c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

Nikon D50 Veya Km Dynax 5d

Slm arkadaşlar.
uzun araştırmalar sonunda ihtimalleri ikiye indirdim.(nikon D50 ve km dynax 5D)bu iki makine arasındaki önemli farklar nelerdir.ve fotoğrafla yeni yeni ilgilenmeye başlayan birine özellikler açısından hangisi daha uygundur sizce.son olarak makinelerle verilen lenslerle makro çekimleri rahatlıkla yapabilirmiyim yoksa makro için başka lens mi almak zorundayım.Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 29 Nisan 2006, 16:22 - İp: 85.***.**7.56
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

abartma pazarbeyim.. sanki limited edition'mis gibi konustun ama.. sonucta biterse bitsin.. sen de sony olanindan alirsin.. sony de kalkip dunya pahaya satmayacak..

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 23:30 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar bende İlker gibi düşünüyorum.Yeni makina alacakların biraz daha sabretmelerinde fayda var.
Önünüzü daha iyi görmek için bir kaç ay daha beklemek en doğrusu.Eğer Sony Alpha yı tutarda 2000 usd.civarında çıkartırsa 5D ve 7D nin fiyatları uygun kalır,ama yeni makina 1000usd.civarında çıkarsa ki mutlaka 6mp. den fazla olacaktır bu makina o zaman şimdi 5D ve 7D almak hiç te akılcı olmaz.

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 23:30 - İp: 85.***.**6.50
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bende dadanın dediklerine katılıyorum. Eğer Nikon ya da Canon alın derken, Konica 5D kötü olduğu için bu markaları tavsiye etmiyoruz. Ortada bir belirsizlik var. Şu durumda 5D ye yatırım yapmak mantıklı gözükmüyor.

Yatırım yapmak diyorum, çünkü bir Body almakla iş bitmiyor. Peşinden daha pahalı olan objektifler geliyor. SLR makine kullanmaya başlayınca kit objektif kimseye belli bir süre sonra yetmiyecektir. daha iyisini isteyeceksin. Bu da ekstra maliyet demek.

Şu durumda konica düşünenler bence beklesin. En azından sony nin SLr si çıksın, belki ozaman şu sis bulutu ortadan kaybolur.

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 10:36 - İp: 85.***.**4.0
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

demek yalniz ben degilmisim oyle dusunen..

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 19:08 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Katılacak birşey yok ddanağsta.Cık cık .
Adamlar bas bas bağırıyor.Minolta üzerinden devam edeceğiz. lenslerimiz uyumlu olacak diye.Daha ne istiyorsunuz kardeşim. Bağırtmayın beni.
Minolta alanması için en uygun zaman maalesef geçti. Fırsat daha fazla kaçmadan almak lazım. Yoksa sony başladımı mümkün değil bir daha alamazsınız.Stoklar bitecek zaten.

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 19:12 - İp: 85.***.**9.206
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

bugün 4 saat dolaştım bursada km 5d satan bir iki yer buldum onlardada d5 yada d7 yoktu.burada bulamazsın dediler.bu yüzden sanırım benim için km 5d hikayesi başlamadan bitti.artık nikon a bakıcam.
d50 ninde garantili 15 taksitli fiyatını 1600 ytl dediler sizce uygun mu??

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 19:23 - İp: 85.***.**7.32
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Klasfoto da D70 + 18-70 + 1Gb karta 1600 istemişlerdi, garanti varmıydı hatırlamıyorum

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 19:51 - İp: 85.***.**4.0
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @dada arkadaşım, öncelikle sana ne kadar teşekkür etsem azdır. KM 5D tercihimdeki en önemli unsur ve yol gösteren sendin. Ve ben aradan geçen 6 aydan fazla sürede kullandığım makinadan son derece memnunum. İyi tercih yapmışım, yaptırmışsın.

Bu post tam benlik aslında belki biliyorsunuz. Ben Nikon D50 almak üzere bir karar vermiş iken, sevgili @dada'nın tavsiyesi ile Nikon D50'den Konica-Minolta 5D'ye dönmüş bir insanım. Her iki makinayı da biraz kılı kırk yaran bir adam olarak çok incelemiştim. Açıkçası o zamanlar birçok yönü ile Nikon D50 ile KM 5D'yi karşılaştırdığımda KM 5D'nin açık ara çok daha iyi olduğunu gördüm ve test ettim. Her iki makinanın artıları ve eksileri açısından sayacağım çok şey var. Bunları tekrar yazmayayım zaten çoğu yazıldı. Ama inanın D50 almış olan ve bu işlerden az çok anlayan bir arkadaşım KM 5D kullanıyor artık ve bu forumdaki hikayemi bildiğinden "sana öğüt veren @dada sayesinde bende daha iyi bir tercih yaptım" diyor, hâlâ. Kullanıcı yorumlarını yabana atmayalım. Ayrıca D50 ile KM 5D arasındaki resim kalitesinde de KM 5D cidden daha başarılı, özellikle tripot kullanmayan ve çoğunlukla elde çekim yapan biri iseniz AS'nin nimetlerini çok açık anlıyor ve resimlere etkisini izleyebiliyorsunuz. Yani genelde elde çekim yapan biri için tartışmasız D50 yerine KM 5D çok daha iyi bir seçim.

