c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

Nikon D50 Veya Km Dynax 5d

Slm arkadaşlar.
uzun araştırmalar sonunda ihtimalleri ikiye indirdim.(nikon D50 ve km dynax 5D)bu iki makine arasındaki önemli farklar nelerdir.ve fotoğrafla yeni yeni ilgilenmeye başlayan birine özellikler açısından hangisi daha uygundur sizce.son olarak makinelerle verilen lenslerle makro çekimleri rahatlıkla yapabilirmiyim yoksa makro için başka lens mi almak zorundayım.Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 29 Nisan 2006, 16:22 - İp: 85.***.**7.56
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Artık 5d ve 7d fiyatları tekrar yükselişe geçti. yaklaşık 150 euroluk bir yükseliş var.SAnırım bundan sonra bulunmayacakları için.

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 19:46 - İp: 85.***.**9.206
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

5d nin garantili fiyatını biliyor musun şuanda @pazarbey??

#c_m_n' tarafyndan 04.05.2006 20:06:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 20:00 - İp: 85.***.**1.103
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

burada, 7d ile 18-70'in fiyati 550 pound'a kadar dustu su anda.. 5d ile 18-70 de 450 pound civarinda.. ayni 350d ile 18-55 gibi fiyati 5d ile 18-70'in..
d50 ile 18-55'in fiyati ise 400 pound.. bu durumda acikcasi d50 tam bir star.. ama tabii ki turkiyedeki durumlari bilemiyorum..

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 20:18 - İp: 62.***.**2.10
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Dilimizde tüy bitti, anlatamadık

murgur arkadaşımızda sağolsun bulmuş koymuş son noktayı;

dpreview.com'dan alıntı (link burada) :
"Sony has confirmed that the new system is based on the existing Alpha / Maxxum / Dynax mount and will continue to be compatible."
"People who have already made investments in many of Konica-Minolta’s lenses and accessories will be able to take full advantage of Sony’s new D- SLR cameras."

Sony yeni sistemlerin mevcut alpha / maxxum / dynax mount tabanlı olacağını ve bunlar ile uyumlu olmaya devam edeceğini söylemiş ve onaylamış. Ayrıca, birçok Konica-Minolta lens ve aksesuarı sahibi olan insanın yeni Sony D-SLR makinaların tüm avantajlarına sahip alacakları da açıklanmış.

Şimdi bazı arkadaşların Konica-Minolta Sony'ye geçti, elinde Konica-Minolta olanlar yandı, alacaklarda iyi düşünsünler benzeri lafları tamamen hikaye oldu. Bunu iyi algılamak lazım.

Konica-Minolta alınır arkadaşlar, hemde eskisine göre çok daha iyi bir alternatif oldu. KM lens ve aksesuar alanın elinde lens ve aksesuar kalmayacak, yeni Sony D-SLR'larda kullanılacak bunlar. Yani Canon veya Nikon'un avantajı olarak görülüpte KM'de dezavantaj olarak gösterilmeye çalışılan "lens ve aksesuar elinizde kalacak" olayıda hikaye oldu. Üstüne üstelik KM kullanıcıları yeni çıkacak Sony Lens ve Aksesuarlarını da kullanabilecekler. Çünkü mount'lar tamamen uyumlu olacak.

Eğer bunları net olarak anlayabildiysek laf şuna geliyor; "Bugün Konica-Minolta ürünleri belki piyasadaki en cazip alternatiftir" Çünkü Konica-Minolta makinalar yarında öbür günde yeni Sony lens ve aksesuarlar ile kulanılmaya devam edecek. Üstelik Sony gibi bir devi arkasına alan KM kesinlikle daha da güçlenecek, lens ve aksesuarlar müthiş şekilde çeşitlenecek. Sony'den zaten bu beklenirdi.

Ben devir Konica-Minolta (yada Sony) D-SLR devridir, hatta başka markalar yanında daha sönük kaldı diyor ve lafımı bitiriyorum.

Tercihini KM'den yana yapan şanslı biri olarak...

Sağlıcakla kalın...

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 20:43 - İp: 85.***.**9.18
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

ya hergün karar değiştiriyorum ama ben yenide km 5d ye döndüm
özellikle TeknO nun şu son yazdıklarından sonra Teşekkürler @TeknO...

