Fotoğrafçılık Forumları
Açılıma Mola..
Açılımdan başbakan geri adım attığı ya da attırıldığı için
birileri ellerini ovuşturup oh çekiyorlardır.
Hemen aklıma gelenler;
1-Silah tüccarları
2-Suyun bulanık olmasından faydalanıp uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar
3-Barış olursa kendileri işsiz ve işlevsiz kalacak olan korucular.
4-Çatışma ortamını bahane edip halkı korkutarak soyan ağalar şeyhler
5-Bölgede terör estiren terör estirdikçe maaşları ve kıdemleri artan güvenlik güçleri
6-İşkenceciler
7-Milyar dolarlara varan harcamalarla
çöküntüye uğrayan ekonomi nedeniyle
ülkenin İMF’ye Dünya bankasına muhtaç hale gelmesinden nemalananlar.
(Bankerler, Tröstler, Çok uluslu şirketler)
8-Kısaca Kürtlerin ve Türklerin şahinleri.(Faşistleri)
9-En çok milliyetçi kim yarışına girip bunu oya tahvil eden etmek isteyen MHP’si CHP’si
Açılım durdurulduğu için sevinen ellerini ovuşturan daha bir sürü grup, küme sayabilirim.
Ne kadar çok gibi görünüyorlar değil mi??
Gerçekte ise o kadar azlar ki…
………
……..
…….
Oysa savaşın sürdürülmesinden zarar edecek olanlar;
Her iki taraftan gençler
Her iki tarafın anaları
Her iki tarafın yoksul halkı..
Kısaca TÜM ÜLKE…
pkk ile kurtler bir degil dedin cokda hos dedin...
pkkyı alkıslayan kim? pkk KÖPEK SÜRÜSÜDÜR kimse saygı gostermemi beklemesin hadi oradan..
sen alkışlıyormusun pkk yı bana bi onu soylede madem ayıralım kürtü pkkyı???
bunların birbirinden ayrı olduklarını bir goster,bende onları ayrı tutayım.pkkyı savunan türkte şerefsiz köpektir.
bunun türkü kürtü yok..
pkk yı mesrulastırmaya calısan KÖPEKTİR.
cok zor degil- deki pkk terör örgütüdür kürt halkını temsil edemez. elindeki kanı bir temizle.. ondan sonra bahset barıstan,hem pkkyı alkıslayayım hem barıstan sozedeyim olmuyor. cok cig kacıyor..
---
pazarbey savundugun yerdiginden evla olsa canım yanmayacak.
pkk yı alkışlayan şerefsiz köpektir... ister türk olsun ister kürt olsun.. kürde de pkk lı diyen aynı şekilde şerefsiz köpektir.. tarihi çarpıtanda yalan yanlış bilgi verende şerefsiz köpektir..
kürt çocuğu okula giderken... ilk okul 5. sınafa kadar ancak türkçeyi öğreniyor türk çocuğu öyle mi peki.. eğitimde eşitlik dediğim bu.. ortak payda türkiye ama farklılıklara saygılı olun...
Türk milleti bünyesinde barındırdığı farklılıkları derinleştirmemek suretiyle her zaman saygılıdır. Senin eğitimde eşitlikten kastın her etnik gruba kendi dilinde eğitim olanağıysa bu farklılıkları derinleştirmektir.
Hatırlarsın evvelden komşumuz olan SSCB diye bir ülke vardı bünyesinde barındırdığı farklılıkları derinleştirecek kadar federatif bir yapıya sahipti 2000 li yılları göremeden yıkıldı. Balkanların göbeğinde yugoslavya diye bir ülke vardı. Oda farklılıkları derinleştirecek politikalar sonucunda yıkıldı.
Anlıyacağın üzere farklılıkları derinleştirerek ayakta kalan tek bir ülke yok
kürde de pkk lı diyen aynı şekilde şerefsiz köpektir
Bir kaç gün önce haberlerde izlemiştim imralı itinin suriyeden çıkarılması anısına dtp tarafından düzenlenen toplantıda bu bölgede (güneydoğu) milyonlarca terörist var denilirken nerdeydin? Sanırım bu sözün nereye gittiğinide idrak edebiliyorsundur.
Bunların derdi şu;
- ezilen halk ayağına yatmak
- çocukları okula göndermemek zır cahil bırakmak (yönetmesi kolay olsun diye)
- utanmadan sıkılmadan 10ar 20şer çocuk yapıp sokaktaki huzursuzluğuğu artırmak meclisteki oy çoğunluğuna erişmek
- güneydoğunun yönetimini ellerine geçirmek.
