ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Filistini Ne Kadar Tanıyoruz?

Mavi Marmara gemisinde ölen 9 kişi için İsrail'le savaşın eşiğine geldik.
Buna karşın Kuzey Irak'ta üslenip her Allahın günü topraklarımıza girerek katliam yapan PKK için Barzani ve Talabani'ye ses çıkarmıyoruz?

Neyse benim vurgulamalk istediğim başka bir konu.

AKP deki bu Filistin kankalığı, Gazze aşkı nerden geliyor?

Dünyanın terörist kabul ettiği Hamas için bu kadar tehlikeyi göze almak da neyin nesi?

PKK'nın Kandil'den önceki mekânı Filistin toprakları içindeki Bekaa vadisiydi. PKK 15 yıl boyunca bu vadide Filistin tarafından korunup kollandı. Pkk Filistin koruması altında palazlandı bugünkü gücüne ulaştı.

Bizim yeni nesil Filistin'in eski devlet başkanı Yaser Arafat'ı pek tanımaz.
Yaser arafat, biz 1974 de Kıbrıs'a çıktığımız zaman Yunanlıları tuttuklarını, onların safında yer aldıklarını açıklamıştı. Filistinliler tarihte daima Yunanlıları tutmuşlardır. Nedense onlara büyük sempatileri vardır. Aynı dinden olmamıza rağmen bizi yani Türkler sevmezler.

Geçmiş yıllarda Filistin'de BM'ler silahsız devriye aracı içinde binbaşımız vuruldu. Yapılan sıkı takip ve araştırma sonucunda ateş edenlerin Filistinli oldukları kesinlik kazandı. Filistin ne özür diledi, ne de tazminat ödedi. Biz de bu olayı enayice yedik, yuttuk, sineye çektik...

Filistin'nin bize karşı tarihte takındığı tavır ve hainlik ortada iken bugün nasıl oluyor da Türk milleti geçmişi birden unutup, Filistin delisi oluyor, aşkıyla yanıp tutuşuyor anlamak mümkün değil...

Balık hafızalı millet diye buna denir işte...



#ercan43' tarafından 06.09.2011 16:39:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Eylül 2011, 16:36 - İp: 217.***.**7.197
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

mete emmi

ben okulu yeni bitirdiğimde işe başvuru yapmak istemiş idim ( boş gezmektense hobi mahiyetinde biraz çalışmak istemiş idim )

cv istemiş idiler ( o zaman bilmiyordum emmi cv nedir lakin çevreme sordum ve öğrendim keza hep kültürlü kişiler ile takılır idim )

iş başvurusunda analitik düşünme yeteneğim hat safhada yazmış idim. lakin gerçekte onun da anlamını bilmemekte idim. lakin o kelime o günlerde yeni çıkmış idi ve iş başvurusu yaptığım yer modern bir yer idi. aramadılar tabiyki. sonra ararız da demediler hiç ses seda çıkmadı.

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 00:17 - İp: 88.***.**0.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

büyük isabet kaydetmişler. keza o işe girsen iflas etmiş idi adamlar çoktan. Değilmi sevgili analitik severler afedersiniz.

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 00:19 - İp: 85.***.**2.66
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kendileri kaybeder emmi benim için hava hoş

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 00:25 - İp: 88.***.**0.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

anal itik dersanesi var onlarmı yoğsam.

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 00:27 - İp: 85.***.**2.66
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ben israilin filisitinli emmilere yaptıklarına karşıyım..
İsrail bu yaptıklarını kübalı emmilere yapsa yine kübalıdan yana olurdum..
Amaç zalimin karşısında duruyır olmak...

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 00:32 - İp: 78.***.**2.83
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Lazut hocam,
"Ben israilin filisitinli emmilere yaptıklarına karşıyım.." diyorsun...

Bizler de Filistin'in zulüm görmesine karşıyız. Dünyada kimse kimseye eziyet ve zulüm etmesin. Herkes kardeşce yaşasın. İsteğimiz ve arzumuz budur.

Burda benim karşı çıktığum husus, Ortadoğuda Türk dış politikasının tamamanen İsrail düşmanlığı ve Filistin kardeşliğine endekslenmiş olmasıdır.

