c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

Nikon D50 Veya Km Dynax 5d

Slm arkadaşlar.
uzun araştırmalar sonunda ihtimalleri ikiye indirdim.(nikon D50 ve km dynax 5D)bu iki makine arasındaki önemli farklar nelerdir.ve fotoğrafla yeni yeni ilgilenmeye başlayan birine özellikler açısından hangisi daha uygundur sizce.son olarak makinelerle verilen lenslerle makro çekimleri rahatlıkla yapabilirmiyim yoksa makro için başka lens mi almak zorundayım.Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 29 Nisan 2006, 16:22 - İp: 85.***.**7.56
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Sony KM-5d'nin teknik servisini vermeye devam edecek, ayrıca birkaç yıl yedek parça sağlamak zorunda. ancak makina artık üretilmeyecek, çünkü Sony Alpha serisi yeni dslr'larını duyurdu.
Bildiğim kadarıyla Sony dslr'lar önceden üretilmiş AF Minolta lenslerle uyumlu olacak. ancak kritik nokta şu: Sony'nin yeni üreteceği lensler KM-5D ile uyumlu olacak mı?
onun dışında KM-5D'nin AS özelliği bulunmaz bir fırsat. IS özellikli lensler dünyanın parası. oysa km-5d alınca, üzerine taktığın her lens AS özellikli olacak, müthiş bir tasarruf demektir bu.

 

Tarih: 30 Nisan 2006, 21:43 - İp: 85.***.**9.40
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kanaatimi odurki yeni bir teknoloji olmayacak. Eski maxxum serisine ek şeyler koyacaklar, megapikseli 10.3 yapacaklar.Hepsi o. Yeni dslr geliştirmek dünyanın parası.
Türkiyeye ithal edilen tüm eşyalarda 10 yıl parça desteği şark.Ancak eğer o makinanın ekonomik ömrü daha azsa ayrı.
Herkes murgurun dediği ikilemde. as bulunmaz fırsat. Ama işte bundan sonrası ne olur bilinmez.

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 12:03 - İp: 81.***.**0.250
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tolgaya katiliyorum.. konica 5d cok guzel bir makine olmasina ragmen, sony'nin yeni cikacak alpha sistemi kafa bulandiriyor acikcasi.. bence bir sure daha beklenip sony'nin yeni cikaracagi dslr'i almak cok daha mantikli eger ki konica mount isteniyorsa..
ama sunu unutmamak gerekir ki, sony'nin dslr yelpazesi hicbir zaman nikon'unki gibi olamayacak.. nikon'un yuzlerce lensi, her turlu aparati var kullanilan.. ayrica nikon urunlerini dunyanin her yerinde rahatca bulabilirsiniz..
acikcasi dslr ile sonucta pazarbeyin de soyledigi gibi 3-5 lensi kullanacak alan kimse.. ama iste o 3-5 lens neler olacak?
konica'nin kaliteli lenslerinin fiyatlari dunya para.. diger lensleri de tamron'un bircok modeliyle ayni.. 28-75 gibi..
tabii ki kalitesiz lensler degiller, ama hicbir sekilde nikon kalitesinde de degiller..
ve nereden alacaksiniz kaliteli lensleri? kac yer satiyor?
....
bunlari da bir kenara birakin, dunyanin yuzde kaci nikon kullaniyor yuzde kaci konica? hadi satayim desen, hangisini daha kolay elinden cikarabilirsin, nikon mu konica mi?
hadi o kadar lens alindi diyelim.. 3 tane.. 2 sene sonra gelismis bir dslr alayim dediginizde, hangi markanin canon veya nikon kadar gelismis dslr'i mevcut? bence bunlari da bir kere dusunun..

ha ama demek istemiyorum ki, konica 5d kotu bir makinedir.. 5d son derece iyi bir makine.. ki tum testlerde yazildi cizildi bu.. ayni sekilde nikon 5d de oyle..

hangisi daha iyi derseniz? bence konica 5d daha iyi bir makine.. nikon d50 ise, cok daha saglam bir secenek dslr almada..

.............................

arkadaslar bir de not dusmek istiyorum.. tamam konica 5d'nin IS ozelligi makinede.. peki neden acaba canon veya nikon gibi iki dev uretici, bunu gorup de IS'li body'ler uretmiyor?
ki bunu daha once pazarbey ile konusmustuk diye animsiyorum bir konuda..
gercekten nedendir? canon veya nikon salak mi? veya basaramazlar miydi bunu? veya fuji? veya pentax?

acaba IS sisteminin lensde mi olmasi daha iyi veya saglam, yoksa body'de olup da her lensin direk IS'li gibi olmasi mi?

..cevaplari gercekten merak ediyorum..