şimdi akıllıca düşünürsek;
bunlar cahilmi kardeşim. evet hemde ne cahil zır cahil..
cahil insanı yönetmek kolay olur cahil insanı korkutmak kolay olur. çünkü insan bilmediği şeyden korkarmış. Bunlar temel ihtiyaçlarını karşılasın, yesin içsin üresin. yeterki karnı doysun. Topluma karışmaya okumaya gerek yok. nasılsa bedavadan tarla veriliyor nasılsa ezilen toplumuz diyorlar. sonra bunların karnı doyunca aile planlamasından da anlamıyorlar tabi yapıyorlar 5-10-15 çocuk..
sonra..
bakamıyorlar, eğitemiyorlar ve canlarına tak etmişken birden gökten bir ışık hüzmesi geliveriyor.
Üzlme ey ezilen halkın vatandaşı..
bizler bu gidişe dur diyeceğiz hatta sanada oğlunada bakacağız paralar vereceğiz topraklar vereceğiz diyorlar..
tek şartları var. oğlunu bize verceksin dağa çıkacak bizimle birlikte savaşacak..
çocukların ise bize hizmet edecek.. istanbulda izmirde eylemlere katılacaklar..
yahu hanım yenge, zaten allah vermiş sana 5-10 evlat. baksana bakamıyorsun bile. biz bakacağız sen hele fabrikayı kapatma.. yapasın 5-10 çocuk daha..
biri gider yenisi gelir hesabı..
cahil insanda sadece içgüdü olur.. tek derdi yemek, içmek , tavşan gibi üremek..
ne temizlik, ne örf ne adet, ne ahlak, ne kültür, ne eğitim, ne gelecek..
tek dertleri var yaşamsal faaliyetleri bitmesin, korkutulmayalım..
bunları af etsek o bölgeyi onlara versek başka bir devlet gelip bu cahiller sürüsünü oradan atıp kendileri oraya yerleşmezse bende başka bişey bilmiyorum.
belkide bu başka bir işin şimdiki zamanda bir uzantısıdır..
açılım maçılım ezilen halk falan filan.. bunların tek bir ortak noktası olarak ben şunu görüyorum;
BÜYÜK TABLO: TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BÖLMEK
Seyyah sana soruyorum...
Bu gelen 34 onun bunun çocuğunu Diyarbakırın göbeğinde davullu zurnalı karşılayanlar Trabzondan giden lazlarmıy dı, Denizliden giden Efeler miydi, Antalya'dan giden yörüklermiydi yoksa Kürtlermiydi...
Pekaka terör örgütünü yıllardır içinde barındıran kimdi, yine kürtlerdi... Gelen hizmet araçlarını yakan kimlerdi yine kürtlerdi, okulları ateşe veren, öğretmeni doktoru tehdit eden yine kürtlerdi..
İstanbul gibi herşeyi bulabildikleri metropollere yerleşip bir daha da köylerinin fotoğrafını bile görmeden
sadece teröre destek olsun diye polis taşlayan gazide otobüs yakan, suçsuz vatandaşın dükkanına evine taş yağdıran bölücü şerefsizler kimdir yine Kürtlerdir... Öyleyse bana kürtleri savunma...
Bana örnek göster, ezilen halkım dediğin insanların içinden çıkmış zengin olmuş ve köyüne, köyünü boşver şehrine ve hatta bölgesine yatırım yapmış ezilmiş dediği halkına iş sağlamış bir tane örnek göster...
Ama ben aynı zenginlerden pkk ya yardım ve yataklık yapmış bir çok isim sayarım sana...
Bayrağına, vatanına hizmet eden herkesi alnından öperim...
Ancak bir çaput parçasına hürmet eden, bir köpeğin ardından giden ve yediği kaba pisleyen herkes şerefsizdir... Söylediklerimizi üzerinize alınıyorsanız sorun kendinizde arayınız...
Yarası olan gocunur...
Kürt halkı pkkyı desteklemiyormuş, onun için biz buradan gidip de köpeklerin sözcüsü olan sözde demokratik partiye oy verip meclise soktuk ve bölge belediyelerini köpeklere teslim ettik...
bu hikayelere herkesin karnı tok, bölge halkından bugüne kadar bu şerefsizlere silah sıkıpta köylerine sokmayan bu şekilde şehit olan, evini, çoluk çocuğunu, anasını bacısını karısını delikanlı gibi bu şerefsizlerden savunan var mı? Her evde keleş var hangisi Mehmetçikten başkasını sıkmış...
