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Köpeklere Dikkat

Başlıktan zaten ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Çocukları parçalayan köpeklerden bahsediyorum. Sokakta ona buna saldıran sokak köpekleri kadar ev köpekleride artık sorun olmaya başladı. Özellikle pitbulların bu kaçıncı faciası. BUnların beslenmesi yasaklanmalı. Tamamı hemen öldürülmeli.
Ayrıca evde mümkün olduunca ihtiyaç yoksa köpek beslemeyin. Altıntaşta da bir köpek çocuğun birinin yüzünü parçaladı. Çocuk şu anda yoğun bakımda. İnşallah kurtulur.
KÖpeğin zevk için beslenmesi bakılması hele hele eve sokulması kesinlikle doğal bir olay değildir. Fıtrata terstir. Eğer ihtiyaç varsa beslenmeli. NEtice itibariyle yırtıcı hayvandır.
Aman dikkat edelim.

Tarih: 14 Mayıs 2008, 19:58 - İp: 88.***.**4.39
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

a.altay :
Köpek beslemek, özellikle evde, pek de hayvan sevgisine dayalı istek değildir. Bir genç, " baba bir tane kangal alalım mı, yada fitbull besleyelim mi ?" dediğinde, büyüklerin biraz düşünmeleri gerekir. Aynen, zararlı alışkanlıklar edindiğinden kuşkulandığımız gençlerde olduğu gibi...Bu tür istekler, sorun göstergesidir...

katılmıyorum...
üstelik..
şimdiye kadar hiç evde köpek beslemedim (kedi beslediğimiz olmuştur). Köpekleri sadece uzaktan severim.

Çatıda güvercin beslemişliğimde yoktur. Ama çevremde besleyen-üreten tanıdıklarım vardır. Sadece muhabbet kuşu beslemişliğim vardır. Ama çeşitli sebeplerden dolayı birdaha beslemeyi düşünmem.

Sıkı bir sucul hobim vardır. Akvaryum hayatımın özel ve önemli bir unsurudur. Tabi onuda abartıya kaçırmadan.

İstisnasız tüm yaratılanları severim yaradandan ötürü..
Sadece bana zararı dokunabileceklere pek yaklaşmam yada yakınımdan uzaklaştırırım.



Sevgi, zevk gibi kişisel olayların farklı bünyeler üzerinde farklı tezahürleri vardır. Herşeyin abartısı zararlı yada kötü olduğu gibi yokluğu yada eksikliğide zararlı ve kötüdür.
Bir seri katilin sorgulanması sırasında, kurbanlarını sevdiği için öldürdüğünü söylemiştir. Bu örneği esas kabul edip sevginin kötü birşey olduğu söylenebilir mi?
Çatıda kuş beslemenin yada evde köpek beslemenin topyekün kötü yada arıza göstergesi olduğuda BENCE son derece yanlıştır abdullah bey.
Kimi zevk için yapar, kimi sevdiği için kimide sadece ticaret için.
Kuşları ticari olarak besleyen ile hayvancılık (koyun-inek) yapan arasında kavram olarak fark olmadığını düşünüyorum.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:04 - İp: 88.***.**2.208
shenay
shenay (üye)
Erzurum / Amatör

HANIM YA DA BEY FARKETMEZ.. size belki de bilip kabullenemediğiniz bir durumu hatırlatayım....

orta çağda dünya veba salgınından yıkılırken, hergün yüzlerce insan ölürken, Osmanlı'da veba nın görülmeme sebebi kedilerdi, onlar kedileri katlederken, biz evlerimizde sokaklarımızda özgürce dolaşmalarına izin veriyorduk... belki bu benim anlatmak istedikleimi anlamınıza yardımcı olur... evrinim tepesinde gibi davranalım o zaman, o katliamlar, öldürmeler yanlış hatırlamıyorsam, evrimin ilk ayağında vardı... o zamanlar hepsini tükettik ve sanırım artık aklımız da olgunluğa erdi...

zaman içinde biraz daha gelişmemiz normaldir, olması gerekendir..



sevgiler

#shenay' tarafından 15.05.2008 18:05:25 tarihinde düzenlendi.


#shenay' tarafından 15.05.2008 18:06:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:04 - İp: 85.***.**7.135
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ooo shenayın cevapı güzeldi şimdi allah için..

evrimin tepesinde oturan zatı muhtereme bir çift kelamda ben edeyim.. üstelik kendi böcükcüdür.