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 17:31 - İp: 62.***.**2.10
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ilker hocam cevap cok basit canon her is koydugu lense en az 300-400 usd koyuyor.
bkz. 70-200 f/2.8 vs 70-200 f/2.8 is
sen olsan boyle buyuk bir pastadan vazgecip makineyemi koyardın bu ozelligi yok eger makineye koyarsan lensleri kime satacaksın

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 17:37 - İp: 85.***.**7.68
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlr , rkadaşlarımızın kafasının dahada karışmaması açısından fdikere söyleyelim dadanagastın yorum yazmasını engellesin. Ancak kendi baktığında yorumu gözüksünde küsmesin.
Yazdıklarını okuyunca acaba kim karar verebilir ki. Azıcık aklım vardı oda gitti.
Gelilim as ıs veya vr meselesine.
Şimdi ıs gereklimi gereksizmi diye tartışmanın anlamı olmadığına inanıyorum. Gerekli olduğu muhakkak.Ancak olmazsa olmaz mı.
Bence dslr de olmazsa olmaz değil. Hele 50 d gibi 1600 ısoda bile tertemiz fotolar verebilen bir makinada. Alıverirsin 800 ısoya mükemmel titreşimsiz fotolar çeker. HEmde haraket eden objeleri. 1600 ise daha iyi. İnanın d50 1600 ısoda s2 nin 100 ısosundan daha temiz fotoğraflar veriyor.
Ayrıca daha öncede söyledim. d50 nin keskinliği 5d ninkinden kat kat üstün. Ancak bunun sebebi objektifmidir bilmiyorum.
Dadanagastında söylediği sebeplerden kalbim 5d demesine rağmen aklım d50 diyor.

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 20:03 - İp: 81.***.**0.250
ogunata
ogunata (üye)
İstanbul / Amatör

Ben imaging-resource'da fotograf karşılaştırmasında Nikon D50 ile Canon 30D ve bir sürü kaliteli makineyi karşılaştırdım.Keskinlikte D50'nin bileğini büken olmadı. Tabi bu benim görüşüme göre.
Bu arada bir soru sormak istiyorum.Nikon 18-55 lens ile 50mm 1.8 lens arasında iş görme açısından fazla fark var mıdır? Yani biri diğerinin işini görür mü ?

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 20:33 - İp: 85.***.**1.49
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

50mm sabit lensle geniş açı fotoğraf nasıl çekeceksiniz? Ondan vazgeçtim, aynı kareye 2 kişiyi bile zor sığdırırsınız herhalde.
50mm prime lens bildiğim kadarıyla daha çok portre amaçlı.

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 20:49 - İp: 212.***.**0.219
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sonuç olarak D50 daha mantıklı bir seçim duruyor. c_m_n seni eğer D50 ye ikna edersek sonra lenslerin karmaşık dünyasına giricez. İşin lens kısmı makine seçmekten daha zor.

ogunata, nın sorusuna gelince

18-55 ile 50mm 1,8 lensin arasında iş görme açısından çok fark var. 18-55 aralığı sunduğu geniş açı aralığı açısından daha çok ihtiyaç duyacağınız bir lens.
50mm 1,8 kullnadığım bir lens. Birçok çekimimim de hep bu lens le yaptım. Bu lensi manzara çekimlerinde kullanabilirsin. Ama en çok marifetini insan fotoğraflarında gösteriyor. 50mm gece çekimlerinde de çok başarılı bir lens. 18-55 le gece çekimlerinde aynı sonucu elde edemessiniz.

DSLR kullanıcılarına tavsiyem 50 mm lik bir lens edinin hem fiyatı ucuz hemde hacmi ufak ve taşıması kolay. Bunlara rağmen sunduğu optik kalitesi çok yüksek.

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 21:21 - İp: 88.***.**8.214
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

açıkçası benim öncelikli kafamı karıştıran makine.objektif düşünmeye daha sonraları başlıycam.tabi objektif alırkende sizin fikirlerinizi alıcam.
ama şimdi aklımı dahada karıştıran bişey var.bugün okulda bi arkadaşla konuştum ve düşüncelerimi onada annattım.ben daha önce dslr-like yada dslr bir makine kullanmadım.bu arkadaş bana yeni başladığım için önce dslr-like ile başla dedi.fakat sonuç olarak dslr-like bir makineye 1000-1500 ytl para ödicem.iki sene sonrada dslr ye tekrar 1500-2000 ytl para verecek bi durumum yok.şimdi asıl korkum d50(ki bu konuşmalardan sonra d50ye doğru kaymaya başladım) gibi bir makineyi zorlanmadan kullanabilirmiyim yada şöyle sorayım bu makineye çabuk alışabilirmiyim.

bian kendimi güzin ablaya yazar gibi hissettim.
rumuz c_m_n

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 23:00 - İp: 85.***.**7.34
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

makinenenin teknik ozelliklerini kavraman 2 gunden fazla zamanını almaz sakın olaki dslr-like cihaza o kadar para vermeye kalkma

 

Tarih: 1 Mayıs 2006, 23:03 - İp: 85.***.**7.68