Niye bu şerefsizler batıda, orta anadoluda, karadenizde ve hatta doğu anadolu da barınamıyorlar...
Halkın tepkisinden, vatan sevgisinden korktuklarından olmasın... Bölge halkı isterse pek ala bu işin bitmesine en büyük katkıyı sağlar... Ama hainlik, bölücülük içlerine işlemiş o yüzden kimse savunmasın bu şerefsizleri....
laf anlamıyor musunuz.. siz ne kadar türkseni karşı tarafta o kadar kürt..
Benim şahıslarla işim olmaz....
"Ben" den kastım da Türkdür..
Bir etnik grubu (kürtleri) diğerlerinden ayırmamın sebebide budur..
Hiç bir dadaş grup eline silah alıp bu memleketi bölmek ve ayrıcalık istemek uğruna dağa çıkmamıştır..
Hiç bir laz grup "özgürlük istemek" kılıfında devletin askerine, polisine, öğretmenine, doktoruna kurşun sıkmamıştır (ki lazlar silahın, dik kafalılığın, delikanlılığın kitabını yazar)
Hiç bir roman, çingene grubu eline silah alıp farklılıkları adına devlete kafa tutmamıştır.
Bir kürt çıkar pkk ya lanet okur, ay-yıldızlı bayrağına sahip çıkar istisnadır.
kürtlüğünden dolayı dışlanmaz, türkle aynı haklara sahip olur bu cumhuriyette..
Bir dadaş çıkar eline silah alıp karakol tarar.. bütün dadaşlara mal edilmez.. istisnadır..
bir göçmen çıkar, eziliyorum diye şantiye yakar, mühendis öldürür.. istisnadır..
Kürt komşum yokmu... kürt müşterim yokmu... gün içinde bir çok şekilde muhattap olduğum kürt yokmu...
Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK ya destek veriyor diye bu insanlarla kanlı bıcaklımı olayım.. tabiki hayır.. beraber yaşamaya tahammül etmek zorundayım. Diğer taraftan korkmuyorda değilim.. bu günlük hayatta beraber yaşadığım kürtler yarın öbürgün pkk yı benim şehrimede getirirlerse diye..
Bıcak kemiğe dayanınca bireysel olarak ne yaparım bende bilmiyorum..
ama şimdilik Devlet politikası olarak Türk milliyetçisi politikaları kim uygularsa ona destek verecem. Kim sistamatik olarak bu açılımı kapatacaksa ona destek verecem.
kendi etnik kimliği adına iki millet bu memleketi bölmeye çalışmıştır.
o etnik kimliğin büyük çoğunluğuda buna destek vermiştir.
kürtler...
ermeniler...
.............. gibi provakatif islamcılarında istediğide siviller arası bir iç savaşın çıkmasını sağlamak ve yugoslavya gibi ırak gibi içten bölünmeyi sağlamak.
irtica eylem planını ancak bununla gerçekleştirebilecek ve başımıza humeyni özentisi fettoşu getireceklerdir.
Arkadaşlar,masum değiliz hiç birimiz!
Bu konu,uzun yılların birikimini hatasıyla sevabıyla içinde barındıran,karmaşık,çetrefil bir konu.
Öyle yanlışlar bir tarafta,doğrular diğer tarafta olsa konu basit!
Ama kazın ayağı öyle değil.MHP'sinden,DTP'sine herkesin söyleyebilecek bir sözü,savunulabilecek bir argümanı var.Maalesef/iyi ki herkesin-tabi bu herkesin içinde pkk yok,söylemeye bile gerek yok aslında-bilançosunda yanlışlar ve doğrular mevcut.
Biliyorum habur sınır kapısında yaşanan karşılama rezaleti hepimizin dengesini,haklı olarak bozdu.Bu ayrı birşey!
Ama,bu çetrefil ve uzun yıllardır bunca şehide ve bunca harcanan trilyonlara rağmen çözülemeyen mesele,soğukkanlılık ve birbirimizi anlama zahmet ve gayretini gerektirir.Birbirimize uluorta böyle dalarsak hiçbir sonuç elde edemeyiz.Soğukkanlılık ve itidal!
Biraz da empati lütfen!
Gerekirse sonra yeniden müdahil olurum
Slm,
Evet Masum değiliz hiç birimiz..
Şu topikte kullanılan dile bir bakın..
Kullanılan küfürleri tekrarlamaya inanın yüzüm kızarıyor..
Oysa biraz EMPATİ yeter de artar bile...