Sevgili @dada aklında beliren soru işaretlerine benim araştırdığım ve algıladığım kadarı ile cevap vermeye çalışayım. Sony KM'yi almadan önce Türkiye'de KM yerlerde sürünüyordu. Türkiye koşullarında KM yani yeni adı ile Sony bir kere servis desteği olarak ve aksesuar çeşidi olarak ciddi çok büyük bir şans elde etti. Geçenlerde KM 5D alan arkadaşım lenste toz olduğu ve ayrıca Sony servisini test etmek için makinasını sony servise götürmüş, 45dk bekledim aldım diyor. Yani şimdiden Sony KM'lere servis vermeye başladı bile.

Yani sevgili @dada artık Türkiye'de Konica-Minolta eskisi gibi sahipsiz değil. Arkasında Sony'in bildiğiniz servis desteği var. Bir başka dedikodu'da -belki çoğunuzun bildiği üzere- Konica-Minolta makinalarının sadece markaları Sony oluyor. Teknolojiyi geliştiren de üreten de eski bildiğimiz Konica-Minolta ARGE bölümü ve fabrikası. Yani Sony know-how'ı alıyor ve kendi lens ve sensörleri ile de takviye ediyor. Yeni çıkacak Sony D-SLR'lar kesinlikle eski konica-minolta teknolojisinin devamı olacak. Çok farklı birşey çıkmayacağını zaten Sony yöneticileri söylüyor. Yani çok açık söylemek gerekirse, mesela lenslerde birşey değişmeyecek, bildiğimiz Konica-Minolta lenslerin üzerindeki Konica-Minolta logoları olacak "Sony". Bu kadar. Bu konuda sağlam duyum ve araştırmalarım var buna emin olabilirsiniz. Nedenine gelince, iyi çalıştım ve çevremde hatırı sayılır bir KM grubu şimdiden oluştu bile. Herkes birşeyler topluyor gün sonunda getiriyor ve birlikte bunları paylaşıp tartışıyoruz.

Benim duyduklarım ve araştırdıklarım bu yönde olunca, ve bu işlere de ucundan bulaşmış biri olarak, forumda dönem dönem yaşanan Konica-Minolta tedirginliğini açıkçası pek mantıklı bulmuyorum. Ben eski bir Canon'cu olarak Türkiye'de Canon'un servisinin durumunu da biliyorum, yani iyi sayılmaz, beni zamanında çok uğraştırıp bayağı bir paramı almışlardı. Türkiye'de Sony servis olarak çok ciddi olarak iyi bir yerde ve kesinlikle daha profesyonel, eğer diğerleri ile karşılaştırırsak....

Burda marka fanatikliği yaptığımı sanmayın. Ama ben dediğim gibi bir KM kullanıcısı olarak Sony'ye devir ile TAM OLARAK İHYA OLDUĞUMA gönülden inanıyorum. Alırken tek terreddütüm servisi ve aksesuar çeşidi olmuştu, artık bu olayda sona erdi. Daha ne olsun di mi

Hatta hala Türkiye'de KM lens ve aksesuarları Nikon ve Canon'a göre çok daha ucuz, bunu da dikkate almak lazım. Yakında çeşitlenince yeme de yanında yat olacak.

Olayları sizde benim gibi değerlendirirseniz, neden şimdi alınacak yegane makina Konica-Minolta'dır dediğimi daha iyi anlarsınız. Türkiye dışındaki duruma bakarak Türkiye şartlarını değerlendirmeyin

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 20:10 - İp: 85.***.**1.146
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Teknoya katılıyorum.

 

Tarih: 6 Mayıs 2006, 00:42 - İp: 85.***.**9.206
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar lütfen biraz daha sabır 10 güne kadar Sony Alpha DSLR ile ilgili bilgiler burada olacak Şu an aksesuar bilgilerinin Türkiye ye geldiğini Sony Eurasıa dan öğrendim.
Sony sağ olsun bu konuda beni bilgilendiriyor,Alphanın da çıkması muhtemelen ya bu ay sonu yada önümüzdeki ay.

 

Tarih: 6 Mayıs 2006, 00:57 - İp: 85.***.**9.131