şato, ev, sanayi derken sulakları mahfettik..
sonuç : kuş gribi..
çoğu kendiliğinden öldü bir o kadarınıda biz imha ettik..
peki bu kuşların yediği zararlı böcükler ne oldu..
en iyi sen biliyorsun..
kırım kanamalı kongo oldu.. çünki keneyi yemedi o kuşlar..

eğer evrime inanıyorsan sana çok daha acayip şeyler söyleyebilirim. gerçi ben inanmıyorum ama !
sana maymun demeye dilim varmıyor.. ben diyemem öyle bişey ama sen evrimin tepesindeyim diyorsun..

aslında o dediğinde evrim değil.. besin zinciri..
besin zincirinin tepesinde olduğun doğrudur.
az daha beni bile yiyordun

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:14 - İp: 88.***.**2.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili şenay;
O darvin dangalağına selam söyleyin. Bi tarafından uydurduğu teori yüzünden de milyonlarca insan öldü. Bunu biliyormusunuz acaba. Eminim ibilmiyorsunuz.
Neymiş efendim üstün ırk. Ne ahmakça bir düşünce. SEbep Darvin. Evrimin en tepesindekilerise avrupalılar. En altta zenciler ıyyyk Ne iğrenç.
Böyle bir adamın abuk sabuk teorisini fikirlerinize dayanak yapmayınız.
Kedileri severim bende.
Yakında evde çiyan beslemeye başlıyorum. Bİr tanede örümcek besleyeceğim. Sonra ikisini kavga ettirim fotoğrfalırı çekeceğim.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:16 - İp: 88.***.**3.240
shenay
shenay (üye)
Erzurum / Amatör

ben darvin de kalmadım efendim, onun söylediği, ya da başkalarının söylediği, üretilen bütün teoriler insanın gelişimine düşünmesine sebep veren olgulardır... bunları bilip kendi kafamızda ve üretilen yeniliklerden de haberdar olarak yorumlamaktır en doğrusu, ilkçağ ve ortaçağ insanları bizlerin önünü açan buluşları ve yanılgılarıyla, zaman içinde beynimizi daha da kullanarak üretkenliğimizi mükemmellik seviyesine doğru yürütememize sebep olanlardır... benim kendime göre bir evrim anlayışım var, ve herkese tavsiyem, ilerlemek adına birilerinin söylediği kuramlara takılmamaktır... en azından artık vahşi olmamamız gerektiğine inanıyorum, bizlerin mağaralardan, sıcacık evlere yerleşmemiz de bi tür evrimdir...evrimi, saadece maymundan geldik diyen birinin düşüncelerinde sınırlamıyorum... evrim gelişimdir....


DEĞİŞİMDİR...

#shenay' tarafından 15.05.2008 18:31:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:30 - İp: 85.***.**7.135
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bence evrim kendime yakışanı giymemdir..

evrin ise mehmet akarındır

evri bizi ilgilendirmez bizim dışımızda

evrimiz
evriniz
evrileri...

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:35 - İp: 88.***.**2.208
shenay
shenay (üye)
Erzurum / Amatör

KATILIYORUM... EVRİM KENDİMİZE YAKIŞANI GİYMEMİZDİR...


 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 18:39 - İp: 85.***.**7.135
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 19:02 - İp: 88.***.**3.226
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

istatistiklere çoğu zaman güvenmişimdir. hayvan besleyenlerin, köpeğe karşı aşk derecesinde sevgi duyanların, panter emel'gillerin çoğunluğu hayatında sevecek insanı olmayan kişilerdir. avrupada çocuk sahibi olmayanlar, yakınları kendinden uzaklaşan ihtiyarlar kendini köpek sevgisiyle kandırıyor. bizde de aynısı var, ayrıca içinde insana insan olduğu için sevgi beslemeyen (kendi menfaatindekiler hariç) sokaktakilere tepeden ve dişlerini gıcırdatarak bakanlar ilginç bir düşünce yapısıyla, genellikle korkutucu köpekler beslerler. ha bir de cemiyette havam olsun mantığıyla köpeği maymuna çevirmek suretiyle işkence edenler var ki onlardan hiç bahsetmeye gerek yok. istisna her zaman olur, ama dediğim gibi istatistikler çoğunlukta neyi işaret ediyorsa ona bakmak gerek.

evcilleştirilen hayvanlar her zaman insan hayatını kolaylaştırmak için kullanılmalı, etinden, sütünden, derisinden, gücünden, korumasından (örn:köpek) faydalanılır, ona iyi bakmak da insanın mes'uliyetindedir. bir hayvanın insan hayatındaki yeri daha fazla olmamalı. ayrıca sözkonusu içgüdüleriyle yaşayan bir canlı olduğundan, hayvanın geçmişine ve yaşadıklarına(?) bakmaksızın insan hayatı daima ön planda olmalıdır.

bir hayvana sanki insanmış gibi "özgürleştirici haklar" verilmesi taraftarı olanlara da gülüyorum. düşünemeyen bir canlıya güvenmek, kişilik yüklemek gayet ilginç?
hayat insanın etrafında döner, köpek besleyenler, madem hayvana bir hak veriyorsunuz, o zaman bırakın kendinizi tatmin etmeyi de hayvan sizin istediğiniz gibi ve istediğiniz mekanda yaşamasın. yok eğer benim emrimde olsun diyorsanız da kabul edin bunu, hayvan hayvandır.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 20:12 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Eraycanlıya katılmamak ne mümkün. HAyvan hakkından bahsediyoruz ama insanları hiç aklımıza getirmiyoruz.

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 20:43 - İp: 88.***.**3.126