Bak İsrail Marmara gemisindeki 9 vatandaşı öldürdü diye dünyayı ayağa kaldırıyoruz. Ama 30 yıldır Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızıp terör yapan, bebekleri, çoluk, çocuğu, masum insanları öldüren 40 bin kişinin katili PKK için bile bu kadar ses çıkarmıyoruz. İsrail'e tuttuğumuz kafanın onda birini Talabani ve Barzani'ye tutmuyoruz. PKK bunlar tarafından resmen korunup kollandığı halde...

İşte yukarıda ana linkte yazdığım gibi bu Filistin milletini biz kanka görüyoruz, ama onlar bizi her fırsatta sırtımızdan bıçaklamak için fırsat kolluyorlar.

E... O zaman sormazlar mı, kardeşim nedir bu Filistin aşkı ve sevdası deye?

Bir de son olarak şunu ekleyeyim;

Dış politikada bir altın kural vardır. Uluslararası arenada milletlerin dostluğu yoktur, menfeatleri vardır.
Bizim Gazzeden, Filistin'den ne menfeatimiz var da bu kadar ağabeylik taslıyoruz????...
Sadece din kardeşliği için yapıyorsak, bizden önce kendi ırkdaşları araplar desteklesin. bizden önce onlara düşer...

Bunları da düşünmek gerek değil mi?...

#ercan43' tarafından 07.09.2011 09:48:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 09:47 - İp: 217.***.**7.197
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

bir iki kelam edip kaçacam...

1- mavi marmara gemisinde ölenler (ölenler diyorum bana göre şehit falan değiller) bile bile ölüme gitti ya da gönderildiler... Adamlar gelmeyin vuracaz dedi bizim denyolarda merminin üstüne üstüne gitti... İnsanlıkmışta falanmışta filanmışta ordakileri kurtarmak bizim borcumuzmuşta hadi leyyynnn... İsrail devleti filistin topraklarına nasıl girmiye başlamış toprak satın alarak değil mi açsalarmış gözlerini kendi topraklarında azınlık olana kadar satmışlar sonra buralar bizim gitmeyiz, eskiden di o hemşerim.... alan almış satan satmış, kuyruğunu kıstırcan basıp gitcen...

2- filistinle kan bağımız mı var.... niye efelik yapıp biz gidiyoruz...
müslüman oldukları için mi? eee böyleyse, suriye, iran, ırak müslüman değillermiydi, niye onların abd ve uşakları tarafından badelenmesi konusunda abdye yardım edip milletin başını tutuyoruz...

3- filistine koşa koşa giden bu vatandaşların bağlı oldukları cemaat ve cemiyetler değilmi bu ülkede askerden kaçmayı marifet sayan...


velhasılı kelam çok ta fifi....

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 10:24 - İp: 188.***.**9.53
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

birde aklıma gelmişken durup dururken herşey yolundayken enflasyon falan yokken (öyle diyorlar ya) benzine yine zam yaptılar... fazla değil 15 kuruş civarı falan...

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 10:27 - İp: 188.***.**9.53
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Atacon efendi cemeat ta karşı idi bu mavi marmara işine. Sende hep bilmeden konuşmaktasın. Düşmanlık gözünü kör etmiş. Ayıp ayıp.
HEp politikanın dini imanı olmaz. Menfeati olur. Biz apluka diyoz bi tek biz diyoz. öteki arap kralları guyluklarını kısıp bekliyo.

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 11:14 - İp: 88.***.**2.90
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

BM raporu, Mavi Marmara olayında İsrail'i uluslararası sularda adam öldürmekle suçladı. Tamam da, bir o kadar da Türkiye'yi haksız ve suçlu buldu. Türkiye isteseydi gemiyi engellerdi. Eğer engelleseydi (ki bunu rahatlıkla yapabilirdi.) bu 9 kişi ölmeyecekti diyor.

Doğru...

AKP, bu işin ciddiyetini biliyordu. Buna karşın içindekileri bilerek ölüme gönderdi.

Hatırlarsanız AKP milletvekilleri de gemiye binmişlerdi. Uyanıklar hepsini indirdiler...

Demem o ki bu işte sadece suçlu İsrail değil...

AKP madem bu kadar İsrail düşmanı, O zaman sayın başbakan şu aldığı musevi cesaret ödülünü bir zahmet iade ediversin. Neden halâ sahipleniyorki???...

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 11:25 - İp: 217.***.**7.197