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 21:02 - İp: 85.***.**1.103
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

1500 ytl.
tekin in sözü üstüne ancak şu denir;
EFSANE GERİ DÖNDÜÜÜÜÜÜÜÜÜ

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 21:24 - İp: 85.***.**9.206
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tekno tabii ki haklisin.. sonucta makineyi kullanacaksin ve 5d, kesinlikle harika.. buna karsi cikan da yok sanirim.. sony, ayni mount'lu lensleri ve yeni dslr'lari satacak falan.. tabii ki hicbir sorun yok..
benim dikkatimi dagitan konu, neden bu makinelerin fiyatlari son derece dususte? ve sony dslr ciktiktan sonra ne olacak?
....
su devrede, hele ki sony, yakin bir tarihde dslr cikaracagini duyurduktan sonra, sence cok mu mantikli konica dslr almak?
tamam, sony meselesi yokken, konica dslr'lar harikaydilar.. (halen de oyleler..) ama konica devri bitti artik..
haydi yarin, daha gelismis bir modeli alayim dediginde, konica'yi elinden cikarabilecek misin? millet, hemen yanda sony dslr varken, konica'nin yuzune bakacak mi?

acikcasi, dslr'larda raf omurleri cok uzun oluyor.. en azindan 1 sene.. ve cogu insan makinesini durmadan yeniliyor.. yoksa yaniliyor muyum?

ama tabii ki konica'yi da elinden cikarabilirsin.. belki fiyati cok yuksek tutup da satamazsin ama satarsin yine de.. ona diyecegim birsey yok..

................................

bilemiyorum dogrusu..
senin konica 5d alman yolunda aklini celenlerden birisiyim saniyorum..
ama su an icin dusunuyorum da, pek de mantikli olmaz gibime geliyor.. belki de cok yaniliyorum..

mesela, konica 5d'nin bir yeri bozuldugunda, sony konica 5d parcasi da uretmeye devam edecek mi?
tamam verdigin yazilarda goruldugu gibi, konica lensleri yeni sony dslr'larda kullanabilecek insanlar ama hersey acaba lensler mi?

gercekten bilemiyorum..
benim arabam rover.. su anda rover kapandi.. arabanin fiyati birden 3'de birine falan indi.. her onune gelen satmaya calisiyor.. neden herkes satmaya calisiyor anlayamiyorum dogrusu.. rover kapanana kadar iyiydi de simdi kotu mu oldu? hayir..

sonucta dslr olayi buyuk bir yatirim.. tabii ki en buyuk kismi, lensler konusunda, kimse sorun yasamayacak.. ama makine parcalarinin bulunmasi gibi konulardan (tabii o da ne kadar onemlidir bilemiyorum.. burkay bilir bu konuyu..) dolayi, eskimis, tarihde kalmis bir marka oldugundan pek de mantikli gelmiyor bana almak..

cok mu yanlis dusunuyorum arkadaslar? gercekten fikirlerinizi soyleyin.. sanirim kafayi yemek uzereyim.. bu kadar dslr'lar uzerine kafayi patlatirsam olacagi buydu tabii..

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 22:58 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

iyide dadanagast 5d bozulsa ve tamiri 200-300 euro tutsa kim yaptırır sanki, at yenisini al. o nedenle çok büyük sorun değil. Ben hala alabilirim 5d.

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 23:17 - İp: 85.***.**9.206
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey yenisini almak kolay mi? 200-300 euro'luk makine degilki bu..
bir de bilmedigim icin sorayim; sony, konica dslr'lara servis verecek mi? ayni kendi makinelerine verdigi servisi, konica musterilerine de verecek mi?
................
pazarbey, tum bunlara ragmen, hicbir zaman demedim ki konica 5d yaramaz, almayin.. sonucta cok iyi bir makine.. ah iste keske su sony muhabbeti de olmasaydi.. ama bu benim icin gecerli.. senin icin farkeden birsey olmayacaksa, 5d, zaten ustunlugunu kabul ettirmis bir dslr..

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 23:23 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet verecekmiş. Onun için iyi diyorum zaten.Almanyada 5d 420 euroya kadar düşmüşken şu anda nerde ise 600 euroya çıktı tekrar.Ve çok az yerde kaldı.Yakında tamamen bitecek.O zaman ateş pahası olacak.

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 23:28 - İp: 85.***.**9.206